自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

陳慧琳(Kelly)今日到荃灣出席探訪長者活動,有指大仔「蝦餃仔」考男拔萃等名校撻Q,Kelly澄清話:「冇考過嗰間學校,我哋想佢去國際學校,所以冇考本地學校。」

Kelly指都唔想囝囝壓力太大,加上老師指蝦餃仔適合讀國際學校,Kelly再表示一間本地學校都冇投考過,只係報考國際學校。

講到報道指蝦餃仔現時入讀荔景宣道會劉平齋紀念國際學校較為冷門,Kelly話:「其實就呢間方便屋企路線同老公返工嗰位,佢負責送佢返學,一放低佢就好近返公司,香港教育就邊間都得,最緊要係有冇讀書嘅學生,如果佢好懶,讀名校都冇用,所以我冇所謂,最緊要近。」

報道亦指蝦餃仔怕醜,Kelly指蝦餃仔見到傳媒朋友都會主動打招呼,又怎會怕醜?加上佢指讀得國際學校,都係活躍開朗嘅,佢話:「怕醜都冇嘢嘅,我都怕醜啦。」Kelly指囝囝現時讀嘅國際學校嘅中文都好深,絕對唔係易,平日佢都會用apps跟老師溝通同傾功課,佢大讚此舉極之方便自己。

即之前呢到猛有人話佢仔,因考唔到本地學校先讀國際學校係假啦!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

哦~

男爵府

回覆:報名校撻Q?】Kelly澄清: 只係幫蝦餃仔報國際學校

一早講左係假啦!
唔明D人唔知實情但又喺度作野,好似幸災樂禍咁,心地極差!

wcpcelia    發表於 15-9-25 08:55
Superman-GF    發表於 15-9-24 23:16
123ivy    發表於 15-9-24 20:22

珍珠宮

回覆:報名校撻Q?】Kelly澄清: 只係幫蝦餃仔報國際學校

其實明星名人仔女讀咩學校關人咩事

wcpcelia    發表於 15-9-25 08:56
tsung    發表於 15-9-24 20:18

珊瑚宮

伯爵府

\"加上老師指蝦餃仔適合讀國際學校\"

我覺得呢句好好笑,有啲無中生有,你咁出名,唔通老師叫你去讀津校咩。

Tiffany1212    發表於 15-9-24 21:55

子爵府

BK Milk勳章

人地個細路仔都蝦,咩心態

侯爵府

無興趣

bigbighei    發表於 15-9-25 09:26

珍珠宮

減齡達人勳章

其實所有父母都想比最好,自己嘅仔女,佢覺得間學校好咪得,関其他人咩事?

funbi0816    發表於 15-9-24 23:07

男爵府

是但啦~

991129    發表於 15-9-24 21:28

翡翠宮

子爵府

畀面勳章

最緊要小朋友讀得開心

karenlohy    發表於 15-9-24 22:47

水晶宮

記者問到無嘢問

子爵府

畀面勳章

就算真係有報本地學校,唔通話:係呀,唔收我仔呀,其實讀邊有乜所謂,有家底隨時中學或大學去外國讀,況且讀邊間有點,關人乜事

男爵府

引用:陳慧琳(Kelly)今日到荃灣出席探訪長者活

原帖由 TzeChingMaTa 於 15-09-24 發表
陳慧琳(Kelly)今日到荃灣出席探訪長者活動,有指大仔「蝦餃仔」考男拔萃等名校撻Q,Kelly澄清話:「冇考 ...
放過小孩吧

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:TzeChingMaTa 的帖子

好煩!唔好成日攞小朋友見報啦!

伯爵府

回覆:TzeChingMaTa 的帖子

都係果句話人前,搞掂自己先喇。左插右插為乜。毛

男爵府

引用:\\\"加上老師指蝦餃仔適合讀國際學校\\\"我覺得

原帖由 Hansma 於 15-09-24 發表
"加上老師指蝦餃仔適合讀國際學校"

我覺得呢句好好笑,有啲無中生有,你咁出名,唔通老師叫你去讀津校咩 ...
你錯了,kelly呢句係解教育制度--
國際學校vs傳統學校

呢度bk都成日有人問呢個問題啦!連我自己而家都煩緊揀邊種教育制度嘅學校比小朋友。咁緊係冇可能講緊津校啦,完全唔關出唔出名事,有條件去揀學校制度咁當然要揀啱小朋友性格同能力嘅學校。

男爵府

引用:好煩!唔好成日攞小朋友見報啦! +

原帖由 stagea 於 15-09-24 發表
好煩!唔好成日攞小朋友見報啦!
不如你叫D記者唔好再問先啦,陣間唔答記者問題又話人寸。講唔講都死。

rosaki    發表於 15-9-24 23:50

子爵府

好慘!唔讀「名校」就話撻Q⋯⋯
其實撻Q咪撻Q咯⋯有咩影響?!

首頁

尾頁

跳至