美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問Jm們:Sk2&雪花秀,邊隻好用?價錢方面邊隻平D?我以家用緊Sk2,雪花秀就未用過,又吾知價錢如何,又想試下雪花秀,我見雪花秀都有幾款系列,如果初用者應該用邊一系列?我見葵涌廣場地下有間賣雪花秀洗面2佰幾一隻,會否係水貨呢?如果專櫃系幾錢呢?希望有經驗的jm們可以分享下。THX!

男爵府

回覆:SK2&雪花秀

葵涌廣場係水貨店集中地當然係賣水貨,假貨都唔奇,金鐘HN至會有行貨,我用緊SKII , 前年試過雪花秀,韓國用時好正,但香港後普遍有D笠,可能氣候問題,效果都ok , 差不多

大宅

push

大宅

請問大家SkII、雪花秀分別係for咩年紀用?今日有朋友話雪花秀應該係for年紀大D,45歲以上先適合用雪花秀,而Skll係for30歲以上用如有吾啱,煩請更正,THX!大家

男爵府

我都係sk2-雪花秀-sk2, 雪花秀我自己用比較潤,用左兩個月,轉返sk2

禁止訪問

回覆:乐乐 的帖子

大宅

引用:我都係sk2-雪花秀-sk2,+雪花秀我自己用比較

原帖由 mokstick 於 15-09-01 發表
我都係sk2-雪花秀-sk2, 雪花秀我自己用比較潤,用左兩個月,轉返sk2
請問你系吾系轉試雪花秀後,覺得吾適合自己的皮膚,又再轉用SKll?

大宅

引用:我覺得SKII+得神仙水好用,雪花秀我用緊fir

原帖由 Piglymeowbb 於 15-09-01 發表
我覺得SKII 得神仙水好用,雪花秀我用緊first care serum 同人蔘面霜,我三樣一齊用

...
哦!即係2個牌子混合用?咁洗面、爽膚水用邊隻牌子?

男爵府

乐乐 發表於 15-9-1 23:24
請問你系吾系轉試雪花秀後,覺得吾適合自己的皮膚,又再轉用SKll?
我係本身用sk2,心思思走去成套轉雪花秀,用左兩個月,都係覺得雪花秀比較潤,唔太啱我現在既皮膚,所以用返sk2

大宅

引用:Quote:乐乐+發表於+15-9-1+23:24+請問你系

原帖由 mokstick 於 15-09-02 發表
我係本身用sk2,心思思走去成套轉雪花秀,用左兩個月,都係覺得雪花秀比較潤,唔太啱我現在既皮膚,所以用返 ...
我都有D心思思想試下雪花秀,因為之前都有BK聽人講雪花秀好用過SKll,但又驚吾啱用,又吾敢成條line轉,又吾知要試用邊款先,洗面、爽膚水,精華,面霜?好多謝你分享你的護膚心得,因為心大心細,希望有同道人分享下,俾D意見。THX

男爵府

我之前係只用skii, 現在又用skii,又用雪花秀

大宅

乐乐 發表於 15-9-2 00:53
我都有D心思思想試下雪花秀,因為之前都有BK聽人講雪花秀好用過SKll,但又驚吾啱用,又吾敢成條line轉,又 ...
推介雪花秀洗面,好用而其他精華,爽膚,乳液,可以試下sample先買

男爵府

我之前抽獎抽中支150ml神仙水
有冇jm用開??

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Piglymeowbb+於+15-09-01+發

大宅

引用:Quote:乐乐+發表於+15-9-2+00:53+我都有D心

原帖由 Boom88 於 15-09-02 發表
推介雪花秀洗面,好用而其他精華,爽膚,乳液,可以試下sample先買
請問推介雪花秀邊款洗面好用?

大宅

可能人㚒人…我用過SK 2 stem power cream & eye cream. 會爆瘡同油脂粒。之後用雪花秀幾好,但一定要 first care + faces cream 咁樣用。

大宅

引用:Quote:原帖由 mokstick 於 15-09-02 發表我

原帖由 乐乐 於 15-09-02 發表
我都有D心思思想試下雪花秀,因為之前都有BK聽人講雪花秀好用過SKll,但又驚吾啱用,又吾敢成條line轉,又 ...
我因為用過雪花秀支overnight mask 覺得幾好所以去左專門店問,雪花秀支皇牌產品係支潤燥精華,佢話等同導入液,搽完佢先再搽toner, lotion, cream。我都心思思諗緊試唔試成條line

大宅

引用:Quote:原帖由+乐乐+於+15-09-02+發表我都有

原帖由 Ke_man 於 15-09-03 發表
我因為用過雪花秀支overnight mask 覺得幾好所以去左專門店問,雪花秀支皇牌產品係支潤燥精華,佢話等同導 ...
润燥精华即係邊隻?

大宅

乐乐 發表於 15-9-2 23:36
請問推介雪花秀邊款洗面好用?
Gentle Cleansing Foam

大宅

引用:Quote:乐乐+發表於+15-9-2+23:36+請問推介

原帖由 Boom88 於 15-09-03 發表
Gentle Cleansing Foam
請問系呢種嗎?THX

首頁

尾頁

跳至