自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

請問護照仲有4個月先到期,咁其實可唔可以買定機票先架?
朋友話比我知,起碼要有半年期先可買機票去台灣。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

應該唔得要有半年限期

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問護照仲有4個月先到期,咁其實可唔可以買

原帖由 小肥豬 於 15-11-20 發表
拎左passport 先

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

買機票唔使 show passport

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做護照先

子爵府

買機票唔駛出示 passport,不過唔夠半年唔上得機。

同步進行啦,應該無問題。

男爵府

回覆 小肥豬 的帖子

係出發日期時最少有效6個月, 不是計訂機票日期, 不過, 因為你要申請台證, 都係要早少少更換PASSPORT

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:護照快將到期,可以買定機票嗎?

咁其實可唔可以買咗機票先,之後先續証呀!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小肥豬 發表於 15-11-20 16:46
可以!續証自己因時間,總之出發時少至要有6個月期。

子爵府

小肥豬 發表於 15-11-20 16:46
可以,無問題,不過都係果句啦,快啲去換証囉。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

如果冇要你SHOW PASSPORT 有限期應該可以買左先,
但建議你快D去換~~
願身邊人皆有所歸

大宅

我買完機票先發覺PASSPORT過期, 拿拿臨星期2遞左表續證, 12月中已經攞得.
你想穩陣D, 就梗係整好晒護照同台證先買機票啦.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

過左期你都可以買機票,唔會CHECK你架

伯爵府

剛剛暑假去, 護照已經完全過晒期, 問左航空公司, 可先留i.d.買機票, 隨後即申請護照, 到機場先出示新護照check in. 冇問題

伯爵府

唔該各位.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

買機票不用passport no.

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

買票唔洗show passport

重新起步,為未來努力

男爵府

呢度大把人買完機票先發現passport唔夠半年

大宅

回覆:小肥豬 的帖子

其實可以買呀,但到時check in要出示新舊兩本passport,佢地就會更新個record

伯爵府

可以㗎,我試過1次響香港航空一次hutchigo買機票時都過期,打去問都叫我照打夠半年期exp dtd。之後換到passport就打上去改,2次都foc。但加陣買機票有啲都唔需要入呢啲資料。

首頁

尾頁

跳至