婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

雖然我地唔1齊全住,但佢立令1星期要見1次呢個要求ok不過有時都會約朋友去玩 ,有時1星期無見 第2個星期6見完 星期日又過黎飲茶
尋日又打黎wechat視頻 1星期wechat視頻4,5次 又每日wtapp我搵孫 有日唔搵佢 就wtapp過黎話今日做咩唔搵嫲嫲 好煩 個世界好似要圍住佢轉咁 真係人都癲 如果係咁話我地唔搵佢點答好? 佢有次有個星期無見打黎扮醉 話自己洗唔到碗 叫我幫佢洗喎 我話唔去 佢話死唔死呀?新抱喎?阿嫲有事都唔睇我 講真就算堅醉我62都係到 當我咩?工人囉 佢實質諗屎橋見孫 果次我好嬲 嬲到我同仔出去喊嬲左佢幾日

大宅

回覆:WENKIKAKA 的帖子

長期手機教靜音, 咪鬼聽佢電話, 佢搵唔到你就自然攪你老公

你下下聽佢電話, 咪下下比佢話比佢點

佢搵你唔到都吹你唔脹

littlesun    發表於 15-10-14 00:08

大宅

畀面勳章

回覆:Summer_tsui 的帖子

我有時真係教1左靜音聽唔到 佢話做咩唔聽電話? 會係咁閙我 又話佢有事搵我蛇都死
我心諗你死你事 你搵我係關心我咩 又咪搵孫

ling_198710    發表於 15-10-14 14:53

大宅

畀面勳章

同埋佢唔會打比佢仔搵孫 1黎返工 2黎無耐性比我仔聽 有咩大事先搵佢 搵孫就搵我

大宅

回覆:WENKIKAKA 的帖子

你有心避佢電話一定可以, 見到都唔聽, 但你又唔忍心

佢一搵孫, 直接比部電話個孫自己同嫲嫲玩, 小朋友邊識自己講電話, 邊識拎住視頻, 你千萬唔好幫手, 放低電話話話自己去廁所又好, 洗衫煮飯又好, 唔好理佢,行開。搵孫又唔係搵你。

你要抵得頸!!!

男爵府

WENKIKAKA 發表於 15-10-13 23:50
同埋佢唔會打比佢仔搵孫 1黎返工 2黎無耐性比我仔聽 有咩大事先搵佢 搵孫就搵我

...
所以咪叫你校震機彈個波俾C6囉...
今時今日其實有少少你寵出黎, 係唔得閒你唔理佢D要求幾次, 話之佢鬧乜, 反正又唔係同住, 佢就唔會EXPECT 每次都搵到你

大宅

畀面勳章

回覆:littlesun 的帖子

我做唔出手 怕比佢話...

大宅

回覆:99發孫寒好似中毒咁,你係我會點?

我都試過咁樣
手機長期靜音
點知佢打比c6話我唔聽佢電話
C6叫我打番比佢...問我做咩唔聽佢媽電話
大佬呀果個又唔係我媽
三日唔埋兩日就打黎話要上我屋企
仲要到樓下先打比我話上緊黎
我出街都唔得呀

大宅

我都試過咁樣
手機長期靜音
大佬呀果個又唔係我媽
我出街都唔得呀

大宅

我都試過咁樣
手機長期靜音
大佬呀果個又唔係我媽
我出街都唔得呀
姐係ftm都唔一定長期係屋企姐

大宅

畀面勳章

我而家都係咁 無論視頻定電話我只會幫佢拎電話 唔教佢講 其實佢識講 唔細4歲8個月 不過唔鐘意傾電話 好多時唔想講 佢又狂打黎 搞到覺得好煩 唔聽又話佢無禮貌又話唔叫人又性 有時唔傾佢可以講話唔親嫲嫲啦 吹帳

大宅

畀面勳章

回覆:siutintin 的帖子

佢地覺得我地成個世界得佢圍住佢轉
下次比佢摸門釘 扮唔係到 你話出左去 佢有無key?

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆:99發孫寒好似中毒咁,你係我會點

你情況我都試過,不過唔係99,係我媽。。。。
扺唔住頸,最後發癲會係你囉,我做法係一早講定長期電話校靜音,大條道理:湊仔唔聽電話。。。試咗幾日佢地勁打嚟我無聽後都小打了,又係都話我,成日話佢地死咗都搵唔到我,咁又點?真係急事叫家姐Whatsapp囉。。。。
做多又話,做小又話,我寧願比佢地話,自己好過D重好

唔好點評我,電話睇唔到點評

大宅

衣家b人係咪發細路搵啊?咁想要自己生個嘛!

複式洋房

叫你老公去幫佢洗囉

琥珀宮

siutintin 發表於 15-10-14 01:07
我都試過咁樣
手機長期靜音

索性同c6講你地溝通用whtapp,電話長期靜音,鍾意聽未聽,whtapp就block左99個電話

子爵府

虎到金來勳章

叫你媽媽學你99咁搵你老公

侯爵府

我的育兒心得勳章

飛線比佢個仔,加快快換電話!!

珍珠宮

我99之前都會 我老公無接幾次之後 佢自動放棄

翡翠宮

直接提議請個工人,你個C6對佢咁樣冇意見咩?

首頁

尾頁

跳至