網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我11號訂左部單車,今日都係無任何記錄,賣家話韻達收左件,想問下大家近期用韻達有無咁既情況?我驚唔見左件貨.....

子爵府

alisoncky 發表於 15-11-16 17:08
我11號訂左部單車,今日都係無任何記錄,賣家話韻達收左件,想問下大家近期用韻達有無咁既情況?我驚唔見左 ...
會update㗎,我雙11買嘅,其中有2單發韻達,1單11號在安徽發出,1單12號在深圳發出,寄東莞,都已經收到。
另有1單12號買,14號發韻達,上海寄出,運輸途中,都有update喎!你再追下個賣家。

侯爵府

回覆:韻達快遞係未唔會update資料嫁?

無up即係未出貨……我有兩單又係呢間,一單到貨,一單一直無up,今日揾店家發爛先見到有更新!今日先出貨!

大宅

引用:Quote:alisoncky+發表於+15-11-16+17:08+我

原帖由 grawong 於 15-11-16 發表
會update㗎,我雙11買嘅,其中有2單發韻達,1單11號在安徽發出,1單12號在深圳發出,寄東莞,都已經收到。
...
個賣家答我雙11壓件嚴重,會好慢....
我只好再等下啦

大宅

引用:無up即係未出貨……我有兩單又係呢間,一單

原帖由 我愛唐英年 於 15-11-16 發表
無up即係未出貨……我有兩單又係呢間,一單到貨,一單一直無up,今日揾店家發爛先見到有更新!今日先出貨!: ...
咁我搵個賣家,佢答我出左貨,咁即係佢扼我定點?我已有個運單編號,但就無任何運輸資料,邊個運送員接貨既資料都無....

伯爵府

引用:Quote:原帖由 我愛唐英年 於 15-11-16 發表

原帖由 alisoncky 於 15-11-16 發表
咁我搵個賣家,佢答我出左貨,咁即係佢扼我定點?我已有個運單編號,但就無任何運輸資料,邊個運送員接貨既 ...
我都有單未有物流,但係中通

大宅

引用:Quote:原帖由+alisoncky+於+15-11-16+發表

原帖由 樂癲肥熊餅 於 15-11-16 發表
我都有單未有物流,但係中通
我其他快遞到哂,只係呢件完全無反應,上韻達個網查,佢咁寫,我都唔知我件貨去左邊,因為部單車都唔平,我驚唔見左.....

侯爵府

引用:Quote:原帖由 我愛唐英年 於 15-11-16 發表

咁我搵個賣家,佢答我出左貨,咁即係佢扼我定點?我已有個運單編號,但就無任何運輸資料,邊個運送員接貨既 ...
係呀,賣家係出咗貨,不過比x達攬收咗,停咗係x達度!初初問,又話到咗先會有更新,到我發爛,個賣家咪出多幾錢肉緊幫我催物流囉……激死朕

大宅

引用:Quote:原帖由+alisoncky+於+15-11-16+發表

原帖由 我愛唐英年 於 15-11-16 發表
係呀,賣家係出咗貨,不過比x達攬收咗,停咗係x達度!初初問,又話到咗先會有更新,到我發爛,個賣家咪出多 ...
明白了,咁我過幾日都唔見反應就催下賣家,賣家之前講過雙11買,半個月到貨已好好,且怕今次唔知石沉大海幾耐.....

大宅

我都係韻達 不過我1111後買 前日賣 賣家又係咁講 話尋日已經發左貨 但到e家我都未睇到

象牙宮

呢排速遞係update得慢,我有件貨11號發貨,睇到收件,但一直無郁,今日先物流更新,已經係東莞

伯爵府

賣家根本未發貨,100%係

伯爵府

引用:Quote:原帖由 樂癲肥熊餅 於 15-11-16 發表

我其他快遞到哂,只係呢件完全無反應,上韻達個網查,佢咁寫,我都唔知我件貨去左邊,因為部單車都唔平,我 ...
我覺得有機會未發貨,因為我旺旺過我賣家,答:親的,我們會盡快的,禁即係未發啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

未有攬收即係賣家出左單,快遞未攞貨。咁樣好大可能,賣家未真正發貨。

pansy888hk    發表於 15-11-20 20:50

大宅

引用:賣家根本未發貨,100%係

原帖由 somehow 於 15-11-16 發表
賣家根本未發貨,100%係
今日再問賣家,佢話單車頭盔俾左中通運,已到中轉站,但單車仲未到..... 唉,唔追問都唔講分單,又唔俾中通個運單號碼,追佢先俾....

大宅

就算發左貨都有排等,雙11韻達同中通慢到祝你好運

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仲慘, 件貨已特登係雙十一前拍單, 費事同人迫, 而店家也確實在 8/11 已發貨的了, 但到今日還是停留在上海, 真係唔明呢間韻達搞乜事咁慢!

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我仲慘, 件貨已特登係雙十一前拍單, 費事

原帖由 pyng4030 於 15-11-17 發表
我仲慘, 件貨已特登係雙十一前拍單, 費事同人迫, 而店家也確實在 8/11 已發貨的了, 但到今日還是停留在 ...
補相

大宅

引用:我仲慘,+件貨已特登係雙十一前拍單,+費事

原帖由 pyng4030 於 15-11-17 發表
我仲慘, 件貨已特登係雙十一前拍單, 費事同人迫, 而店家也確實在 8/11 已發貨的了, 但到今日還是停留在 ...
深表同情
真係好慢..... 我估我可能要等1個月.....

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我11號訂左部單車,今日都係無任何記錄,賣

我11號訂左部單車,今日都係無任何記錄,賣家話韻達收左件,想問下大家近期用韻達有無咁既情況?我驚唔見左 ...
有update,之但係睇地區,同睇個賣家用邊啲運送方式,遠加走陸運,可以五六日都睇唔到件貨喺邊。
內地有物流同快遞,可能size限制走物流運送速度同更新都好流

首頁

尾頁

跳至