興趣嗜好

跳至

首頁
12345...12

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 labelle 於 08-7-24 00:22 發表
如果聽日去 ( 11am-3pm 度 ), 會唔會少 d 人 帶個細喼去會唔會唔方便同人迫 但係唔帶喼會好重 ...

今日好多人呀(11am入場), 咁多年早上去都未試過曬住等入場!!!! mouth: mouth:

珍珠宮

畀面勳章

各位,

我同個仔血拼完返黎喇....... 破產喇........

RE: 老鼠記者書迷會卡
好多謝大家借個NO 比我, 不過... 得NUMBER無所用, 因為佢地要張卡掃BARCODE, 所以我最後都係以8折買書!!!!!

今日我都淨係行Hall 5, 都係比個仔去揀書! 今日既收穫有:

躍思:
A-Z Mysteries, Magic Tree House, 共買左10本 ($100/5)

Kiss My Kid:
ELMO Pop Up Board Books $100 (原價$200). (佢得番一本咋, 不過真係超值, 好靚好靚, 我細B仔本來飲緊奶, 佢一見本書, 奶樽都唔要呀
Sooby-Doo Story Book Collection $55 (有8個Stories, hard cover)

讀書人:
"閱讀123"系列: 小小哭霸王 $60 (再75折)
"閱讀123"系列: 屁屁超人 $60 (再75折)
呢套書同信誼出既"兒童閱讀列車"有9成似, 好岩小學生. 係學校介紹買架.
http://www.cwbook.com.tw/common/bookPackage.jsp?productID=2195

新雅:
5本老鼠記者 8折
何紫兒童小說集 8折
何紫兒童小說又集 8折

中華科技:
數學與科技雜誌2本 $50

世紀出版社:
6本白貓黑貓

景行出版社:
"兒童閱讀列車"小說2本 有75折

呀仔仲想買架, 不過我唔比咋, 佢開始"失控", 樣樣都話睇.... 5:00我就要佢走... 今日O係Hall 5, 唔計食LUNCH, 足足行左差唔多5個鐘.... 腳都軟埋!!!!!!!

想買ORT/OST既各位:
去新雅COUNTER啦, 有85折, 應該係最抵架喇. 我見青田都係得9折.

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-24 17:57 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 neutroBB 於 08-7-24 10:06 發表
請問有無人在書展見老鼠記者英文版有CD買, 我見外國D定書網站有得買。
請報下料..多谢

有. 去精工書局個COUNTER啦, 有8折. 入HALL 5最左面唔知第一定第二條街, 中間位(單邊).

子爵府

Teresa,

Where is the 讀書人 counter ?
Didn't notice it yesterday.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Bluestar 於 08-7-24 18:00 發表
Teresa,

Where is the 讀書人 counter ?
Didn't notice it yesterday.

5D 32

子爵府

Thanks.

Tks.

大宅

Teresa,

有無見到邊個counter多/平maisy書?

CHIEKO

大宅

Teresa,

請問如果買正價門票, 是否在兒童通道那邊有得買呢, 吾洗打蛇餅.

別墅

各位好,我星期一將會去書展,我囝囝今年升小二,我想問有無啲特別推介嘅好書比我呢~~~thx

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chieko 於 08-7-24 19:00 發表
Teresa,

有無見到邊個counter多/平maisy書?

Maisy係咪O個隻兔? (SORRY我唔係好熟Maisy, 我2個都係仔!) 你要搵Maisy既中文定英文? 你試下去Kiss My Kid (親親小寶)啦.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 wsc 於 08-7-24 20:41 發表
Teresa,

請問如果買正價門票, 是否在兒童通道那邊有得買呢, 吾洗打蛇餅.

會展舊翼門口係有個COUNTER賣正價票. 不過我唔知洗唔洗打蛇餅入. 因為我既票係預售團體票. 我呢2日都係一入門口就直上, 都冇排過隊.

大宅

我上年見過有, 但昨天去吾多覺, 因我想星期日帶埋阿女去, 但如果冇得買, 就要先係七仔買.

原文章由 Teresa 於 08-7-24 21:38 發表

會展舊翼門口係有個COUNTER賣正價票. 不過我唔知洗唔洗打蛇餅入. 因為我既票係預售團體票. 我呢2日都係一入門口就直上, 都冇排過隊.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 wsc 於 08-7-24 21:48 發表
我上年見過有, 但昨天去吾多覺, 因我想星期日帶埋阿女去, 但如果冇得買, 就要先係七仔買.

你o係7仔買定仲好啦, 星期日... 迫到唔敢想像!!!!

禁止訪問

侯爵府

原文章由 labelle 於 08-7-24 22:14 發表
今日好多人呀 不過都叫入到去睇野既 我既戰利品有 ( for 2y8m BB ):

家計會德德家家
幼兒性教育圖書系列 + 兩個迷你布公仔 + 孩子100個SEX Q&A
http://f20.yahoofs.com/hkblog/_P3fK62eERWbzTfs ...

你d戰利品好正呀~~ 我對家計會套書, 魔法數學故事屋, 同埋d art and craft都有興趣呀, 可唔可以話我聽邊幾錢呀?? 仲仲係咪全部係hall5? thx

伯爵府

原文章由 wsc 於 08-7-24 20:41 發表
Teresa,

唔好跟大隊,打蛇餅, 行入境處落地面, 再行去消防局, 過馬路, ok
星期五是無飯主婦日

珍珠宮

畀面勳章

等我又POST下我既戰利品先....

子爵府

好媽媽勳章

我想問買$10的門票,會吾會要排長龍?
我個小bb在27/11出世了 27/11 3.46kg 叫恩晞 Kristin ~恩晞豬的相薄~

男爵府

Would like to know how much for "Apple Tree"? Anybody know?? Thanks

大宅

請問我想買2-3歲的書/dvd/教材,去咩 count 好呀?

首頁
12345...12

尾頁

跳至