自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好大舊生豬肉

http://www.youtube.com/watch?v=ISdh_4a0tw8&watch_response

別墅

有冇搞錯,個男人郁都冇郁,個警察係咁話佢拉佢摳打,仲成班警察圍住佢叫住合作.....個男人郁都冇郁,佢已經好合作.....依家香港警察有冇搞錯,當所有人死架、盲架.....太離譜,我仲以為係大陸,真係香港警察o既恥辱!!!

珍珠宮

畀面勳章

睇完段嘢都唔知發生咩事?

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

你知佢地之前發生咩事未呀 ???
咁快下結論...

伯爵府

原文章由 ching070707 於 08-8-7 04:17 PM 發表
咁快下結論...

應該知清楚件事先, 唔好一開始就話香港警察唔好. 呢件事大家都唔知前因, 只睇呢一少部份就下結論, 未免有D唔公平呀!
P.S. 我有家屬係警務人員, 如果大家唔岩聽請見諒

大宅

好媽媽勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我喺公司睇唔到youtube呀, 講嚟聽吓啦, 發生咩事啫
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

無佐開頭片段,
但警察都好克制叫佢合作,講佐好多次"合作.合作",佢都唔服從,抵拉!

別墅

我知其實個男人有特異功能….
個男人好快好狠咁打左個人(唔知邊個?)然後扮路人睇野。跟住個警察A就話:「我驚佢(唔知邊個?)跌親呀知唔知呀…..」。
然後警察B就同特異功能男人話:「我而家就係拉你呀…..我而家就數三聲,你如果再唔合作呢我就拉埋你阻差辦工……
警察B效率好高咁都未數三聲,就用手扣扣住個特異功能男人一隻,個特異功能男人就扮傻好似唔知發生乜野事,但係警察B就話:「拿你唔好典呀,你唔好反抗呀拿合作d呀拿
個男人好聰明咁沒有動,問:「做乜野事?」
警察B就話:「我依家拉你呀,摳打呀….
個男人就問:「你告我摳打,我摳打邊個呀?….
個警察B好嬲好有威嚴咁大喝:「快d….
個男人就問其餘的警察:「阿sir乜野事呀阿sir….
其餘的警察ACD(不能盡錄)就好言相勸,勸個特異功能男人:「...合作D…...合作D…...合作D…...合作D…」仲好溫柔咁幫警察B捉住個特異功能男人隻手扣埋第二隻手……
個警察B就話:「你頭先呢就哄個姓吳o既小姐,o下……..
其他警察ACD(不能盡錄)幫手捉住個男人並話:「你唔好咁樣啦
個男人就話:「你屈我
個警察B就話:「我屈你,我做乜野屈要你姐你快d呀o下我話你聽...要合作
其他警察ACD(不能盡錄)一齊跟住話:「合作…..合作…..合作…..
然係警察ABCD(不能盡錄)一齊圍住男人話:「你合作先…..你合作先…..
………………......
混亂中警察X話:「如果你落
我就唔鎖你…..
男人話:「阿sir我而家冇話唔落去喎….
警察B好大聲:「我而家拉你摳打....唔係事必要你講除非你自已想講,但係你所講o既野將會用筆記錄呈堂做證供o…..
其他警察(唔知邊個)話:「唔好再郁o下...」
警察B:「你有冇野想講明唔明…..唔好郁o下,我唔想有d無謂o既損傷下….
(結果個男人並無被告摳打!!)

我睇到個男人由此至終沒有太大動作,只是用口理論,但就被咁多個警察圍住&扣上手扣......作為一個小巿民,看完呢段片我真係好驚!

[ 本文章最後由 ppmon 於 08-8-7 17:27 編輯 ]

大宅

原文章由 ching070707 於 08-8-7 16:17 發表
咁快下結論...

好憎d冇頭冇尾既片, 就好似美心义燒阿叔. 係就成個古仔放上去.

大宅

http://www.youtube.com/watch?v=CtAmDhJbfKs

大宅

雖然條片有d冇頭冇尾.......但俾我的感覺是 :
警察拉人...不是 說出理由...才進行拘捕....

但個警察一開始拉人.....只說 拉人,被當事人問左幾句..才說出拉的理由..........

最初拉佢是告摳打他人......為什麼最後是告 襲警 ?

警察拉人是否 有理冇理 拉左先......拘捕後才研究 用甚麼條例 去告 ?

大宅

原文章由 ppmon 於 08-8-7 17:21 發表
我睇到個男人由此至終沒有太大動作,只是用口理論,但就被咁多個警察圍住&扣上手扣......作為一個小巿民,看完呢段片我真係好驚

有同感...
個男人完全無大動作過, 點解個警察要咁激動? 咁大聲?
好似相挑釁個男人還擊.
俾著我都真係唔知點算好

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇頭冇尾,唔好亂下結亂好D:;pppp: :;pppp:

禁止訪問

別墅

原文章由 ppmon 於 08-8-7 17:21 發表
我知其實個男人有特異功能….
個男人好快好狠咁打左個人(唔知邊個?)然後扮路人睇野。跟住個警察A就話:「我驚佢(唔知邊個?)跌親呀知唔知呀…..」。
然後警察B就同特異功能男人話:「我而家就係拉你呀…..我而家就數三聲, ...

噓..唔好咁大聲講啦~ 好多人撞聾聽唔清ga~ 你聽得咁清楚. 先後次序有清晰~ 呢度好多好"忠精"人士.. 等等又來輪到你被人quote你文洗板喇~

之前有人在另topic發表意見係 :
原文章由 xxxxxxxx 於 08-8-8 07:00 發表
好仔唔當差。

但在這篇已經轉口. 叫人唔好亂下結亂:;pppp: :;pppp:

要說警察是永遠對的才不會來亂你~採取中立有懷疑態度也是不對的..改口可能是不錯的抉擇~可以遠離被轟~
看完就好~別跟他們吵~ 有些"人"沒口德又超無品. 我也閃人去~ 這裡比7月節還恐怖~XD

[ 本文章最後由 ^Melody^ 於 08-8-8 11:27 編輯 ]
發明千千萬,起點是一問。禽獸不如人,過在不會問。智者問得巧,愚者問得笨。人力勝天工,只在每事問。

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

無開頭既.

最佳剪接~~~~~~

大宅

Agree,成件事係點都未知…睇完咪算law
原文章由 purplechili 於 08-8-8 06:58 發表
冇頭冇尾,唔好亂下結亂好D:;pppp: :;pppp:

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我覺得呢個驚世界煩事有兩面睇, 我覺得唔好盲目附和一邊囉去踩踐踏人地既行業,行行都人衰人架啦,做咩標籤人地, 好唔公平,呢度好多人都係一竹高打曬一船人. 講到一地一文不值,既然你地咁討厭警察,不如香港唔好要警察維持安啦,我諗你地會開心d~~安全d~~舒服d~~唔使督眼督鼻,有咩事唔好打999啦,你地自己攪掂佢啦. 

首頁

尾頁

跳至