興趣嗜好

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

jessicasiu 發表於 18-4-1 16:34
請問有無JM睇膪桐華呢本書, 好睇麻

散落星河的记忆123 共3册 迷失+窃梦+化蝶 桐华科幻小说 ...

我啱啱睇完桐華的《散落星河的記憶4 - 璀璨》。呢本好睇喎 , 琴晚睇到兩點幾 , 第四本情節好緊湊、 幾催淚下 ……令我有好想追落去嘅感覺, 感覺桐華返咗嚟

之前唔記得2定3係幾拖拉下嘅,如果濃縮啲成套書應該好睇啲

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 18-5-30 14:27
係囉,之前有JM話2、3麻麻地,所以我無開嚟睇。4完咗未?仲有5嗎?

我之前都講過佢拖,但第四本又出奇地緊湊……《 散落4-璀璨 》本書已經出咗, 亞馬遜、當當嗰啲已經有得賣 ,但係我唔知佢係咪完結篇, 桐華個微博都只係話第四本《璀璨 》,而第四本d主角已經

伯爵府

mymarigold 發表於 18-5-30 15:49
原來4係完結篇呀

都似,4 有兩個番外

伯爵府

mymarigold 發表於 18-5-30 17:35
睇咗明月聽風《嬌縱遇多情》同《吾家有妻驕養成 》, 覺得麻麻地, 都係古言好睇啲
...

我睇咗本桑玠嘅《非你莫屬》,女主傻白甜好難頂,真係好難相信呢個年代有男人追你自己會唔知囉

伯爵府

mymarigold 發表於 18-4-15 15:41
《阿南》 都ok ,可惜個結局係開放式, 又冇番外......
《 有生之年》我未睇, 睇咗《忍冬》覺得一般, 有 ...

睇咗《有生之年 》前面20%有啲悶嘅, 跟住開始ok, 比《忍冬》好睇。 另外有本《熾道》呢本我覺得幾好睇

伯爵府

mymarigold 發表於 18-6-16 10:12
之前睇過兩本景行現言《喜歡》同《聽風》, 有冇JM 睇過《依然》? 六月出簡體書,好期待!

...

好似幾年前睇過少少, 呢本書又係好似《驕陽》咁坑咗好耐 近排先至填返坑出書,網上都未見有完整版,主角係《聽風》入面出現過,我都想睇

伯爵府

winnie-baby 發表於 18-6-24 22:48
我都想問平時你地係邊個serch有咩書好睇?內容簡介?因為我鐘意睇實體書,怕買錯書side位存放
...

我都想要淘寶link呀 , 因為聽人講有啲淘寶店將二手書當新書賣, 有啲又賣影印版.. 所以有時想買都唔知幫襯邊間。 至於係邊度search 書呢, 有時我會喺睇下豆瓣的評分 ,有時會用書名喺google度search,有啲台灣blog都會睇到啲書嘅介紹, 最初開始睇大陸言情小說嗰陣會search言情小說100、言情小說50咁樣搵嚟睇

伯爵府

winnie-baby 發表於 18-6-25 13:06

【莲绛.缘起上中下3册+缘终上下2册共5册附明信片书签海报 女巫的猫WE-139.6正版闪发Z2悦读纪古代言情 ...

係咪天貓叫《宏坤圖書》呢間 ?
謝謝你影埋本書比我睇

伯爵府

mymarigold 發表於 18-6-26 19:05
睇咗淡櫻嘅現言《我的甜甜圈先生》,甜寵文非常甜,但就有啲似墨寶非寶嘅《蜜汁燉魷魚》, 男主用美食俘虜 ...

《林深終有路 》真係麻麻地

伯爵府

jessicasiu 發表於 18-6-27 08:34
我都試過中招,買咗套且把年华贈天下,係2手,好嬲

好慘

伯爵府

mymarigold 發表於 18-7-5 12:48
天貓白馬時光,d書都0k喎~

《依然》好唔好睇? 我睇咗你之前講嗰本《我的甜甜圈先生 》真係有啲似墨寶嘅《很想很想你》。 另外丁墨新書《摰野》今日完結, 都幾好睇 。準備出實體書啦,佢出書都算快

伯爵府

mymarigold 發表於 18-8-7 17:36
啱啱睇完景行嘅現言《我依然在你身邊》(原名《依然》), 故事係講女主柳若依從小喜歡男主李修然, 但男 ...

thx

伯爵府

mymarigold 發表於 18-10-12 12:01
我覺得玖月晞《親愛的阿基米德》麻麻地, 冇網評講到咁好睇...... 我仲有佛洛伊德同蘇格拉底 ,都唔敢抱太大 ...

《親愛的阿基米德》我棄咗架 ,我都係覺得風系列好睇啲 。另外你有冇睇《一座城 在等你》? 呢本都好睇! 我近排翻炒緊玖月晞、墨寶同顧漫啲書 ,依家返炒緊 《親愛的佛洛伊德》。
上星期睇完木浮生本新書 《時光行者的你》 普普通通,有啲失望

伯爵府

tsung 發表於 18-10-12 14:48
請問墨寳你會推介邊一本作品?
我最近買咗"蜜汁燉魷魚",不過未開始睇
...

一生一世美人骨
至此終年
一厘米的陽光
一生一世
其實好多本我都鍾意

《蜜汁燉魷魚》外 仲有兩本都係電競文 《神之左手》《密室困遊魚》, 3本有少少關連

伯爵府

mymarigold 發表於 18-10-12 15:47
《一座城在等你 》《時光行者的你》 兩本我都有,但未睇

《一座城 在等你 》個女主有啲扭擰嘅,都好睇,但我鍾意另外兩本《風》多啲。 另外玖月晞新文《白色橄欖樹》剛完結咗 ,幾沉重下

伯爵府

mymarigold 發表於 18-10-12 16:36
我鍾意《至此終年 》《很想很想你》

係呀, 《很想很想你》都好睇, 其實《我的曼達林》 《念念不想忘》 仲有本古言《永安調》都唔差,所以好難揀一本

伯爵府

tsung 發表於 18-10-12 16:35
謝謝推介
不過我喺書局見唔到呢幾本嘅實體書,可能要睇網頁版了
...

《神之左手》好似未出書,因為佢短短哋係《密室困游魚》
嘅前傳嚟嘅,其餘另外幾本我見博客來同亞馬遜都有

伯爵府

tsung 發表於 18-10-12 22:03
謝謝分享,請問是否簡體字版?

博客來有繁體有簡體㗎 ,你上網睇下

https://search.books.com.tw/search/query/cat/all/key/%E5%A2%A8%E5%AF%B6%E9%9D%9E%E5%AF%B6/adv_author/1
亞馬遜就多數簡體

伯爵府

mymarigold 發表於 18-11-27 17:08

丁墨《摯野》簡、繁版都已經出咗書,我準備買簡體版 :g ...

簡體版抵睇啲, 呢本買得過

伯爵府

mymarigold 發表於 18-11-27 23:56
好耐無見大家蒲頭,準備考試中?

我細女11 月考完,大仔 12月考,所以我都少咗時間睇書

我哋就啱啱考完冇幾耐, 所以我的書都係睇得好慢 。十月中到依家都係睇咗三、四本到,有本容光《知是清晨來》,睇咗兩本 金丙 的《春起》 同埋 《日不西沉》, ok啦 普普通通。

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊