想生BB

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

有無慣性流產的媽媽,宜家開始試孕? 一齊來, 打打氣

la_source    發表於 15-11-16 10:55

大宅

回覆:慣性流產, 準備再開始

我試第二胎連續流左兩次
而家等緊排卵再開工

大宅

大家覺吾覺得 我地要比別人更花氣力 先可以成功?
成功再又怕再一次的失敗帶來既傷痛
個種痛 係你無得用把口 或者文字去表達出來
就算身體人安慰你 開解你 你都真係需要時間去面對
有時真係吾明 點解有D人咁吾想要 但有左
但好努力 卻徒勞無功

大宅

回覆:慣性流產, 準備再開始

我而家等緊due date, 仲有2日,之前流過3次,今個cycle食埋aspirin,希望成功啦!如果touch wood再流多次就會去睇威記慣性流診所了。

覺得自己傷痕纍纍,很累了。。。

大宅

乜吾係流左3次 威記已經會幫你check 慣性流產原因?
係 真係好累 眼見人地咁簡單就順利跎到 好羡慕
不過永不放棄 姐妹們繼續努力

大宅

我自已流產過三次, 第一次流產, 已是2011年的事, 當時以為個胎唔好, 自然淘汰,故好快2012年又嘗試去有... 結果都係流產。於是每一個星期都去看中醫, 看了好耐.... 到2014年, 自己有番些信心, 又再嘗試, 可惜都係8WEEK 無左心跳, 11WEEK 流血才知無左......

三次了, 威院有幫我做檢查.... 但結果是無原因

於是自己走了去私家, 深圳中山泌尿醫院再做檢查... 結果自己係有抗磷脂抗體,有左, 要食阿士匹靈同打針....

都好, 終於知道了原因,可以再鼓起勇氣再試多一次.... 希望順順利利

大宅

回覆 CC168_178 的帖子

對, 只有過來人, 才會明白

大宅

回覆 果林 的帖子

果林, 加油呀!

唔好想太多, 衝呀

大宅

KittyDuck 發表於 15-11-16 13:38
我自已流產過三次, 第一次流產, 已是2011年的事, 當時以為個胎唔好, 自然淘汰,故好快2012年又嘗試去有... ...
咁你都好 起碼知道自己個情況 可以再試
我未有你咁好運氣 我仲未知道可以點樣搵到原因
想問 你地之前講 香港同台灣都有得驗
係咩情況?有咩要求 或者價錢等?

大宅

KittyDuck 發表於 15-11-16 13:46

對, 只有過來人, 才會明白
傷心的過來人不過我會繼續勇往直前
你都係 要保重身體 再黎過

大宅

CC168-178

你也是三次嗎? 政府三次就會同你CHECK....

如你兩次, 你可自費去香港私家CHECK, 陳億仕, 陳雲斌都好出名.... 你去見一見下他們

我自己去了陳億仕到CHECK 染色體同凝血, 呢到好似用了一萬蚊左右....報告中MTHFR 的A1298C 有問題, 說我有了要食阿士匹靈+打針。

由於三次, 我可以去威院見李教授, 佢幫我做了子宮NK細胞, 子宮3D, 照輸卵管, CHECK 賀爾蒙,凝血.... 但說我一切正常。

最後, 我聽香港中醫及內地親友的介紹, 去深圳CHECK.... 呢到CHECK 了好多樣東西, 大約用了人仔一萬二千蚊.... 都要說我凝血有問題。如果你唔怕係大陸看, 都可以一試。因我見好多人, 都係慣性流產, 係呢到看, 最後到成功

大宅

引用:回覆 CC168_178 的帖子CC168-178你也是三次

原帖由 KittyDuck 於 15-11-16 發表

CC168-178
想問一下 喺私家寫信去威院見李教授, 佢幫你做了子宮NK細胞, 子宮3D, 照輸卵管, CHECK 賀爾蒙,凝血。。幾錢?

大宅

KittyDuck 發表於 15-11-16 14:40

CC168-178
即係威院無幫你檢查 染色體同凝血既問題?
但佢係兩公婆都驗 定單方面淨係驗女性 2樣野1萬蚊(陳醫生)
不過知道左 你要食亞士匹靈 同打針
咁你有左既話 佢會幫你寫信?先可以食?
嘩 而條路真係吾容易行 花錢吾係問題 身心都要愛痛苦
女人真偉大

大宅

hfr 發表於 15-11-16 15:10
想問一下 喺私家寫信去威院見李教授, 佢幫你做了子宮NK細胞, 子宮3D, 照輸卵管, CHECK 賀爾蒙,凝血。。幾錢 ...
55 我都想知 威院收費如何

大宅

引用:我自已流產過三次,+第一次流產,+已是2011年

原帖由 KittyDuck 於 15-11-16 發表
我自已流產過三次, 第一次流產, 已是2011年的事, 當時以為個胎唔好, 自然淘汰,故好快2012年又嘗試去有... ...
咁如果你有咗,你會去邊度睇同攞針打?因為我而家只吃Aspirin, 擔心有左只吃Aspirin唔夠... 我無正式確診凝血問題,只是睇開個普通婦科話可以食aspirin試下。

或者有冇JM只食aspirin也ok?

大宅

果林 發表於 15-11-16 15:33
咁如果你有咗,你會去邊度睇同攞針打?因為我而家只吃Aspirin, 擔心有左只吃Aspirin唔夠... 我無正式確診凝 ...
未有都可以食定亞士匹靈?

大宅

引用:我而家等緊due date, 仲有2日,之前流過3次

原帖由 果林 於 15-11-16 發表
我而家等緊due date, 仲有2日,之前流過3次,今個cycle食埋aspirin,希望成功啦!如果touch wood再流多次就 ...
未bingo都可以食?

大宅

引用:Quote:原帖由+果林+於+15-11-16+發表我而家

原帖由 hfr 於 15-11-16 發表
未bingo都可以食?
排卵dodo就開始食了,M come就唔食,排卵又再食... 暫時第2個cycle...

大宅

回覆 hfr 的帖子

因我三次流產, 每次都入了去威院, 故當我第三次時, 就有得看慣性流產科....

大宅

其實我都唔知威院照子宮3D, NK細胞同凝血幾錢, 因為那時, 佢地有一個研究, 選中了我, 我係免費的

首頁
12345...13

尾頁

跳至