興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

約左聽日做,今日先睇到有人話做完要困籠,唔困得唔得我屋企冇籠,而且都冇咩高地方俾佢跳。。。

男爵府

回覆:有冇人隻貓絕育後冇困籠

帶喇叭罩唔困都可以貓仔其實做完好快活動正常因為傷口細,貓女就因為劏肚傷口大要帶罩直到拆線

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:約左聽日做,今日先睇到有人話做完要困籠,

原帖由 鵝肝壽司 於 15-11-03 發表
約左聽日做,今日先睇到有人話做完要困籠,唔困得唔得我屋企冇籠,而且都冇咩高地方俾佢跳。。。 ...

我貓女同貓仔,絕育後都無困籠同帶頭罩

貓仔:絕育後傷口好細,麻醉藥過左就正常番,當然果幾日我有留意佢地有冇異樣

貓女:我貓女比較惡,帶頭罩好有難度,幾番了解後我地搵個識開大脾位絕育既醫生(天后),佢識計算貓女剛剛lum唔到個大脾位位置開,做完手術,貓女傷口好細好靚,基本上即晚活動已回復正常好好胃口,活動自如,止痛藥都唔洗食。

但一般貓女絕育9成9醫生係開肚,傷口會易爆,為安全,頭罩同困籠係要的

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

大宅

orangekkkkk 發表於 15-11-3 23:24
我貓女同貓仔,絕育後都無困籠同帶頭罩

貓仔:絕育後傷口好細,麻醉藥過左就正常番,當然困幾日我有留意佢 ...
天后果間可唔可以pm俾我名同幾錢?聽你咁講又好似幾好

子爵府

引用:Quote:orangekkkkk+發表於+15-11-3+23:24+

天后果間可唔可以pm俾我名同幾錢?聽你咁講又好似幾好
天后果間係Dr Hugx...我貓女前兩三個月做絕育無記錯好似$800左右

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

子爵府

引用:約左聽日做,今日先睇到有人話做完要困籠,

約左聽日做,今日先睇到有人話做完要困籠,唔困得唔得我屋企冇籠,而且都冇咩高地方俾佢跳。。。 ...
你果個仔定女呀?仔我覺得邊度都差唔多,唔洗專登搵邊個獸醫,都係切走疍疍小手術。但如果係細女,絕育我就會搵Dr Hugx la

男爵府

我隻貓囡都好百厭,手術前嘗試困籠,但喊到七彩,到做完手術,戴頸圈又唔開心,最後自製佐件手術衫佢著又oK喎,冇困過籠,著到拆線先除,完全冇事

大宅

我貓仔無困籠,佢果幾日好似就住就住行得慢d,無咩跳高

別墅

orangekkkkk 發表於 15-11-3 23:34
天后果間係Dr Hugx...我貓女前兩三個月做絕育無記錯好似$800左右

係咪只剪輸卵管?

別墅

回覆:鵝肝壽司 的帖子

自己用衫整。冇用喇叭。好安全

別墅

回覆:鵝肝壽司 的帖子

我家貓女手術後

大宅

我隻貓仔無困籠,戴佐3日頭罩(因為佢舔傷口),之後傷口乾佐就無戴,佢果幾日唔知係咪覺得痛定知道自己做佐手術,就住就住無咩點跳

別墅

我隻貓連小腸氣一齊做,開頭冇困籠但佢好中意周圍跳入面傷口爆左 要再去縫多次傷口
個次返黎後無人係屋企就困住 有人係屋企就會放出黎及實佢
佢做完返黎戴左1,2日喇叭就冇戴 因為佢除得甩同埋佢會行到同圍撞 之後整左樓上講個d衫仔

別墅

回覆:有冇人隻貓絕育後冇困籠?

我都冇困,衰女又唔肯戴喇叭,於是自製衫仔比佢,效果唔錯。

大宅

bbsheri 發表於 15-12-6 13:56
我隻貓仔無困籠,戴佐3日頭罩(因為佢舔傷口),之後傷口乾佐就無戴,佢果幾日唔知係咪覺得痛定知道自己做 ...
我就係見隻貓冇晒心機,1 個禮拜後見傷口乾左就冇戴,點知見醫生時先知佢自己折左兩條線

首頁

尾頁

跳至