夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:夫妻間對生育態度不一致?

呢d一定要有共識囉

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:結婚前我老公同我講一定唔要結婚前我同我老

原帖由 Tina8513 於 15-11-08 發表
結婚前我老公同我講一定唔要
結婚前我同我老公講一定要
兩個都冇理到結左婚
我都結左7年先生,頭5-6真係覺得未係時候,問佢佢都唔想生
最後都係受朋友感染下再問下佢,佢先話好

別墅

LedTV 發表於 15-12-21 01:27
我都結左7年先生,頭5-6真係覺得未係時候,問佢佢都唔想生
最後都係受朋友感染下再問下佢,佢先話好

...

如果比我揀,我會一結婚就要b

但佢真係未玩夠,而家我陀緊,可惜我都唔覺佢有準爹地嘅興奮

好在佢得閒時,我叫佢一齊行bb野佢次次都有去

產檢都每次陪埋(因我每次都揀佢放假
時候,佢成日話我陰佢

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Tina8513 發表於 15-12-21 12:06
如果比我揀,我會一結婚就要b

但佢真係未玩夠,而家我陀緊,可惜我都唔覺佢有準爹地嘅興奮

我地太早結婚,21歲結,28歲生。
21歲生我接受唔到。我未嘆夠。唔想咁早湊仔。
而家生左都要同我媽一半一半咁湊。
尋晚我女又無返黎啦,前幾日又去完旅行。
遲d返小學,我都怕無得再hea,要晨早起身同佢返學。

如果一結婚就生.......咁當初二人世界真係享受得太少時間。

我大肚時老公都幾緊張下。出去做嘢返唔到黎同我食早餐都打比我細佬叫佢同我出去食。

訓訓下覺佢出去做嘢都會返黎睇下我再即刻出門口繼續去做嘢。都係我聽到門聲又見無人打比佢問下佢係咪返過黎先知。

陪產檢個d就陪足9成,其餘陪唔到都一定車我去一係就接我走或我細佬車我同陪我。

16歲一齊,28歲生b......我都覺得二大世界未夠。不過真係係時候生了...好彩我媽幫到手

別墅

LedTV 發表於 15-12-21 12:18
我地太早結婚,21歲結,28歲生。
21歲生我接受唔到。我未嘆夠。唔想咁早湊仔。
而家生左都要同我媽一半一 ...

你地太後生結婚,我同我老公結婚時佢34,我25,
而家,佢就黎40先準備做爸爸

妳老公真係好好,我老公佢做唔到,但自己都明白,一樣米養百樣人,所以唔可以同人比,佢做到而家我都好滿足

好彩你媽咪幫到手,我就要乜事都自己做,媽咪幫家姐湊小朋友,老公唔鍾意請姐姐,奶奶唔恨湊孫,所以⋯⋯

你都好好享受小朋友未讀小學嘅呢段日子,等小朋友讀書時,唔會有咁多時間出去旅行

瑪瑙宮

引用:Quote:LedTV+發表於+15-12-21+12:18+我地太

原帖由 Tina8513 於 15-12-21 發表
你地太後生結婚,我同我老公結婚時佢34,我25,
而家,佢就黎40先準備做爸爸 ...
大家都好好enjoy 小朋友未大既時間,上小學,就大小都辛苦

大宅

回覆:夫妻間對生育態度不一致

呢啲嘢一定係女人話事啦
邊可能為左人地而生架

伯爵府

回覆:夫妻間對生育態度不一致

婚都結埋依家先話唔生? 定婚前協議好先? 唔係的話都有生

首頁

尾頁

跳至