婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:件事係咁既, 我一直同老公租樓同居 (唐五樓

原帖由 茶靡 於 15-08-12 發表
件事係咁既, 我一直同老公租樓同居 (唐五樓, 無電梯, 260尺交緊$10000租),見咁上下年紀, 我唔想做高齡產婦, ...
呢d 6299 吹水就叻,想羅彩要威ma, 但到真係幫手時就推三推四,唔好對佢地講既野認真,我99得一層自住樓,又冇錢但成日拎層樓黎做話題,話咩換細單位套畢錢做首期一開二揾人供佢供,c6以為佢媽認真咪幫佢計數睇下揾咩樓岩數,點知99周圍同親戚講個仔不孝想賣佢層樓要阿媽訓街,之後再玩左幾次野又老屈個仔要佢訓街,從此c6唔再信同理佢媽..

男爵府

引用:Quote:原帖由 sunshine135 於 15-08-12 發

原帖由 yl88 於 15-08-12 發表
你c6係咪佢親生架

我嫁左入去99當我係假想敵覺得我會謀佢住緊層樓(其實層樓係長命契遲早係c6) 先搞咁多野,想造我都算,但搞著自己個仔,一次都算,三番四次拎層樓黎講,c6中左幾次招後醒覺唔再so 佢媽,最後一次仲屈c6要$ 大大聲話過年後會賣層樓俾$個仔自己訓街,個仔明明最孝順,有2個家姐但得c6一個俾家用養6299,99入院得c6日日去探,每次覆診c6實返屋企睇阿媽,咁孝順換黎咁既待遇,c6心淡哂好憎自己阿媽直頭想移民唔理佢..
通常d 99 自己貪$就驚人地貪/爭/搶佢d 野, 我結完婚99 話幫我keep 我d 金器(女家佔大部份) 唔肯俾返我, 都糾纏左成年幾先拎得返..

男爵府

引用:Quote:原帖由 茶靡 於 15-08-13 發表就算自

原帖由 EudyptulaMinor 於 15-08-13 發表
我果陣d金器大部分都係女家的,而且最重最大的金器都係我爸爸媽媽送的,加上爸爸媽媽肯幫我出咁大筆首期, ...
點解d 99咁貪$, 成日當新抱係外人,但就成日諗計想搶新抱d 金,又要管新抱d $點洗, 好cheap

首頁

尾頁

跳至