美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

有乜jm知道點分脂肪定水腫???

禁止訪問

大宅

回覆:脂肪x水腫?

度體重中嘅脂肪比例,肌肉比例

禁止訪問

侯爵府

引用:度體重中嘅脂肪比例,肌肉比例

原帖由 TeriAnla 於 15-09-05 發表
度體重中嘅脂肪比例,肌肉比例
我有個d脂肪磅,但次次磅完,
我都唔知點樣為之多,點樣為之正常
可請教嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yanyanli1234 發表於 15-9-5 23:22
我有個d脂肪磅,但次次磅完,
我都唔知點樣為之多,點樣為之正常
可請教嗎?
http://www.hksports.net/hkpe/nss_pe/human_body/percent_body_fat.htm

[p=24, null, left]分類

[p=24, null, left]男性

[p=24, null, left]女性

[p=24, null, left]必需脂肪

[p=24, null, left]1 至 5%

[p=24, null, left]3 至 8%

[p=24, null, left]大部分運動員

[p=24, null, left]5 至 13%

[p=24, null, left]12 至 22%

[p=24, null, left]最理想健康

[p=24, null, left]10 至 25%

[p=24, null, left]18 至 30%