親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經買左出年2月機票: 17Feb16去程7:00-10:50, 20Feb16回程:01:55-05:35, 表面就去4日, 但實際就住2晚,玩足3日~
因我今年2月自己一家三口都去過,覺得好玩機票又平就想再去, 但出年就帶埋62,99,仲有62個妹,好彩叫埋姑奶去

而家想搵3房有泳池既apartment,或者方便,平平地,有泳池既酒店~
行程就要諗諗,因我囡想去Legoland, The big club...又怕長輩會悶~
要諗d行程比佢地,預計:
Day 1: 落機(機場lunch)->酒店check-in->酒店游陣水->5點鴨子船->摩天輪->晚餐->酒店
Day2: 動物園->晚餐->Super Tree->酒店
Day3: 租車->Legoland (Theme park) 4點左右走人->The big club (6點左右走人)->新山海鮮->酒店取行李->機場

**
1)最尾一日要玩足住日,拉住d行李好唔方便, 所以要一早check-out, 然後暫存行李於酒店,食飽晚飯先返酒店拎野去機場, 睇下以上既行程安排得好唔好?
2)如當我地去the big club時,3老會悶,請問附近有無野比佢地行?
3)呀囡必去:legoland, the big club, 動物園; 而我諗長輩會鍾意:鴨子船,摩天輪,super tree, 水族館; 但係帶埋長輩去。。無理由唔去聖淘沙,金沙,魚尾獅果d出名景點架, 比人知道哩到無去果到無去就等於未去過新加坡架麻。。。但得3日。。點度,請指教~

大宅

係克拉克碼頭既SWISSOTEL MERCHAUNT COUNT 有泳池,唔貴,又近MRT

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:帶埋62,99新加坡, 想問問意見~

The little big club話關6點,但5:30已趕人走落閘

珍珠宮

annysbee 發表於 15-11-21 11:23
已經買左出年2月機票: 17Feb16去程7:00-10:50, 20Feb16回程:01:55-05:35, 表面就去4日, 但實際就住2晚,玩 ...
金沙可以放day2,同garden by the bay一齊。魚尾獅可以放day1,建議skip酒店游水。
SEA 唔使諗,除非day2你cut去 Zoo的時間,打的來回,否則唔可能去 SEA。
Btw,有3房有泳池的 apartment,喺星加坡,就算有,都應該係天價!

琥珀宮

引用:已經買左出年2月機票:+17Feb16去程7:00-10:

原帖由 annysbee 於 15-11-21 發表
已經買左出年2月機票: 17Feb16去程7:00-10:50, 20Feb16回程:01:55-05:35, 表面就去4日, 但實際就住2晚,玩 ...
最好唔揀legoland在最後一天,始終過關又有機會塞車,預太充裕時間又晒咗!

大宅

我都係同你一樣搭scoot, 話就話4日,其實3日2夜,都係plan緊行程

大宅

我想問早上香港7點上機,是否要5點到達機場,我冇劃位

大宅

我都無劃位架, 個confirmation話櫃位會喺起飛前3個小時開, 即應該4點到先啱呀

大宅

引用:我都無劃位架, 個confirmation話櫃位會喺起

原帖由 annysbee 於 15-11-23 發表
我都無劃位架, 個confirmation話櫃位會喺起飛前3個小時開, 即應該4點到先啱呀 ...
4點到

大宅

Mjhoho 發表於 15-11-21 21:48
係克拉克碼頭既SWISSOTEL MERCHAUNT COUNT 有泳池,唔貴,又近MRT
哩間都幾貴呀, 要2千蚊左右呀...我想搵d千五樓下包早餐~

首頁

尾頁

跳至