自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

出街食:貴、味精重、間中受氣、未必好食

屋企煮:買餸都貴、煮餐死、洗餐死、但健康啲

在職媽咪收工又趕買餸煮餸真係好辛苦,

所以有時都無奈要出街食換取2-3個鐘休息時間.......

大宅

BK Milk勳章

都係事實, 租加了,但煮班友仔卻減了(技術/HEART)

大宅

引用:出街食:貴、味精重、間中受氣、未必好食屋

原帖由 MilkMM 於 15-10-15 發表

我都係在職媽媽,早餐在家食,午餐自己帶飯。
至於晚餐,以前放工唔想煮間唔中都有出街食,但真的愈來愈唔值,食物貴,質素差,份量少,所以,依家即使好累,或者有時夜收工,都在家煮,簡單又健康,大家食得開心舒服。
我們同朋友聚會,朋友們都prefer 各自整小小野食,或是叫pizza 都唔想出街食。

大宅

至於晚餐,以前放工唔想煮間唔中都有出街食,但真的愈來愈唔值,食物貴,質素差,份量少,所以,依家即使好累,或者有時夜收工,都在家煮,簡單又健康,大家食得開心舒服。
我們同朋友聚會,朋友們都prefer 各自整小小野食,或是叫pizza 都唔想出街食。

大宅

大宅

引用:Quote:原帖由+MilkMM+於+15-10-15+發表出街

原帖由 migohappy 於 15-10-15 發表
至於晚餐,以前放工唔想煮間唔中都有出街食,但真的愈來愈唔 ...
Bk short 左?post 左3 次

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:香港D食飯愈來愈貴..味道就愈來愈差

首頁

尾頁

跳至