跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

頭先同2個仔去睇哩位莫醫生,
到細仔睇時同醫生講細仔雙眼紅哂,同有好多眼c

多到張住對眼同埋,醫生無回應

(出門口前抹左.眼屎明顯比平時多好多好多,同抹完好快又有,我擔心佢感冒菌上眼/眼發炎)

p.s之前睇過其他醫生,醫生話細佬感冒,而且係較高傳染性(3母子1齊睇)

之後走時我問佢會唔會開d眼藥水比細仔,

個醫生淨係話眼好清,唔洗用眼藥水

我就話,但佢好多眼c,多到乾左會張住對眼(乾哂痴埋對眼)

佢無再指細望過,只不斷重複話對眼好清,唔洗用眼藥水

到我地轉身走時,仲口up up話,3歲洗咩滴眼藥水...

實際上當時診所只得1個病人係外面等!!佢都可以咁趕!!真係無耐心!!無醫德!!

p.s另1位李醫生有耐性同nice好多

複式洋房

聽聞上午掛單醫生唔多掂(我唔敢試),所以我的小朋友多數都等下午3點後睇番李穎x醫生

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Purpley 發表於 15-11-12 14:04
聽聞上午掛單醫生唔多掂(我唔敢試),所以我的小朋友多數都等下午3點後睇番李穎x醫生 ...
自己衰心急囉,落街食完野懶番屋企等,諗住行過睇下係咪李醫生應診.入到去先知唔係,而且又無人排,諗住求其,睇哩個算,點知...唉~無下次~~

男爵府

回覆:莫元x醫生(李穎x診所掛單醫生)

我都唔鐘意睇上午果個,我會下午去睇返李醫生,佢專業好多好多!

不過一般無藥性既眼藥水其實等同於你用蒸餾水加熱幫佢抺眼。有藥性既眼藥水有機會令兒童有青光眼,而且太細個係check唔到有無青光眼,發現有都太遲,係明愛眼科醫生教架,我仔長期發粒眼瘡要成日清潔,抺少兩日都會紅哂同好多眼屎。

你可以一早walk in去明愛眼科睇架,佢朝早有籌比walk in新舊症!

首頁

尾頁

跳至