自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

brothermomo 發表於 15-10-10 13:18
回覆 Charlotte_mom 的帖子

蒙古我未去過,jm自己一個去?有無係草原睇埋星星,係米特別大粒???一個星期都 ...
成班後生柴娃娃去, 全程香港-廣州-北京-蒙古返轉頭都係坐火車, 因為果時仲好落後, 廣州沖完涼直接去北京再駁車上蒙古, 玩完返落北京至有涼沖, 好在蒙古夏天都涼, 夜晚室外得2,3度, 所以唔沖都勉強可以(不過指甲開始有黑邊), 果時好勇, 上到北京-蒙古火車至搵導遊(好多人兜生意)

而家我緊係唔制啦

蒙古草原當然唔會有燈(除左個遊客camp), 伸手不見五指, 夜晚騎住隻馬靠星星認路(人地認, 我識屁咩), 去到當地人屋企, 一枝"立燭"就照晒全家(有一個燈泡不過平時唔會用, 我地去到佢至開), 周圍都有湖, d青蛙細到粒豆咁一腳行落去都唔知踩到幾多隻, 好多我未見過的花草, 騎住隻馬, 佢唔聽我點, 好多笑料

往事只能回味

伯爵府

引用:希臘既聖淘維尼島,好想去hea多幾日。+ +

原帖由 bestemily 於 15-10-10 發表
希臘既聖淘維尼島,好想去hea多幾日。
我都係 同老公約好結婚十年再去多一次希臘

大宅

回覆:share下大家懷念既旅遊地啊

當年老公去瑞士工作,我就飛左去玩左二十幾日。真是好懷念,空氣好、環境靚。

伯爵府

太多啦,冰島,挪威,瑞典(我住過一年)斯洛文尼亞,希臘(掛住朋友仔),英國(住過幾年,有感情)...

kacary    發表於 15-10-11 15:42

珍珠宮

引用:冬季的北海道 +

原帖由 ivycowcow 於 15-10-10 發表
冬季的北海道
Yes 真係好浪漫好想去多次

子爵府

福島

子爵府

溫哥華,靚同埋多好野食

珍珠宮

好媽媽勳章

東京,雖然我仲會去日本,但東京都唔敢帶小朋友去

珍珠宮

最鍾意去日本;最懷念Scotland、馬爾代夫;最想去西藏、九寨溝、絲綢之路、不丹

男爵府

醒目開學勳章

個人情感捷克的一個小鎮。
哪些年的印尼,半夜騎馬上火山,滿天星星感覺自己是一個女俠。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:brothermomo+發表於+15-10-10+13:18+

原帖由 Charlotte_mom 於 15-10-10 發表
成班後生柴娃娃去, 全程香港-廣州-北京-蒙古返轉頭都係坐火車, 因為果時仲好落後, 廣州沖完涼直接去北京再 ...

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好多, 最懷念咁啱果日太陽粒子爆發, 係芬蘭睇極光成個天緑色

si_princess_si    發表於 15-10-11 03:33

子爵府

好多地方都好懷念,近期會打算翻去哈爾濱和北海道。

哈爾濱:果種凍,會令你一世難忘。

北海道:真係好浪漫。上次去一邊飄住雪,一邊伴着音樂,老公同我响街上跳咗part舞。

SIUBKT    發表於 15-10-11 08:36
si_princess_si    發表於 15-10-11 03:34
brothermomo    發表於 15-10-10 19:58

珍珠宮

愛丁堡

lady_ladybird    發表於 15-10-10 19:37

琥珀宮

畀面勳章

最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西伯利亞鐵路d 景,直程仙境咁

男爵府

蘇梅
Love it

子爵府

引用:好多地方都好懷念,近期會打算翻去哈爾濱和

原帖由 siuba 於 15-10-10 發表
好多地方都好懷念,近期會打算翻去哈爾濱和北海道。

哈爾濱:果種凍,會令你一世難忘。
去過幾個有雪嘅國家,暫時覺得哈爾濱的晚上係最靚,北海道雪祭嘅雪雕冰雕,做功一D及唔上哈爾濱咁靚。

我冇相响電話,所以下面張相係我上網揾的

si_princess_si    發表於 15-10-11 03:34

公爵府

hashtag影視迷勳章

夏威夷
當時同家姐去,大家仲好青春,背心熱褲,日日去沙灘曬太陽,好relax恐怕永遠都唔會啦

男爵府

回覆 sandy.h 的帖子

我那全無諗到既旅行點,跟團???除左沙漠有其他景

公爵府

引用:今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望

原帖由 brothermomo 於 15-10-10 發表
今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望有機會可以再去,大家有無特別懷念,特別鍾意既旅行地呢,貼圖sha ...
南非

首頁
12345...6

尾頁

跳至