自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

回覆 Pigpapee 的帖子

毎個人都有情緒的, 囝囝 和 公公, 都不會例外.一句說話就諗咁多, 枉費你爸爸咁愛鍚妳兩毋子.
有冇諗過係, 老人家今日可能係唔多舒服, 想靜靜的休息下.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

引用:回覆 Pigpapee 的帖子毎個人都有情緒的, 囝

原帖由 toffeetong 於 15-11-09 發表
回覆 Pigpapee 的帖子

毎個人都有情緒的, 囝囝 和 公公, 都不會例外.一句說話就諗咁多, 枉費你爸爸咁愛鍚 ...
我無任何怪我爸爸嘅意思pls

禁止訪問

回覆:可唔可以安慰下我

伯爵府

小朋友控制情緒都係學習既一種,好難收放自如,可以了解下佢做咩心情突然咁!我覺得上一代係唔會用心理解小朋友世界,一喊同扭計就係曳同唔乖,繼而就鬧!佢地唔會明,樓主唔好擺心,尤其自己爸爸,可能佢好隨意一句,根本唔知會令你唔開心咁耐,深呼吸一啖吞咗佢,下次見無事架喇!

男爵府

好媽媽勳章

可能佢覺得呀仔摟返屋其先叫你同佢走,唔想個孫喊得咁慘咋! 唔係趕你地走

侯爵府

小朋友喊,好多人感覺都唔同,我個仔長氣喊包,一喊可以半個鐘唔斷氣,一日重覆十次八次,我就要飲酒先瞓得著。。呢個係好正常人既情緒,你唔需要太執著果下感覺,你阿爸,愛你與否,唔會係呢一兩句作準,幾十年相處唔會係假。。。所以唔好諗咁多啦。。。喊完,發洩完好瞓啦。。。

大宅

我覺得係諗多左,爸爸可以表達唔好啫....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你諗多左,誤會左個老豆。

大宅

你爸爸絕對唔係因為你個仔喊,覺得煩,趕你走!
可以係覺得返屋企會對小朋友好啲,情緒會穩定啲,所以先叫你走姐
唔好唔開心啦

男爵府

引用:好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野

原帖由 ilovexo824 於 15-11-08 發表
好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野、或有什麼不舒適,想他不再喊回家休息。。。

...
同意,女人就係疑心大

男爵府

你諗得太多太複雜了

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我唸公公係覺得bb係距屋企5舒服先叫你走je,5好唸咁多la

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可能老人家怕夜咪叫你地走

大宅

引用:小朋友控制情緒都係學習既一種,好難收放自

原帖由 Deluxemo 於 15-11-09 發表
小朋友控制情緒都係學習既一種,好難收放自如,可以了解下佢做咩心情突然咁!我覺得上一代係唔會用心理解小 ...
你真係明我講咩你嘅說話對我係好大嘅安慰,謝謝你

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得公公想小朋友返屋企, 讓小朋友回家平復心情而已...
真心覺得沒有問題呀

侯爵府

引用:今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我

原帖由 Pigpapee 於 15-11-08 發表
今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我唔夠錢,細細聲攞住幾千蚊俾我,我即刻拒絕咗,我叫佢放心,我夠 ...
唔駛傷心
我個仔細時都係,帶佢返外家,一入夜就起勢咁喊
我亞媽都係叫我拿林走
話夜晚細路唔應該出遠街喎

伯爵府

引用:傻啦,你都話爸爸錫你,佢叫你走係為你地好

原帖由 ANNAFRIEND 於 15-11-08 發表
傻啦,你都話爸爸錫你,佢叫你走係為你地好,佢老人家可能諗孫仔黎到佢屋先喊,返到自己屋企會冇野,所以咪 ...
好爸爸~

凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

子爵府

我都覺爸爸叫你早D帶仔仔回家休息,可能你呢排情緒唔好

水晶宮

可能你爸爸係見到你仔仔喊覺得摟眼訓, 怕夜想叫你地早d返去休息

男爵府

💪💪💪

首頁

尾頁

跳至