興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

盛世醫香 木贏,輕鬆攪笑,幾好睇。

珍珠宮

winnie-baby 發表於 18-12-26 21:19
請問大家除左睇實體書外,會網上睇嗎?有冇邊個免費網站介紹,之前睇開思兔,但最近轉左website搵唔返啦 :s ...

https://www.sto.cx/mindex.aspx
思兔

珍珠宮

wyl 發表於 19-1-15 10:59
推薦冬天的柳葉的兩本古言,<韶光慢>同<妙偶天成>,韶是重生,妙是穿越,作者筆法輕鬆惹笑,個人幾中意 ...

呢兩本都幾好睇,多謝推薦

wyl    發表於 19-2-7 07:48

珍珠宮

回覆樓主:

剛剛睇完藍家三少的 奸臣,唔同一般言情小說,中意權謀可以睇下,我覺得好正,女主係我睇過小說中謀略最勁。

珍珠宮

將軍帳裏有糖(一只甜筒)前世男主因為女主幫手收屍得到重生,女主重情重義,可憐又可愛,男主對感情有d遲鈍,兩人相處互動好好笑。
第一次睇呢個作者,感覺幾好!

珍珠宮

亞靚 發表於 22-6-14 16:57
我之前看過而覺着好看的幾個作品~
那村那人那傻瓜(福寶)he
呸!下流胚!(福寶)he

福寶兩本好耐之前睇過幾好睇

珍珠宮

mymarigold 發表於 22-6-18 18:26
墨書白古言《山河枕》, 呢本係近來睇過覺得唔錯嘅一本~

故事背景外敵入侵本國,男2為皇帝文臣,男主/女 ...

呢本我都中意,感覺有d似楊家將。

珍珠宮

亞靚 發表於 22-6-19 13:38
妳都看過好多書喎

我基本上除咗瞓覺,都係睇書或聽書 ,已經變成壞習慣

珍珠宮

亞靚 發表於 22-6-19 16:01
不是壞習慣,算是嗜好吧!如妳發現好小說,請借樓主這裏分享下吖
...

閱讀唔係壞習慣,我覺得我太沉迷,所以覺得唔係幾好。
我最鐘意唔係言情小說,所以好小分享,剛剛睇完覺得幾好睇嘅,
系統:蠻荒太子妃只想放羊(宋象白),言情部份好小,但好鬼攪笑
而家睇緊,重生異能狂妻(將離),感覺好似動漫HUNTERxHUNTER,兩本我都覺得好睇,不過唔係正常言情小說。

珍珠宮

亞靚 發表於 22-6-20 09:08
謝謝你分享的兩小說,都是我喜歡的爽利不拖曳寫法,但…太…太…太長篇了,恐怕沒福消受了。對小說我什麽 ...

第一本唔算好長,第二本就真係長,因為我比較沉迷好快就睇完一本,所以比較中意長篇小說。
「向師祖獻上鹹魚」有留意,我真係對呢類書比較有興趣 ,我尋日先開咗本「重生之名流商女」,又係超長篇,睇完打算睇「向師祖獻上鹹魚」呢本,先多謝你分享

珍珠宮

亞靚 發表於 22-6-21 09:40
唔駛客氣!原來妳早已留意了"向師祖…這部我直頭二刷呢!
見你話第一本不算長,於是我再返check,原來字數 ...

「向師祖獻上鹹魚」因為個名特別,睇個名就覺得好好笑 ,系統呢本書笑到我肚痛,好多出人意表,我幾中意呢個作者思維同寫作風格,打算睇埋作者其他作品。
點解唔用app睇書?用app舒服過用網頁,我用終點看書,冇廣告,網落上有嘅書基本上都可以揾到。

珍珠宮

KAY+2 發表於 22-6-24 22:01
睇過呢個作者的《沙雕公主在淺追夫》甜文,呢本都有啲興趣

呢位作者文筆我幾鐘意

珍珠宮

KAY+2 發表於 22-6-24 22:03
-近排睇緊作者:饭团桃子控 《将门凤华》同《名门春事》,兩本都係重生文,少長篇,劇情好睇~
...

我睇過作者嘅《一品女仵作》好睇

珍珠宮

KAY+2 發表於 22-6-25 09:34
我都有download呢本,遲啲會睇

近兩個星期睇緊夜北的三絕系列,《絕世神偷:廢柴七小姐》《絕世神醫:腹 ...

唔記得幾多年前開始睇夜北三部曲,係佢令我由言情文轉玄幻小說 ,夜北所有書都好睇,而家都係最愛玄幻小說,不過呢度比較偏向短篇純言情,所以我好小分享。

珍珠宮

近兩個星期睇緊夜北的三絕系列,《絕世神偷:廢柴七小姐》《絕世神醫:腹 ...

如果鐘意睇玄幻文,睇完夜北可以睇路非嘅萬獸無疆系列!
穿越絕色獸妃:鳳逆天下
鳳舞江山:火爆狼妃太妖孽
第一狂妃:絕色邪王寵妻無道

珍珠宮

夜北小說有毒

珍珠宮

KAY+2 發表於 22-6-25 14:28
多謝推介,下次搵嚟睇(emoji)

試下用呢個app睇書,冇廣告,唔使download,用書名或作者名直接揾就可以,基本上網上有嘅書都可以揾到,會自動將網頁模式轉睇書模式。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊