自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:幼稚園點讀筆其實需唔需要買

如果家長識,自己教仲好!

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我有買,因為本到有歌,小朋友可跟住唱,如果無買會唔識唱

公爵府

兩個仔都冇買過,有需要自己讀仲可親子。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

水晶宮

kayeea 發表於 15-9-9 18:22
識唱就好好啦。
我見過幾位小朋友,用咗1,2年呢D筆,連"念口黃"都唔掂,淨係一味lalala。

子爵府

我有買呀!
因為係學校書本上可以用,所有學校教材都有點讀function, 而且係學校老師自己錄,係普通話拼音上有幫助
而且我n班已經買左,可以用4年,$4XX 抵吖!

子爵府

我冇買

大宅

我買左, 我d 英文同普通話發音麻麻地準, 用點讀筆學正宗D, 加上我返工個仔可以自己拿來讀, 佢當玩具玩, 出街也帶住, 佢仲指住d 字教我讀添,當然有d 小朋友不需要, 但對我仔好work, 我自問讀音比較弱雞,費事教壞佢, 嘻嘻!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我有買,因為本到有歌,小朋友可跟住唱,如

原帖由 kayeea 於 15-09-09 發表
我囡返學第5日,今朝學校send email 黎,比左今個月份既agenda 我地,連十幾首歌詞連link....開黎播比佢聽就可以...

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我買左,+我d+英文同普通話發音麻麻地準,+用

原帖由 tiffanychanmama 於 15-09-09 發表
我買左, 我d 英文同普通話發音麻麻地準, 用點讀筆學正宗D, 加上我返工個仔可以自己拿來讀, 佢當玩具玩, 出 ...
我買左for 佢 set Oxford reading book..

而家學校要陪讀,我都係用筆教

大宅

回覆:applewingyi411 的帖子

我K1時老師話有就買。400元,每年更新裡面內容。返到屋企她們會自動開點讀筆開書包拿課本出來聽。比所為的益智玩具好很多。DVD都有買,平時會開給她們看,很喜歡一路唱學校嘅歌一路跳,我又可以知道在校學習了乜野。用三年,乜都抵返了。而且學校需用的課本大部份都可以點讀。

男爵府

引用:Quote:原帖由 kayeea 於 15-09-09 發表我有

原帖由 LedTV 於 15-09-09 發表
我囡返學第5日,今朝學校send email 黎,比左今個月份既agenda 我地,連十幾首歌詞連link....開黎播比佢聽 ...
我都係wo,係唔係同一間ar

首頁

尾頁

跳至