論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇睇法或分享?請來照顧new born, 還是全新較好?Agent 不停sell 有海外工作經驗較好⋯

別墅

引用:有冇睇法或分享?請來照顧new born, 還是全

原帖由 lesucre 於 15-10-09 發表
有冇睇法或分享?請來照顧new born, 還是全新較好?Agent 不停sell 有海外工作經驗較好⋯

...
有冇人教姐姐先?

洋房

回覆:chunchun1230 的帖子

都係叫屋企人過來幫下手教哩⋯

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:聘請在新加坡打過工的菲姐姐

唔好信agent, 信自己雙眼。
最緊要係工人有湊nb經驗同埋個樣要nice, 有湊過同無湊過差好遠。我自己都請左海外菲, 有海外經驗湊bb, 來到香港唔駛點教都識。已工作了2個月, 暫時都ok。

大宅

回覆:bobo101^*^ 的帖子

我都係,姐姐已經做了七個月,要求唔高。

大宅

請過三個工人,其中兩個有新加坡同馬來西亞經驗,一黎到完全唔洗教,大部分家務做得ok ..另一個冇出國經驗,又懶又笨又污穢,五個月就炒左,最重肯學肯做

大宅

剛請個曾去過新加坡工作,我是全職媽媽還有個4歲小朋友,下個月生。。暫時煮乜距都問下點煮

伯爵府

如果有人教我會揀全新的
我第一個菲係海外。雖然佢有湊nbb經驗但不合我要求。我那時候有陪月,所以陪月教佢。我就安心坐月。

依家這菲傭係星加坡做過4年,香港做過10年以上,經驗十足,唔洗我講自己會安排時間做嘢。 但因為佢已經有自己方法做嘢,未必識合湊nbb.

洋房

回覆:pandaforever 的帖子

thanks all for your reply!! really appreciate!

首頁

尾頁

跳至