自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我唔夠錢,細細聲攞住幾千蚊俾我,我即刻拒絕咗,我叫佢放心,我夠錢用,我心好感動,點知我個可愛兒子全晚扭計喊足成個鐘,停一陣再喊多一個鐘,我等緊c6上嚟接我,我爸爸就出嚟望住我仔講,唔肯講嘢淨係識喊,湊佢返屋企啦,我即刻幫我仔著鞋抱佢走,我爸爸好錫我,更錫我個仔,真係未試過叫我走返屋企途中又扭買玩具又喊,喊到返到屋企加多個幾鐘,心好煩同諗到我爸爸叫我走真係好想大喊,但我要忍住,平時我仔好乖,今日真係痴咗線,依家小朋友瞓咗,但我仲未平靜到

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Pigpapee 的帖子

小朋友扭計好正常,公公都唔想見到亞孫喊先叫你走

唔好唔開心,下星期再返去啦

大宅

回覆:可唔可以安慰下我

唔好喊
訓醒聽日又變返乖仔
其實無啦啦喊會不會有咩唔舒服呀?留意下他
爸爸媽媽會體諒的, 唔好唔開心

伯爵府

傻啦,你都話爸爸錫你,佢叫你走係為你地好,佢老人家可能諗孫仔黎到佢屋先喊,返到自己屋企會冇野,所以咪叫你地走羅,咪諗甘多野,下次見面大家又開心返啦

lungsiu    發表於 15-11-9 11:41
wcpcelia    發表於 15-11-9 08:43

子爵府

ANNAFRIEND 發表於 15-11-8 23:24
傻啦,你都話爸爸錫你,佢叫你走係為你地好,佢老人家可能諗孫仔黎到佢屋先喊,返到自己屋企會冇野,所以咪 ...

X2

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能佢以為粒孫扭眼瞓, 咪叫你帶佢走, 好少事啫!!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

公公可能不是覺你仔煩叫你走,只是表達唔清楚,我估應該係心痛你仔喊,覺得你仔可能想快d回家,所以才喊,咁公公就叫你們走囉

大宅

其實好多時都係言者冇心,聽者有意,你都知你爸爸好錫你地,咁就唔好咁介懷喇

珍珠宮

引用:今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我

原帖由 Pigpapee 於 15-11-08 發表
今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我唔夠錢,細細聲攞住幾千蚊俾我,我即刻拒絕咗,我叫佢放心,我夠 ...
你唔妤誤會啦,公公可能想他早點回家睡覺啫!

子爵府

好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野、或有什麼不舒適,想他不再喊回家休息。。。

大宅

引用:好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野

原帖由 ilovexo824 於 15-11-08 發表
好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野、或有什麼不舒適,想他不再喊回家休息。。。

...
我只係覺得我仔今日做咩咁扭計令到公公唔開心,我好愛我爸爸,但我會嬲我仔咁曳

男爵府

我都覺得你爸爸想小朋友返屋企唔再喊先叫你哋早d返去啫

唔好諗到咁負面,佢咁錫你,你咁樣誤會佢,佢都會傷心㗎

水晶宮

你真係諗多左,夜了,小朋友喊多數扭眼訓,到一個佢熟識的環境比較乖順d ,所以先叫你反屋企

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔會亂諗,擺明你阿爸就錫你

珍珠宮

老人家係咁,見個孫喊左咁耐又心痛又知吾怪得你,咪只能叫你帶佢出去,或返屋企,睇下小朋友換左環境會吾會好D。

吾好吾開心啦!

禁止訪問

男爵府

公公應該係覺得小朋友扭眼訓,所以先叫你地走,帶佢返屋企訓。我想你諗多了。

子爵府

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-11-08+發表

原帖由 Pigpapee 於 15-11-08 發表
我只係覺得我仔今日做咩咁扭計令到公公唔開心,我好愛我爸爸,但我會嬲我仔咁曳

...
不用嬲仔啦,小朋友友係咁架啦,真係可以無原因,而且我肯定公公無嬲佢,只是心痛個子孫喊不停,先叫你地走啫,不要放在心上啦

伯爵府

好媽媽勳章

公公唔係嫌個孫煩,應該係佢唔捨得個孫係咁喊,想佢出去抖抖;小朋友扭計,實有架啦!

我爸爸成日摧我們走架啦,只是怕我們夜,

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

唔緊要啦!小朋友d情緒有時好難控制的,你都知你爸爸錫你同個孫就得啦! 下次同個囝唞足精神乖乖錫返公公

首頁

尾頁

跳至