親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

maggielau0705 發表於 15-11-21 20:31
有D特別限量福袋,日本人31晚已經去排隊,但我1Jan去百貨公司,有好多show袋內物品出黎,可以睇左先買也好 ...
唔該晒
想問係咪一早去就得

仲有一個月
但我個心已經飛左去日本

男爵府

請問大阪市內去邊道倒數好?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 15-11-21 20:3

原帖由 cacy 於 15-11-23 發表
唔該晒
想問係咪一早去就得
Yes ar

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:請問大阪市內去邊道倒數好

原帖由 redredred 於 15-11-23 發表
請問大阪市內去邊道倒數好?
梅田空中庭園!

子爵府

maggielau0705 發表於 15-11-24 01:36
梅田空中庭園!
嘩,咪好凍囉

男爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

好呀! 我初時預算去大阪城倒數, 而家可能會去梅田, 因離我住酒店較近。謝謝建議!

大宅

引用:Quote:jazzdawn+發表於+15-11-21+02:34+你2

原帖由 cacy 於 15-11-21 發表
31號排2號買?
唔係呀,我見到人地排緊嗰間係1/1開賣福袋架

http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

大宅

引用:Quote:原帖由+cacy+於+15-11-21+發表其實福

原帖由 maggielau0705 於 15-11-21 發表
有D特別限量福袋,日本人31晚已經去排隊,但我1Jan去百貨公司,有好多show袋內物品出黎,可以睇左先買也好 ...
真係好吸引,好緊張呀

http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

大宅

引用:請問你會係香港定去到大阪先買環球影城的入

原帖由 coobo 於 15-11-21 發表
請問你會係香港定去到大阪先買環球影城的入場卷呢?我現在煩緊e個問題,因為我唔識

...
因為我11月生日,前後兩個月有生日優惠,所以我喺官網買入場票同fastpass
如計劃會買fast pass ,建議盡量早d上網買,因為我入場嗰日好早已經無晒fast pass 5啦,不過好在我地對哈利波特無咩興趣,所以就轉買fast pass 3

大宅

引用:回覆+jazzdawn+的帖子請問嵐山小火車假期幾

原帖由 vee 於 15-11-23 發表
回覆 jazzdawn 的帖子

請問嵐山小火車假期幾時至幾時?
如無記錯,小火車應該29/12係最後

清水寺嗰d開架,好多人31號都去嗰度附近祈福倒數架,仲有大型祭祀活動,但因我對呢d無興趣,所以無留意清楚

大宅

引用:Quote:maggielau0705+發表於+15-11-21+20:3

原帖由 cacy 於 15-11-23 發表
唔該晒
想問係咪一早去就得
我都係呀,加上狂睇有關資料,完全係未出發,先興奮

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 cacy 於 15-11-21 發表其實福

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-11-21

原帖由 beautyhappy 於 15-11-24 發表
其實是否要去百貨公司嘅每個部門去看和買福袋? 例如我想要㕑房用品, 就衝去家品部? 定放晒係地面嗰層?

...
分部門!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 15-11-24 01:3

原帖由 manu4211963 於 15-11-24 發表
嘩,咪好凍囉
我舊年响大阪又唔覺得好凍渦!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 cacy 於 15-11-23 發表唔該晒

原帖由 jazzdawn 於 15-11-24 發表
我都係呀,加上狂睇有關資料,完全係未出發,先興奮
你會覺得時間唔夠用,因我2Jan夜晚走,2Jan就好多商店都開,人山人海,好似我地年宵咁,我同阿囡行到唔知時間,差D趕唔到班南電,如果遲一班,我地上唔到飛機!
心齋橋買到500yen既外套,1200yen鞋…………太多平野,有D舖太多人迫唔入呀!所以如果3,4 号先走係最好!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 jazzdawn 於 15-11-24 發表我

原帖由 maggielau0705 於 15-11-25 發表
你會覺得時間唔夠用,因我2Jan夜晚走,2Jan就好多商店都開,人山人海,好似我地年宵咁,我同阿囡行到唔知時 ...
仲有D玩具,森林家族,lego, 米露bb....平到你唔信!

大宅

引用:Quote:原帖由+jazzdawn+於+15-11-24+發表我

原帖由 maggielau0705 於 15-11-25 發表
你會覺得時間唔夠用,因我2Jan夜晚走,2Jan就好多商店都開,人山人海,好似我地年宵咁,我同阿囡行到唔知時 ...
我3號朝早走,會按住關店時間盡力行到2號最後一分鐘^^
咁請問我係咪應該頭幾日先安排觀光既行程,主力1&2號留喺心齋橋同難波一帶行有開既舖頭?
唔計京都,係咪大阪既百貨公司都係喺心齋橋同難波一帶?
唔該晒

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+maggielau0705+於+15-11-25+

仲有D玩具,森林家族,lego, 米露bb....平到你唔信!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+cacy+於+15-11-21+發表其實福

原帖由 maggielau0705 於 15-11-21 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-11-25

原帖由 jazzdawn 於 15-11-25 發表
我3號朝早走,會按住關店時間盡力行到2號最後一分鐘^^
咁請問我係咪應該頭幾日先安排觀光既行程,主力1&2號 ...
Yes ar,加油,努力買買買!

首頁

尾頁

跳至