自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

引用:一路都好包容我佢低潮嗰時叫我搵第二個,反

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

cffw 發表於 15-9-15 15:53
係一種感覺,可以信賴可以放心去愛,可以不顧一切
我未婚, 但我都諗可能係要有呢種感覺先會嫁..係咪要拍一段長少少既時間先會有呢種感覺?
我同男朋友一年半, 係愈來愈信賴愈來愈有"就係呢個人"既感覺, 但唔知係咪時間尚短, 一年半在一輩子裡只佔一細點, 所以仲未有100%信心...唔知拍幾耐先會有呢....

伯爵府

同佢一齊, 好舒服, 好自在. 晚上訓著覺可以好安心咁訓, 一齊出街好有安全感 (當時係外國生活).

拍拖冇幾耐就發生左一D事, 對我個人, 仲有對我同佢 as a couple, 係一個好大考驗. 佢物質同精神上都比左好多支持我. 我好擔心好軟弱時佢會話: 唔駛驚, 我地共同進退! 最終大家一齊跨過左果個難關.

咁仲唔係 Mr Right? 事隔好幾年, 亦證明我冇揀錯

珍珠宮

落晒裝, LIU鼻屎, R 屎忽, 佢都唔介意,
你就嫁啦.

magiso    發表於 15-9-18 09:16

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

直覺

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

zaba 發表於 15-9-15 15:59
同佢一齊, 好舒服, 好自在. 晚上訓著覺可以好安心咁訓, 一齊出街好有安全感 (當時係外國生活).

拍拖冇幾耐 ...
我都係..
"拍拖冇幾耐就發生左一D事, 亦係一個好大考驗. 最終大家一齊跨過左果個難關" 我都有呢個經驗, 而呢件事後我地感情愈來愈好, 我愈來愈有就係呢個人既感覺, 亦開始覺得大家係緊緊相依..
但唔知點解我仲係想拍耐D先(而家一年半), 好怕時間日子尚短, 將來一輩子既依戀唔想咁快決定下來...

禁止訪問

引用:Quote:cffw+發表於+15-9-15+15:53+係一種感

公爵府

回覆:不如講下拍拖果陣有咩令你覺得c6就係你嘅Mr. Right吖?

無諗咁多,只係當時好鍾意佢,好想成日同佢一齊

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一次拖手就會心微笑, 唔知點解好開心傻笑.

珍珠宮

回覆:不如講下拍拖果陣有咩令你覺得c6就係你嘅Mr. Right吖?

因為佢肯娶我,我堅驚嫁唔出

kcpak    發表於 15-9-16 02:21
LamSiuB    發表於 15-9-15 16:18

男爵府

超級安全感
有淡淡的細水長流的感覺
無轟烈丶若即若離丶患得患失的感覺
與以前的bf有完全不同感覺

侯爵府

引用:我講先1.+安全感2.+成日都好掛住佢3.+想煲

原帖由 magiso 於 15-09-15 發表
我講先
1. 安全感
2. 成日都好掛住佢
現任老公拍拖時能給我:
1)安全感
2)責任感
3)寵信我

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

cffw 發表於 15-9-15 16:03
我一識佢就對佢有好強烈感覺。到一拍拖就有果種我不顧一切去愛你嘅衝動

...

岩岩拍拖我都有呀...我都為佢做左好多第一次做既野....但而家一年半, 理智左D..但都仲係有"好鐘意佢, 好想同呢個人一齊"既強烈感覺..
好驚仲係D咩戀愛chemicals/腦分泌既化學物質作祟.......所以有時我好想睇下拍多2年仲會唔會有呢D感覺, 如果仲有, 我先覺得係對的人....

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

引用:我講先1. 安全感2. 成日都好掛住佢3. 想煲

原帖由 magiso 於 15-09-15 發表
我講先
1. 安全感
2. 成日都好掛住佢
安全感,之前 D ex 全部覺得佢地仍揀緊,遇到好過我會飛我,唔多專一

伯爵府

睇到大家留言都好 sweet! 亦勾返起那些年嘅回憶,呢個係一個感覺,到而家都唔會忘記!

男爵府

回覆:magiso 的帖子

安全感,
一定要識路,因為我係路痴,
唔好咁多嘢講,因為我太多嘢講。。。

生完bb後,每晚我就一覺瞓天光,夜晚餵奶換片由老公攪掂,因為我聽唔到個仔喊
不過如果佢出trip, 我就咩聲都聽到,可能係老公俾我安全感大,有佢頂住我就安心瞓喇。。。

禁止訪問

引用:+本帖最後由+gloriatutor+於+15-9-15+16:09

珍珠宮

2024年龍年勳章

好多野傾,開心唔開心都第一時間想話比佢聽,同佢一齊好舒服自然。

就算當初佢未肯講出口話我愛你(佢話咁重要嘅說話,要百份百肯定先可講),我已經好肯定佢係,因就算周圍好多其他人,佢目光都係追隨住我,仲要帶住好幸福嘅笑容咁望住我。

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

唔知,鬼掩眼

LamSiuB    發表於 15-9-15 16:30

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

cffw 發表於 15-9-15 16:16
應該個個人唔同啦。我見有d朋友無咩激情都愛得好細膩。我同先生結婚之後有小朋友,仲係好似拍拖時咁,講好 ...
嘩你好幸福呀!!!我覺得我同男友, 係冇岩岩拍果種激情, 但係淡淡地熱戀中果種..
已經唔會話要成日見, 成日搵住大家, 但每次見面, msg大家都仲係好肉麻...而且會知道大家在back up大家咁樣, 佢都話我地既心連埋左一齊..
可能我自己對婚姻冇咩信心吧, 加上成日睇到呢度夫妻版, 見到咁多出軌小三離婚之類...所以對婚姻真係有D恐懼...
多謝你..我都希望快D mentally and financially ready, 可以有好消息哈哈

首頁
12345...6

尾頁

跳至