論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友個印姐姐話 即炒菲姐好似要賠2個月,叫我小心check 清楚喎。

大家有冇聽過?Thx

伯爵府

回覆:即炒菲姐是否賠一個月人工?

真係好like啲姐姐自己作啲故仔,好有創意!

大宅

引用:真係好like啲姐姐自己作啲故仔,好有創意!

原帖由 pandaforever 於 15-10-12 發表
真係好like啲姐姐自己作啲故仔,好有創意!
係咪都係賠一個月?

朋友個印尼姐姐好單純,佢知道好多菲姐好厲害,怕我計錯數被人屈,提提我check 清楚先,佢出發點都係好心

伯爵府

引用:Quote:原帖由 pandaforever 於 15-10-12 發

原帖由 MuiMuiQQ 於 15-10-12 發表
係咪都係賠一個月?

朋友個印尼姐姐好單純,佢知道好多菲姐好厲害,怕我計錯數被人屈,提提我check 清楚先 ...
係,一個月
勞工處話事!

大宅

引用:Quote:原帖由+MuiMuiQQ+於+15-10-12+發表係

原帖由 pandaforever 於 15-10-12 發表
係,一個月
勞工處話事!
明白,咁我放心哂,唔該你呀

子爵府

日期: 2015年10月17日(六)
時間: 下午4:00至6:00
地點: 立法會
目的:1/ 向立法會議員反映外傭問題及僱主困難;
2/向傳媒表達僱主困境及申訴.

報名: 請聯絡 9029-3675 或 PM 會員組織幹事 Jennybaby 查詢.

香港外傭僱主關注組--架構

幹事會成員: Joan Tsui 召集人 Benny Lee 運作總監 Bronthy Leung 政策研究幹事 Jennybaby Tam 會員組織幹事 Lisa Tong 義務司庫 Karen Ho QC Psyche Ip Leo Chan

義工隊成員: Bonnie Yeung Jadie Chung Freddy Tang Windy & Anna

(排名不分先後) (我們歡迎大家幫手)

我們也感謝 花姐, 李鎮強議員June Chan長期無限支持!

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MuiMuiQQ 發表於 15-10-12 18:55
係咪都係賠一個月?

朋友個印尼姐姐好單純,佢知道好多菲姐好厲害,怕我計錯數被人屈,提提我check 清楚先 ...
無論菲或印, 以家唔會點有單純既工人架啦! 一放假就出去就識到人, 好快就得到資訊!菲姐係好串好醒, 起碼會表露於面上。印姐有部份係扮豬食老虎, 在僱主面前扮乖, 但事實上係好古惑, 我自己菲印都用過好幾個, 曾經請個2個印姐就係呢類!
今日係FB 群組度睇到, 有些印印在街撩男人去開房, 收5舊.....。手摷收1舊水....。
荃灣區....

珊瑚宮

MuiMuiQQ 發表於 15-10-12 18:32
朋友個印姐姐話 即炒菲姐好似要賠2個月,叫我小心check 清楚喎。

大家有冇聽過?Thx

玩具萬歲!

珊瑚宮

MuiMuiQQ 發表於 15-10-12 18:55
係咪都係賠一個月?

叫你 fd 個印...介紹好姊妹比你
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至