婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

由其C6唔喺屋企嘅時候?明明佢最想見嘅係C6,但就成日喺C6唔喺屋企嘅時候上嚟,今次仲要無通知,嚇親我爸爸(我爸爸幫我手睇住工人+湊我兩個女)。其實打個電話上嚟問下方唔方便先真係咁困難嗎?又話自己幾錫個孫,但又成日買d唔適齡嘅玩具俾佢哋,又買超齡衫(我大女兩歲,佢買左件6歲都著到嘅俾佢),又買零食(唔甜唔買),真心錫的話應該唔係咁啩?sorry,我真係唔了解

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:點解d99咁鍾意粒聲唔出衝上你屋企?

佢上嚟宣示主權呀

Snoopyboy    發表於 15-9-22 20:16
主 賜 平 安

子爵府

因為佢覺得佢仔屋企=佢屋企
但心深處佢又知唔啱,驚個仔片佢
所以趁佢唔喺度先上嚟

男爵府

老人家買大2碼既衫 係想個孫可以穿耐d
舊時時勢唔好 好多時都希望d野用得幾耐得幾耐
想當年 我買鞋都買大1個碼
點都好 都係老人家一番心意

粒聲唔出 就沖去你屋企
我都知好擾人
但睇在C6份上 算數啦。

珍珠宮

一樣習慣就好了

公爵府

99認為兒子屋企就系自己屋企.我中意幾時來都得.

大宅

引用:老人家買大2碼既衫+係想個孫可以穿耐d舊時

原帖由 熊寶 於 15-09-22 發表
老人家買大2碼既衫 係想個孫可以穿耐d
舊時時勢唔好 好多時都希望d野用得幾耐得幾耐
想當年 我買鞋都買大1 ...
佢係唔知粒孫有幾大粒所以買錯(佢自己講嘅),同埋佢本身一d都唔係慳家嘅人,再者佢只係60歲jer,佢只係經常持老賣老

大宅

引用:佢上嚟宣示主權呀

原帖由 ecling 於 15-09-22 發表
佢上嚟宣示主權呀
最好笑我媽咪返到我屋企(我媽咪一放工就飛去我屋企幫兩粒孫沖涼),聽到我細女喊得好慘,原來99好心幫兩個孫沖涼,但因為細女太小見佢,所以就由頭喊到尾
跟住我媽咪話亞99好似好嬲咁,話湊左佢哋兩個鐘好辛苦,我而家走啦......我媽咪就叫我大女錫淡嫲嫲啦,點知99發脾氣話:佢唔錫我ga!跟住Pang門走左
其間我媽咪仲話聽到我99不停同我個工人講廣東話(我工人係賓賓,平時同我用英文溝通的).......我真係好好奇究竟果兩個鐘發生左乜嘢事

大宅

引用:因為佢覺得佢仔屋企=佢屋企但心深處佢又知

原帖由 鳥嘴123 於 15-09-22 發表
因為佢覺得佢仔屋企=佢屋企
但心深處佢又知唔啱,驚個仔片佢
所以趁佢唔喺度先上嚟 ...
但我爸媽經常喺到(因為幫手湊孫),我爸媽同我一樣,都好唔鍾意d人無啦啦衝上我哋屋企,即使係我亞婆都好,都要事先打電話嚟問嚟唔嚟得,99而家咁樣上嚟,真係幾不受歡迎

大宅

點解你父母可隨時上你定但你老公既父母就唔得?

大宅

回覆:Ssssyiu 的帖子

可隨時上你家先岩 打錯

大宅

引用:點解你父母可隨時上你定但你老公既父母就唔

原帖由 Ssssyiu 於 15-09-22 發表
點解你父母可隨時上你定但你老公既父母就唔得?
因為我父母住隔離,佢哋幫手湊Bb。

珍珠宮

我99都好中意玩突擊!之前仲要中意趁我唔係度,走上尼擺啲唔係我間屋嘅野係度,話係俾我老公嘅~
我。。見一樣丟一樣!

大宅

引用:我99都好中意玩突擊!之前仲要中意趁我唔係

原帖由 做個靚太 於 15-09-22 發表
我99都好中意玩突擊!之前仲要中意趁我唔係度,走上尼擺啲唔係我間屋嘅野係度,話係俾我老公嘅~
我。。見一 ...
我又係見一樣掉一樣

首頁

尾頁

跳至