0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

就快放完產假啦!我囡囡就會交比佢婆婆湊,假日先會接番囡囡黎湊,我同阿媽住得唔近加上返工又忙,所以week day未必有時間返去探b,一諗到要同果囡分開就好唔開心......又怕果囡會唔認得我,有無holiday mummy 可以分享下你嘅感受?

大宅

回覆:就快要同囡囡分開,好唔開心......

可否請姐姐?

侯爵府

2024勳章

要做野都冇法

大宅

引用:就快放完產假啦!我囡囡就會交比佢婆婆湊,

原帖由 周咩咩 於 15-09-09 發表
就快放完產假啦!我囡囡就會交比佢婆婆湊,假日先會接番囡囡黎湊,我同阿媽住得唔近加上返工又忙,所以week ...
如果你用而家既方案,第時個女唔痴你時,你唔好唔開心。無論點樣我覺得咁做係唔好,幾辛苦都要自己湊返夜晚。

複式洋房

我朋友個女都係放係婆婆到, 但佢每日幾辛苦, 晚上都會去婆婆到見下個女, 佢同婆婆都住得唔近架, 但起碼可以多D 同女女的相處時間

點都好, 加油呀!!!

珍珠宮

叫婆婆多d俾妳相佢睇下!得閒打下電話俾佢聽下妳聲音

男爵府

減齡達人勳章

我都係岩岩放完產假,阿仔就返育嬰院,我每日都由大埔凑去金鍾比奶奶帶去筲箕灣返育嬰院,再去旺角返工,收工又去筲箕灣接阿仔返大埔屋企。
我奶奶住筲箕灣,我都係唔捨得,堅持日日接返屋企,一星期6日行暈港九新界,好辛苦架。。。但想見個仔,冇計。

大宅

引用:我都係岩岩放完產假,阿仔就返育嬰院,我每

原帖由 joeyjoey223 於 15-09-09 發表
我都係岩岩放完產假,阿仔就返育嬰院,我每日都由大埔凑去金鍾比奶奶帶去筲箕灣返育嬰院,再去旺角返工,收 ...

大宅

我都係岩岩放完產假,阿仔就返育嬰院,我每日都由大埔凑去金鍾比奶奶帶去筲箕灣返育嬰院,再去旺角返工,收 ...
加油

水晶宮

盡量都要爭取多D時間陪佢,得閒可以視頻下

別墅

畀面勳章

別墅

畀面勳章

引用:可否請姐姐?

原帖由 牛奶花 於 15-09-09 發表
可否請姐姐?
屋企太細多左果b已經多左好多雜物,容不下姐姐

禁止訪問

大宅

回覆:sheron777 的帖子

我bb都係工人姐姐加婆婆照顧,每日放工搭一個鐘車程到,雖然辛苦,但都值得,佢現在都痴我。

複式洋房

好勁,加油媽媽!

大宅

你BB每日咁多交通都好辛苦喎! 要去到咁遠先有育嬰院?

大宅

引用:就快放完產假啦!我囡囡就會交比佢婆婆湊,

原帖由 周咩咩 於 15-09-09 發表
就快放完產假啦!我囡囡就會交比佢婆婆湊,假日先會接番囡囡黎湊,我同阿媽住得唔近加上返工又忙,所以week ...
如果我媽肯咁樣幫我揍女我開心都嚟唔切! 呢個產假我想快啲完結, 呢10個星期揍女簡直係惡夢, 我被佢搞到抑鬱有情緒病. BB唔响屋企過夜以後有覺好瞓! 婆婆咁做真係偉大, 我自己做媽揍自己個女都覺得辛苦, 何況揍孫!

男爵府

我同你一樣呀
都係假日先湊到囡囡返屋企
平時婆婆湊
公公婆婆同我住超遠

不過你諗下至少自己爸媽湊
你一定可以放心
佢地一定好錫佢
其餘時間多啲同佢地Skype
叫佢地影多啲相
一定頂得住

大宅

回覆:joeyjoey223 的帖子