自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:我個小女今年13歲讀6年級.這一兩天放學後都

原帖由 Bunny_BB 於 15-10-24 發表
我個小女今年13歲讀6年級.這一兩天放學後都有心事困擾佢.因為佢平日都算開朗,而且成績都不太差,今年都係班 ...
一定要同老師講

禁止訪問

回覆:有事困擾.......做家長既可以點處理..

公爵府

我個小女今年13歲讀6年級.這一兩天放學後都有心事困擾佢.因為佢平日都算開朗,而且成績都不太差,今年都係班 ...
同學校講,如果唔好好處理,你就報警,擔保學校一定即時處理

水晶宮

要即時同學校講,呢D叫做性騷擾.要求學校約見對方家長,如果佢地唔嚴肅處理,就會報警!!!!

男爵府

我小學時都係有個咁既男同學坐我隔離,成日揭我裙底,我會用筆盒打佢,我同媽咪講,根住媽咪通知學校,個男仔要見家長,但最後無咩用,個男仔根本唔聴佢丫媽支笛,最後交左俾社工,我覺得你都要同學校講,強硬d,亦要叫個女還拖

水晶宮

呢D賤男,可能唔止騷擾你囡囡,快D捉佢出來啦!

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

睇到我好緊張,我會即刻打俾班主任叫佢同個學生家長溝通,好彩你發現早。你女肯同你講都好d。

珍珠宮

咁大膽既

大宅

同學校講啦,有乜咁困惑,做家長要清晰,比到個女信心,通常十三歲都讀中二,妳女十三歲讀小六,可能發育比同齡女孩身才突出,比較給人留意。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你咁都要問? 唔係卦...

水晶宮

同時,要輔導囡囡,下次遇到呢D色狼,要大聲鬧返佢.
其實第一次比人裝裙底,已經要大聲鬧佢啦.
囡囡已經發生左比人性騷擾事件,你都仲話好困擾,唔知點做,你囡囡咪更加無助!
做媽媽,要有好榜樣比個囡仿傚.
你唔挺身而出,你囡囡只會比你更加"歸縮"

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:要即時通知學校。唔好話呢d+係\\\"講笑\\\"。6

原帖由 chowqv 於 15-10-24 發表
要即時通知學校。唔好話呢d 係"講笑"。6年級唔係細個既啦。
Yes,要嚴正處理,對方家長一定要知

公爵府

引用:Quote:原帖由 Bunny_BB 於 15-10-24 發表我

原帖由 澳門媽媽 於 15-10-24 發表
同老師講啦!
當然同學校反跌啦

侯爵府

同學校主任講,最緊要教女女保護自己,著白色打底褲,有事要大叫唔好,同搵人幫忙,我覺得咁樣係嚴重架,屬於性騷擾。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Bunny_BB 於 15-10-24 發表我

原帖由 20020116 於 15-10-24 發表
同學校講,如果唔好好處理,你就報警,擔保學校一定即時處理
無錯,樓主你要企出黎幫個女,嚴肅同學校講一定要處理,同埋再犯會報警,樓主要保護你個女呀,佢比人性騷擾,最需要父母保護佢。

伯爵府

嗰男子好大機會干犯了遊蕩罪!

男爵府

立刻找學校處理,唔好等

男爵府

引用:Quote:原帖由+megumiyu+於+15-10-24+發表直

原帖由 阿流 於 15-10-24 發表
同意。個男仔未必純粹冇家教,可能心理有問題而屋企人唔察覺/正視。
男仔對性好奇都唔會mou低睇人裙底啦
最多係屋企偷偷睇咸網

伯爵府

引用:Quote:fionko 發表於 15-10-24 03:25 我會

報警會受理嗎...???
因為要好小心去處理,怕會令女兒情緒受到困擾......
我個人覺得夠料做個男童遊蕩罪,絕對可以報警!

伯爵府

畀面勳章

記住要叫女女著打底褲。

首頁

尾頁

跳至