婆媳關係

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

回覆:希望我打完我的故事我可以放下..............啲啲

你99會唔會係人格分呀?

別墅

回覆:希望我打完我的故事我可以放下..............啲啲

子爵府

你奶奶都幾好笑下

大宅

99哭訴事件6,我食“咋”糊
講返我臨生時,我預產期是10月,9月尾是我生日,嗰日老公咁岩放假,我準備小便時發現底褲已經濕左,我當時唔肯定係尿定羊水,嗰陣我又覺得阿女好似郁少左咁,老公建議入醫院,我地就搭車去醫院,結論是駁機聽bb心跳再決定留唔留院,其實我生日當然唔想留院我直覺未生得,聽完心跳姑娘話無大問題但又話留一晚好啲,咁就留啦!我通知左我媽(因為我突然想食我媽煲的粟米粥),我問老公同唔同99講聲,老公話唔講又未生得。
咁探病時間過左,得返我一個(好彩咁岩我frd見紅入院,有人傾下計),咁我就喺Facebook話自己原來未生得,多事姑9見到就同99報串,我99打比我啦,我話例行檢查,無咩事所以無話你知(我以為已經安撫左我99)。
好喇,3日之後穿水生得,我最痛時剛剛是探病時間,我老公,媽媽,99同時在場,就喺我痛到死去活來的時候,我呢位13點媽媽又發揮了佢的神奇功效喇,佢傾閒計咁同99講:阿X幾日前已經入過一次院㗎喇,不過食咋糊之嘛,嗰陣我已經估到佢就生得。叮!小心眼99當然嬲啦,佢唔知但我媽知嘛,當然過後又借群眾壓力鏟我老公啦,呢件事,我老公都叫抵鬧ge,已經提左佢要講聲,但我又覺得老公好慘,都唔係好大件事啫,真係生得已經即刻通知你啦。
講起有件插曲好好笑,我媽同我妹講聲我生得,咁可能佢想第一時間見NB啦,就自己黎左醫院,我保險經紀咁岩同我妹傾完野又黎埋等(佢地2個本身係朋友),可能我99見我呢邊有咁多人,佢唔輸蝕啦,即call姑奶陪佢呆坐。

大宅

番外篇
講開生嗰晚我順便講埋點解我憎埋我姑9,我唔係憎佢興風作浪,我明白嗰個係佢媽,阿女幫阿媽正常,我見我媽受氣我都著火啦!
事緣我生完第2晚佢黎探我,生過都知子宮未收縮,所以仲好似有左幾個月咁,佢一見我就指住我個肚笑,問:我仲有個喺裏面?我忍住道氣解釋(真佩服自己咁好收養),佢好似聽唔到咁,仲keep住嘲笑我,出院之後,總之每次見親我就笑我未收身,話唔餵人奶就減肥啦!終於佢講左n次之後,我當住全部人面前大大聲講(大伯,6299,老公仲有個舅父):我係唔減,咁點吖,關你咩事呀!
全部人靜晒,無人見過我咁火,我99嬉皮笑臉打圓場,係咁咦話左姑9兩句。
我嬲到今時今日,我女已經3歲,但嗰次之後我再無嗌過佢一聲“家姐”,每次返去都當佢透明!

子爵府

2024年龍年勳章

你姑9好幼稚, 幾多歲??

大宅

回覆 happytabo 的帖子

39,冇拖拍,未生過仲肥過我仲好意思嘲笑剛生完的女人肥囉

jacejace    發表於 15-10-6 16:18

大宅

姊妹的確是姊妹,我生完之後我妹是講:家姐,辛苦你了

別墅

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=10443&id=100001328316511&ref=fbx_album

大宅

男爵府

畀面勳章

雙面人99,麻煩姑9,多事大伯,jm 辛苦你了。死症,冇計

男爵府

生完成日比人笑係咪仲有個係入面,同埋比人話肥真係會無名火起,尤其是比未生過果d女人串

男爵府

大宅

複式洋房

咁樓主決定唔俾好好湊之後, 點同你奶奶講? 以佢性格一定唱到開巷

子爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆 happytabo 的帖子39,冇拖拍,未生過

原帖由 Kakastarstar 於 15-10-06 發表
回覆 happytabo 的帖子

39,冇拖拍,未生過仲肥過我仲好意思嘲笑剛生完的女人肥囉 ...
佢擺明妒忌你, 唔抵得, 把口咁賤, 有時真係衰d講句, 呢d人點解嫁唔出係有原因

珍珠宮

你99真無聊係攪屎棍

別墅

大宅

回覆 sweetpotatou 的帖子

最後係因為旅行事件,佢嬲左,旅行返黎之後都無上黎,無聽我老公電話,之後老公what's app佢:阿X唔捨得個女,決定辭職做full time 媽媽,其實之前仲有一件事我同佢正面衝突過,所以我諗佢自己估到我返唔返工都唔會比佢湊。

子爵府

回覆:fid=534- 希望我打完我的故事我可以放下..............啲啲

留毛

首頁
12345...11

尾頁

跳至