親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:dorchiu+發表於+16-8-21+11:45+over+

原帖由 CrabPincers 於 16-08-23 發表
坐車尾,要大人有駕駛執照,我老公無帶,最後比仔自己渣,還拍埋video, 佢地覺得好正

mini golf, table t ...
請問一定是坐車尾?可以坐大人前面攬住嗎?坐後面乜都睇唔到,謝謝!

水晶宮

joygigi 發表於 17-1-2 18:55
餵海豚可自己影相嗎?小朋友餵時我幫佢影?謝!

滑沙一個4歲小朋友是否沒可能成功?

我自己有影,佢地都有幫我地全家影,之後再寄返香港比我地。4歳可以滑沙,但小心眼、耳、口、鼻 全部入晒沙

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

joygigi 發表於 17-1-2 18:56
請問一定是坐車尾?可以坐大人前面攬住嗎?坐後面乜都睇唔到,謝謝!

...

我不知呀,因為我們一人一架

公爵府

llmom 發表於 17-1-2 19:50
我自己有影,佢地都有幫我地全家影,之後再寄返香港比我地。4歳可以滑沙,但小心眼、耳、口、鼻 全部入晒 ...

連pat pat 都有沙

男爵府

引用:Quote:joygigi+發表於+17-1-2+18:55+餵海豚

原帖由 llmom 於 17-01-02 發表
我自己有影,佢地都有幫我地全家影,之後再寄返香港比我地。4歳可以滑沙,但小心眼、耳、口、鼻 全部入晒 ...
謝謝!影全家幅收你幾錢?自己影佢會唔會叫你唔好企咁出(因睇人blog話咩要排直線咁)謝

水晶宮

joygigi 發表於 17-1-2 23:04
謝謝!影全家幅收你幾錢?自己影佢會唔會叫你唔好企咁出(因睇人blog話咩要排直線咁)謝

...

唔好意思,我唔記得幾多錢啦,都好多年前嘅事!

公爵府

joygigi 發表於 17-1-2 23:04

...

幾多個人的相都是19元澳元,因為我們每個人餵左三次,最後個職員問幫我們影movie好不好,我們話好,結果手movie同相一樣價錢,第二日四驅車,個camera man認得我們,幫我們在車頭set埋cam , 全程拍埋video

我自己覺得,如果你在沙灘是無可能幫你仔影到餵海豚的相,除非你同仔餵,另有人在岸邊的觀景地方幫你們影,還要你們排最開果條隊先影到

佢有職員帶住你出去,每次兩個或三個出去餵,要繞住職員隻手先可以出去,所以無可能在沙灘/海中影到相

男爵府

引用:Quote:joygigi+發表於+17-1-2+23:04+謝謝!

原帖由 CrabPincers 於 17-01-03 發表
幾多個人的相都是19元澳元,因為我們每個人餵左三次,最後個職員問幫我們影movie好不好,我們話好,結果手 ...
請問任你餵幾多次?重新排過就可以?
19澳元包埋video(全部人)?咁咪好抵?點先可以叫佢影video?謝謝

公爵府

joygigi 發表於 17-1-4 00:24
請問任你餵幾多次?重新排過就可以?
19澳元包埋video(全部人)?咁咪好抵?點先可以叫佢影video?謝謝

...

我們果條隊無人,隔離隊還排緊,我們見甘未又再排過law

19元澳元,影晒我們一家4口兩個兩個甘出去餵(一次)

四驅車,我仔19元,呀女19元,因為是分開兩條片

我們兩次都是camera man主動offer我們拍片,或者可以出去餵前同佢講你想拍片

同埋如果無記錯,單買一張(相/片)是貴小小,多幾張就平d甘,我們儲埋臨走果日先一次過買

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 LongRyan 於 15-10-08 發表即

原帖由 joygigi 於 17-01-02 發表
請問知道四驅車,如小朋友不夠10歲,要同大人同車,是否一定坐大人後面?可坐前面嗎?謝!

...
sorry, 我無玩四驅車。

明天會更好~~

大宅

想去海豚島ONE DAY TOUR,可否PM澳洲旅行社的資料? THX!

大宅

rannycsh 發表於 15-11-23 09:57
回覆 babyha 的帖子

我個package包船票, 喂海豚同住一晚, 包早餐, 無包滑沙, 滑沙自費AUD35.因為我有小朋 ...

請問可pm包車資料給我嗎?thx

男爵府

我研究一輪,心大心細㨂住一晚定即日來回好。海豚島推介係滑沙,ATV同餵海豚,其他佢免費既活動唔多吸引。以下我做左一個比較。

1) 一日團,2大2小,AUD$235
包LUNCH,包船飛,其他自費。

2) 一日團,2大2小,AUD$630
包LUNCH,包船飛,包滑沙,包餵海豚,其他自費。

3) 2日1夜,2大2小,AUD$459
住1晚,包船飛,餵海豚,其他自費。

如果將以上價錢拆開來計,其實係個島住一晚都係HK$1200-1300左右,同係GC訂一晚唔差太遠。所以下一個問題係,值唔值得係果度住一晚?

如果只係滑沙,ATV同餵海豚咁,一日來回可能做得晒。其他活動就冇時間。
如果要玩埋其他野,要考慮埋會大出血呢個主因,不過山長水遠由GC去海豚島坐UBXX都要AUD$100, 好似留一晚又"抵D"咁。

有冇人可以分享下,除左滑沙,ATV同餵海豚外,仲有咩係必玩呢???(苦惱中。。。。)

公爵府

CPY 發表於 17-3-13 13:10
我研究一輪,心大心細㨂住一晚定即日來回好。海豚島推介係滑沙,ATV同餵海豚,其他佢免費既活動唔多吸引。 ...

我在果樹住左一晚
10點船入到去,check in埋12點左右
休息左陣行下,之後去滑沙
返到黎再去打卓球(要錢,但不貴)
之後返酒店執下野,再去tea
6點幾就去等餵海豚,之後返酒店食野沖涼訓覺
第二朝訓到10點定9點,趕去食早餐
之後玩segway
再去玩四驅車,食lunch之後打bing bong 波,再去揀相,四圍行下,甘又夠鐘等船出返黎

甘遠去到,我會他他條條,不想趕頭趕命

還有玩左陣低能的哥爾夫球,但不記得邊一日玩啦

男爵府

CrabPincers 發表於 17-3-13 13:37

我在果樹住左一晚
如果我只係滑沙,ATV同餵海豚,真係一日來回已經夠了。。 :D

大宅

CrabPincers 發表於 17-3-13 13:37

我在果樹住左一晚

請問入面食野味道如何?多餐廳嗎?

公爵府

babykidjuicy 發表於 17-3-15 00:33
請問入面食野味道如何?多餐廳嗎?

得兩間,一間類似小食店,一間我嘛朝早食buffet 早餐

大宅

CPY 發表於 17-3-13 14:16
如果我只係滑沙,ATV同餵海豚,真係一日來回已經夠了。。 :D

請問五歲小朋友適唔適合玩滑沙? 因為我都考慮緊買邊隻package

男爵府

其實要餵海豚, 可以去TIN CAN BAY 只需5澳元...附近有 rainbow beach...都有大沙丘...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

Smilesun 發表於 17-4-24 12:36
其實要餵海豚, 可以去TIN CAN BAY 只需5澳元...附近有 rainbow beach...都有大沙丘... ...

自己帶野去滑? 原本想去tin can bay, 不過見而家d comment麻麻, 請問你最近去過嗎?

首頁

尾頁

跳至