親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

一家四口27/12-3/1去大阪,想知31/12-1/1係咪好多舖頭同景點都唔開?

咁元旦遊大阪應該點plan行程?

原本只係諗住可以買福袋同有大減價,但因小朋友4/1要返學,所以只可去到3/1,仲要係晚機去,早機走,頭尾無左兩日,行程只有28/12-2/1

暫時只plan左2日:
28/12
因想趁日本假期盡早去環球影城,所以第一日28/12會去環球影城

29/12
因為呢日係嵐山小火車假期前最後一日,所以會晨早出發先去龜崗,搭完小火車去嵐山,遊覽埋竹林同渡水橋,直接由嵐山搭返京都,再去清水寺,後錦市場(唔知關門未)同呢日行程會唔會好趕?我係住新大阪民宿,唔知適唔適合買阪急一日pass呢?

跟住原本30/12去奈良,之後31/12-2/1就留喺大阪內shopping ,但如果好多地方唔開,可能就會掉轉1/1先去奈良,因為知道可憐的鹿仔係無新年假放吖嘛

大家元旦去過日本的jm,麻煩比d提議我,唔該晒

http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

子爵府

熱血勳章

有些舖要 4 號先開門……

一間一間,話唔定。

大宅

引用:有些舖要+4+號先開門……一間一間,話唔定

原帖由 knifesheep 於 15-11-19 發表
有些舖要 4 號先開門……

一間一間,話唔定。

謝謝你既回覆

http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:元旦遊大阪之問題

31號忍手,1月1部分開,check定邊d營業,1月2全力衝刺買買買。

1月1神社會好多日本人去祈福,最好避一避,除非你想湊熱鬧。

子爵府

引用:31號忍手,1月1部分開,check定邊d營業,1

原帖由 ahmama 於 15-11-19 發表
31號忍手,1月1部分開,check定邊d營業,1月2全力衝刺買買買。

1月1神社會好多日本人去祈福,最好避一避, ...

伯爵府

牛年勳章

31/12 好多商店早關門,希望心齋橋d店開夜少少
我都打算1/1 去奈良,唔知餐廳,小食店開唔開?
2/1 就買買買
3/1 早機返

大宅

引用:31號忍手,1月1部分開,check定邊d營業,1

原帖由 ahmama 於 15-11-19 發表

1月1神社會好多日本人去祈福,最好避一避, ...
謝謝你既回覆,我等緊d福袋資料,暫時仲未見到有,另會再搵搵百貨公司既營業日

大宅

引用:31/12+好多商店早關門,希望心齋橋d店開夜

原帖由 nisha 於 15-11-19 發表
31/12 好多商店早關門,希望心齋橋d店開夜少少
我都打算1/1 去奈良,唔知餐廳,小食店開唔開?
2/1 就買買 ...
原來我地都一樣係3/1返,要把握買買買既機會,加油,係咪10:25返黎呀?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ahmama 於 15-11-19 發表31號

大宅

引用:Quote:原帖由+jazzdawn+於+15-11-20+發表謝

原帖由 beautyhappy 於 15-11-20 發表
有冇料那間百貨公司d福袋正d呀?
我之前睇旅遊書同網站搵左幾個福袋情報既網,但全部暫時未有資料出呀,有料再post出黎一齊分享^^

knifesheep    發表於 15-11-20 14:43

男爵府

我2/1番喇
仲要係1點機,即係11點要CHECK IN,
應該未必買到福袋喇,
希望有D SHOPPING MALL 在1/1會開啦

子爵府

熱血勳章

cacy 發表於 15-11-20 13:57
我2/1番喇
應該未必買到福袋喇,
正的福袋通常 1 個鐘之內便賣晒。
你掃完坐車應該剛剛好!

不過如果你間酒店遠的話就唔好啦!

大宅

回覆:jazzdawn 的帖子

請問outlet 1/1會開嘛??

伯爵府

牛年勳章

引用:請問outlet+1/1會開嘛??

原帖由 littlesiupui 於 15-11-20 發表
請問outlet 1/1會開嘛??
我之前睇blog 大阪三井好似1/1 開, 最好去website confirm

大宅

引用:Quote:原帖由 littlesiupui 於 15-11-20 發

原帖由 nisha 於 15-11-20 發表
我之前睇blog 大阪三井好似1/1 開, 最好去website confirm
thank you,我睇左啦,只有一個outlet唔開

大宅

引用:Quote:原帖由+nisha+於+15-11-20+發表我之

原帖由 littlesiupui 於 15-11-20 發表
thank you,我睇左啦,只有一個outlet唔開

大宅

引用:我2/1番喇仲要係1點機,即係11點要CHECK+IN,

原帖由 cacy 於 15-11-20 發表
我2/1番喇
應該未必買到福袋喇,
你2/1先走已經好好架啦,有大把機會,我上年係1/1號早機返,31號晚已見到好多人排緊隊啦,我就無份買

大宅

我係2號晚機番,希望掃到貨!

大宅

引用:一家四口27/12-3/1去大阪,想知31/12-1/1係

原帖由 jazzdawn 於 15-11-19 發表
一家四口27/12-3/1去大阪,想知31/12-1/1係咪好多舖頭同景點都唔開?

咁元旦遊大阪應該點plan行程?
Push
我都想八下情況

男爵府

knifesheep 發表於 15-11-20 14:45
正的福袋通常 1 個鐘之內便賣晒。
你掃完坐車應該剛剛好!
其實福袋唔係應該咩都唔知既咩點解會有人31晚排隊
即係我都要1/1晚去排

首頁

尾頁

跳至