自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:教仔不如教老公

有時放開啲,吳好迫個男人陪你一齊咁做,2公婆會過得好啲

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好嬲

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

我今日先系whats app剷我老公黎!
次次我吾系到就買高達比個仔,起碼10盒未開

伯爵府

見到C6打手機就火冒三丈

大宅

引用:你並不孤單!有我陪你, 我老公只負責做娛樂

原帖由 fundfund 於 15-10-04 發表
你並不孤單!有我陪你, 我老公只負責做娛樂組組長

侯爵府

引用:有時放開啲,吳好迫個男人陪你一齊咁做,2

原帖由 士多蘋果 於 15-10-04 發表
有時放開啲,吳好迫個男人陪你一齊咁做,2公婆會過得好啲
如果佢吾配合,佢開左電視,小朋友係好難自己話吾睇電視而去睇書的。你有無小朋友?如果無,我諗我講你都吾明。如果有,你都好睇得開。

大宅

不如同老公溝通吓先下判斷?

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

引用:不如同老公溝通吓先下判斷

原帖由 granzo 於 15-10-05 發表
不如同老公溝通吓先下判斷?
當然有講過啦,但講左佢都吾配合,我可以點?我已經自己每晚同小朋友講故事講左幾年,有時想講故事,佢又開大個電視,唯有入房講。唉!我為左培養小朋友鍾意閱讀,可以做已經做左,佢吾配合,我除了上來呻下,都無咩可以做。

大宅

引用:Quote:原帖由 士多蘋果 於 15-10-04 發表有

原帖由 一人之下 於 15-10-05 發表
如果佢吾配合,佢開左電視,小朋友係好難自己話吾睇電視而去睇書的。你有無小朋友?如果無,我諗我講你都吾 ...
我有小朋友,只係覺得既然你老公本身就係咁,你咁樣落去又有咩辦法呢

伯爵府

引用:Quote:原帖由 士多蘋果 於 15-10-04 發表有

原帖由 一人之下 於 15-10-05 發表
如果佢吾配合,佢開左電視,小朋友係好難自己話吾睇電視而去睇書的。你有無小朋友?如果無,我諗我講你都吾 ...
我家相反,我c6好緊張阿仔讀書,功課溫書一手包辦,好多時成日話我煲劇影響阿仔閱讀。我同佢講一個緊一個松才能平衡,讓只仔有機會抖下氣。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 一人之下 於 15-10-05 發表如

原帖由 Myluckybaby 於 15-10-05 發表
我家相反,我c6好緊張阿仔讀書,功課溫書一手包辦,好多時成日話我煲劇影響阿仔閱讀。我同佢講一個緊一個松 ...
You are so lucky.

禁止訪問

大宅

c6又係有求必應, 因為唔想個仔煩住佢

有一次我去沖涼, 沖涼前已經同佢兩父子講左夠鐘訓覺, 唔可以玩電話, 我出左房門之後, 覺得唔對路, 擰轉返入房, 一開門, 見到佢地兩父子係度交收緊我部電話, 因我電話set左畫線解鎖, 我仔唔識解鎖, 要c6幫手, 佢地兩個當場斷正, 佢地尷尷尬尬咁, 我都唔知好嬲定好笑好

侯爵府

一人之下 發表於 15-10-4 22:06
我對住我老公想吐血,一日到黑手機不離手,仲要教個仔玩埋一份。我話要培養小朋友閱讀吾好開電視,佢一返來 ...
小朋友受罰唔可以睇電視,大人都要配合咖

男爵府

陪月勳章

咁我c6真係算異數,都會打手機game但阿仔係度一定陪左矩先,屋企無電視大家唔睇,每朝送學,幫阿仔沖涼、訓前講故仔矩都盡量自己黎,nb陣已開始換片。

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

大宅

引用:我對住我老公想吐血,一日到黑手機不離手,

原帖由 一人之下 於 15-10-04 發表
我對住我老公想吐血,一日到黑手機不離手,仲要教個仔玩埋一份。我話要培養小朋友閱讀吾好開電視,佢一返來 ...
你都話有時見到朋友兩公婆一條心,人地閉埋門有幾多嗌交嗌到七彩點會話你知!兩公婆有唔同想法係必然,咪你有你做。

公爵府

引用:你並不孤單!有我陪你, 我老公只負責做娛樂

原帖由 fundfund 於 15-10-04 發表
你並不孤單!有我陪你, 我老公只負責做娛樂組組長
我老公連娛樂組組長都做唔到,放對囡入圍欄,然後對部平板 / 電話…… 陪囡去公園,郁啲發悔氣,俾啲bubble水整濕隻手就鬧囡,隻手紙造㗎?淨係呆坐喺公園,阿伯都識同人捉下棋啦!淨係識話攰攰攰,我都返工,放假一腳踢,餵奶,揞訓覺,煮兩餐粥,餵粥,洗,陪玩,買餸,同囡沖涼,煮晚餐,而家仲去起身泵奶!教養小朋友?咩嚟?要做嘅咩?鬧咪教咯!我返工好攰!

大宅

引用:我對住我老公想吐血,一日到黑手機不離手,

原帖由 一人之下 於 15-10-04 發表

首頁

尾頁

跳至