夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

wing1388 發表於 15-8-11 16:33
其實心軟嘅男人都有㗎...好似有啲女人鍾意收兵,明明自己已經有一個千依百順嘅男朋友,但依然出去識男人, ...
咁果D女人...將來咪等比男人飛囉...到佢老左....就自然冇兵收..D兵會買少見少...男朋友頂佢唔順...自然會搵個對佢千依百順的新女友...
我唔會覺得世界上只有男人先衰...
只係你的問題..我係以女人的心態去答...咁我係女人..要心軟的對象自然係男人....

如果你問我...女朋友咁收兵..做男人點忍?應唔應心軟...
又會有另一個答案架啦

其實男女都係..只要自己做錯對唔住另一方....就要預左要還...
對方心唔心軟..點去步處...又係另一個問題

wing1388    發表於 15-8-11 17:19

子爵府

月希 發表於 15-8-11 16:40
咁果D女人...將來咪等比男人飛囉...到佢老左....就自然冇兵收..D兵會買少見少...男朋友頂佢唔順...自然會搵 ...
其實男女都係..只要自己做錯對唔住另一方....就要預左要還...

我好認同

子爵府

wing1388 發表於 15-8-11 16:39
妳咁講我又諗起我中學嘅兩位老師,原本佢哋係拍緊拖的,但後來分手後各自有家庭,而男嗰位亦轉咗去其他學 ...
萬中無一

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:shishicat 發表於 15-8-11 16:21 也

原帖由 wing1388 於 15-08-11 發表
妳咁講我又諗起我中學嘅兩位老師,原本佢哋係拍緊拖的,但後來分手後各自有家庭,而男嗰位亦轉咗去其他學 ...
唔敢話佢地冇,但大前題係唔好傷害人在先啫,你要離婚搵你既真愛係無問題,但點解係唔可以搞清楚晒d手續先同另一個人開始,到時冇人話你唔啱,講到尾都係自私……

大宅

回覆:wing1388 的帖子

好多時只係想小朋友有個完整的家

珍珠宮

開心吸收勳章

豬兜有情人 發表於 15-8-11 16:46

我好認同

妳今日還咗未呀?
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

shishicat 發表於 15-8-11 16:52
唔敢話佢地冇,但大前題係唔好傷害人在先啫,你要離婚搵你既真愛係無問題,但點解係唔可以搞清楚晒d手續先 ...

世事又真係冇咁完美嘅...唔通佢哋翻撻時可以叫佢唔好撻住咩...呢啲嘢都係突然嗰一下電光火石,如果佢哋唔重遇,又唔會發展到各自離婚,講句好聽叫因果,唔好聽就叫冤孽囉!

大宅

回覆:shishicat 的帖子

好認同,突然間一句\"真愛\'簡直天下無敵,個自私行為令多人受傷害

大宅

回覆:shishicat 的帖子

大宅

回覆:wing1388 的帖子

係啊,小朋友唔會係一個藉口令你去或留,我最嬲只會係佢破壞一個小朋友嘅童年~~~

不過呢個唔會令我成為離開嘅阻力,如果留低日日嘈,或者仲陌生過陌生人,不如做單親,努力令小朋友幸福好過~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wing1388 發表於 15-8-11 11:19
面對著伴侶或情人一次又一次的背叛,唾棄,有幾多人可以一次又一次咁容忍,只希望對方會浪子回頭?就因為對 ...
我做吾到,一次已經夠

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yw710 發表於 15-8-11 12:00
其實個個都會心軟,只不過你想自己幾時醒,幾時面對清楚件事同個事實啫~~~

不過就算清醒,都唔係個個話離 ...
敗給生活是最現實

男爵府

回覆:多少人敗給了心軟?

到⋯未結前11年內出左3次⋯家陣結婚4年⋯相安冇事!

男爵府

引用:係啊,小朋友唔會係一個藉口令你去或留,我

原帖由 yw710 於 15-08-11 發表
係啊,小朋友唔會係一個藉口令你去或留,我最嬲只會係佢破壞一個小朋友嘅童年~~~

不過呢個唔會令我成為離 ...
係,冇錯……

大宅

引用:面對著伴侶或情人一次又一次的背叛,唾棄,

原帖由 wing1388 於 15-08-11 發表
面對著伴侶或情人一次又一次的背叛,唾棄,有幾多人可以一次又一次咁容忍,只希望對方會浪子回頭?就因為對 ...
我覺得仲有係因為吾甘心,放吾低,現實因素…將所有傷害壓抑成原諒…俾自己有藉口心軟…內心其實吾係真心原諒!

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+wing1388+於+15-08-11+發表面

原帖由 akina2012 於 15-08-11 發表
我覺得仲有係因為吾甘心,放吾低,現實因素…將所有傷害壓抑成原諒…俾自己有藉口心軟…內心其實吾係真心原 ...
咁妳仲有乜嘢放唔低?

男爵府

引用:Quote:原帖由 wing1388 於 15-08-11 發表面

原帖由 akina2012 於 15-08-11 發表
我覺得仲有係因為吾甘心,放吾低,現實因素…將所有傷害壓抑成原諒…俾自己有藉口心軟…內心其實吾係真心原 ...
講真點會原諒到,做到唔提已經好按捺自己,冇經歷過絕對不會明白那種痛,那種比魔鬼吞噬既感覺係跟足你一世

wing1388    發表於 15-8-12 06:10

珍珠宮

開心吸收勳章

shishicat 發表於 15-8-12 00:07
講真點會原諒到,做到唔提已經好按捺自己,冇經歷過絕對不會明白那種痛,那種比魔鬼吞噬既感覺係跟足你一世 ...

其實如果以我自身經歷來講,我又真係冇咗嬲嘅感覺,亦唔會刻意舊事重題,只係自從上咗BK之後,有時有啲JM傾開個人經歷時會講下,已經變成一件「事件」,講嘅時候冇乜特別嘅感覺啦,淡淡然的!

子爵府

wing1388 發表於 15-8-11 17:19
妳今日還咗未呀?
我未夠膽欠人野

別墅

akina2012 發表於 15-8-11 20:30

完全同意.

首頁

尾頁

跳至