興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日last day, 亦係我今年書展的第二次去, 突登執平嘢, 收穫好正, 買咗:

1. Thomas & Friends - "e-learning English" 英語電腦學習系統, 今年先出的, for K1-S1程度, 今日半價, $688, 即買! 仲有Thomas mouse, mouse pad, posters, stickers, file, 水壺, & Thomas on-line membership 送, 呀仔最開心!

2. Full set 兒童版哈利波特, 結局篇仲係hard cover, 7本=$464, 好抵!

3.Magic School Bus Science Chapter Book $100 - 4本

4. Jigsaw Jones Mystery $100 - 5本

5.Disney Channel - Hannah Montana Chapter Book x 9 - $29/本

6.幼兒K1-K3 工作紙 - $100 6套幾百張!

7.幼稚園多元智能數學Exercise連玩具 - Ori$140, 今日$50一套! 買定了k1-k2.

今日都唔係好迫, 總結=

男爵府

我書展回來啦~ 一個人拎左3X本書!好開心呀!!!!!!!
最後拎唔到,只行了一個MALL,迫住回家,用了2.5hr (其實我可以留低幾日幾夜的)

好精美的公主大圖冊呀~~

囡囡至愛的公主書

十元大特賣!!!!

我最愛朗文...囡囡都好鐘意睇朗文VCD

執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

侯爵府

前日的埋個女, 一齊由澳門坐船即日來回黎左香港書展買書書... 行左6個鐘, 只係行左hall5, 仲要係未行晒... 有d野唔記得左買 =_="

但係我一個人, 拖住個女, 買左約60本書... 我覺得自己都算叻啦.. 香港書展真係好正, 下年一定再黎~~ 呵呵呵~~

share一下我o既戰利品啦...

英文書:
1套10本Dora Phonics Readers (pack3)
1本Magical Magnets-Pretty Princesses
1本Wall-E Look and Find
Kiss My Kids 故事書13本 (包括Mickey House Clubhouse 2本, Little Einsteins 3本, Dora the Explorer 1本, 媽媽細個鐘意o既Rainbow Brite 1本, Care Bear 1本, Snoopy 1本, Magical Schoolbus 1本, 另Fighting Fires, Best Firends Wear Pink Tutus 同 Stitch漫畫各一本)
4本Disney Princesses Stories (包括有Belle, Cinderella, Snow White同埋Little Mermaid)

中文書:
1套12本"我會自己讀"黃色系列(連字卡+練習簿)
1套12本"我愛讀"叢書第一輯
3本幼兒探索學習系列 (包括新年到, 葉子變變變同奇妙的蛋)
1本Wall-E封面兒童快報

雙語:
1套6本"上一看世界"

練習簿:
2本Dora the Explorer填色書(連貼紙)
2本中文暑假練習

CD:
1套3隻"小小幼稚園"CD
1套3隻"小小音樂家"CD

手工:
2本Crayola "Color Wonder" drawing paper
2pack Crayola "Color Wonder" finger paint
1pack5枝 Crayola "Color Wonder" soft sticks

贈品:
扭計x一個
Kawaii EC 試用裝2樽
Crayola crayons 4枝裝 2pack
Snoopy貼紙1張

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-7-29 22:42 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-7-29 22:39 發表
前日的埋個女, 一齊由澳門坐船即日來回黎左香港書展買書書... 行左6個鐘, 只係行左hall5, 仲要係未行晒... 有d野唔記得左買 =_="

但係我一個人, 拖住個女, 買左約60本書... 我覺得自己都算叻啦.. 香港書展真係好正, ...

嘩! 你好勁呀!!! 甘拜下風, 佩服佩服!!!!!

男爵府

wow... 好勁!

請問呢本幾$,前日我在百佳買60蚊本呀~

原文章由 stephenietam 於 08-7-29 22:39 發表
1本Magical Magnets-Pretty Princesses
..
執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

男爵府

我記得original好似差唔多$60/本,但book fair呢道買1送1。

原文章由 060228 於 08-7-30 00:18 發表
wow... 好勁!

請問呢本幾$,前日我在百佳買60蚊本呀~

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

stephenietam

你是澳門人, 你好叻呀,
我個b 今年一歲, 出年會再行, 可能我會last day 去多次, 因為有d 野如果平d 我會買

珍珠宮

真係俾十個叻你!!!

但係我一個人, 拖住個女, 買左約60本書... 我覺得自己都算叻啦.. 香港書展真係好正, ...

侯爵府

aiya, 你地咪玩我啦, 澳門冇d咁大型又真係有平野o既書展, 有咩計wor.. 我舊年都有同囡囡去行, 但就真係買得唔多野lor, 因為囡囡舊年仲得閒扭下抱... 今年佢好d啦, 我又同佢講好數, 唔抱得先帶佢去, 咁佢又真係成日冇要我抱過, 我又用taxi來回, 所以重少少都ok lor.. 其實.. 如果比多個鐘我.. hehe.. 我仲拎得起架..

有d諗住一陣行番轉頭買個d都未買...

侯爵府

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-30 11:41 發表
我記得original好似差唔多$60/本,但book fair呢道買1送1。

係呀, 69.9, 買一送一~~ ^.^

男爵府

雖然我喺book fair都買咗好多嘢,但我都好佩服你可以山長水遠過嚟,又帶囡又攞嘢,仲行得好快買咗咁多好嘢,好犀利!

原文章由 stephenietam 於 08-7-30 15:16 發表
aiya, 你地咪玩我啦, 澳門冇d咁大型又真係有平野o既書展, 有咩計wor.. 我舊年都有同囡囡去行, 但就真係買得唔多野lor, 因為囡囡舊年仲得閒扭下抱... 今年佢好d啦, 我又同佢講好數, 唔抱得先帶佢去, 咁佢又真係成日冇 ...

珍珠宮

唔係玩你架! 真係覺得你好勁!! 上船落船咁麻煩,香港呢邊仲要上上落落添!!!
原文章由 stephenietam 於 08-7-30 15:16 發表
aiya, 你地咪玩我啦, 澳門冇d咁大型又真係有平野o既書展, 有咩計wor.. 我舊年都有同囡囡去行, 但就真係買得唔多野lor, 因為囡囡舊年仲得閒扭下抱... 今年佢好d啦, 我又同佢講好數, 唔抱得先帶佢去, 咁佢又真係成日冇 ...

侯爵府

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-30 15:59 發表
雖然我喺book fair都買咗好多嘢,但我都好佩服你可以山長水遠過嚟,又帶囡又攞嘢,仲行得好快買咗咁多好嘢,好犀利!

shopping係女人o既強項黎架ma...

侯爵府

原文章由 macca 於 08-7-30 17:21 發表
唔係玩你架! 真係覺得你好勁!! 上船落船咁麻煩,香港呢邊仲要上上落落添!!!

其實都ok, 因為一落船就上的士去到會展, shop完一部的士又番到碼頭... 所以都好舒服.. 上年坐MTR就真係有d想c...

男爵府

首先教小朋友 phonics, 佢地會識自己併讀, 基本上所有字都可以自己併讀, 不過意思就要解比佢聽, 跟住隻 cd 仲易, 隻cd 讀得好鬼慢, 啱晒我個蠢雞雞睇。

每日一齊朗讀幾個鐘, 我用了七個月時間就可以有咁好的成績。你都可以, 要有恆心, 小朋友好的開始就係要靠你的努力了。

頭幾個月時時都讀到發火, 中文一樣, 要好似錄音機不停repeat, 囡囡就懶去記, 唸起半年前的生活真係好辛苦, 而家習慣日日陪坐陪讀了, 我日日食飽飯坐幾個鐘陪讀, 肥幾十磅就係代價了。好彩c6 頂得到拖個肥婆出街。

原文章由 yu-ma 於 08-7-28 00:53 發表
嘩 5歲半就晒7個level 好犀利, 我今日才比阿仔睇 ort stage 2, 我巳經每個字指住讀比佢聴, 但佢只是睇公仔. 唉, 唔知要幾時才會留意d字?

男爵府

你枝神奇毛筆入水毛筆work 唔 work ????

我單買一枝, 十元, 好似唔係好得。

原文章由 杰杰媽媽 於 08-7-28 23:16 發表
今日去多次,俾我發現左景行又做返scolactic(好似串錯)一盒50本storybook----$820,分grade.

好想買,但諗到有排都睇唔晒,又冇位放就放棄左,如果有人share就差唔多.

今日既戰利品都係阿仔既:
1)白貓黑貓--------$10 ...

大宅

冇問題呀,好好玩,個仔宜家日日係到練字

原文章由 Lily2003 於 08-7-30 22:26 發表
你枝神奇毛筆入水毛筆work 唔 work ????

我單買一枝, 十元, 好似唔係好得。

首頁

尾頁

跳至