興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

早排有位AUNTIE 話贈我個仔幾句(佢本身幫人算命),佢一睇到我個仔既8字就問我係唔係開刀擇時辰生,我話係38週開出黎。佢話我個仔條命攞得太盡太好,個名又改得太盡。對佢黎講唔係一件好事。話擇時辰除左睇阿爸阿媽,仲要睇埋老豆祖宗係咩人,如果只係普通人家,佢話我個仔條命,祖宗可能受唔起。要我將個仔契俾黃大仙,幫佢係祖宗個PART加返D分。

唔知大家有無聽過呢?

子爵府

引用:早排有位AUNTIE+話贈我個仔幾句(佢本身幫

原帖由 Loretta529 於 15-11-25 發表
早排有位AUNTIE 話贈我個仔幾句(佢本身幫人算命),佢一睇到我個仔既8字就問我係唔係開刀擇時辰生,我話係 ...
咁佢是否揀日出世,搵人改名?

大宅

係呀,我搵左一個C Fu擇 (佢都幾出名係澳門),但係個名就自己改。係我一位中文好好既內地朋友幫佢改。本身只想佢個名表示廣闊宏大既意思,但改左之後先發覺我個仔個名係玉皇大帝既名。我呢位ANUTIE勸我改左去。"天"呢個字唔係人人都用得起。

子爵府

引用:早排有位AUNTIE+話贈我個仔幾句(佢本身幫

早排有位AUNTIE 話贈我個仔幾句(佢本身幫人算命),佢一睇到我個仔既8字就問我係唔係開刀擇時辰生,我話係 ...
物極必反。未必受得起會愛佢變成害佢。我cf主張平均,穩定,唔需要太好,但至少above average

大宅

回覆 Happybabyhbb 的帖子

其實呢位C Fu,一向擇出黎既小朋友都好誇張地叻。咁其實係另一位AUNTIE個女係佢擇出黎,年紀小小已係評為資優。但我一開始同個C Fu講左我唔要呢D咁勁,正常ABOVE AVERAGE就OKAY。佢俾左3個的揀,有2個係無可能咁早開刀,36W5D,37W2D,私家點都要38先可以開,所以就揀左而定呢個囉。

我個仔唔算特別醒,21個月都先識講幾隻字,感統又有問題,性格又梗頸。可能真係佢DADDY個邊個祖宗麻麻地。

子爵府

引用:回覆+Happybabyhbb+的帖子其實呢位C+Fu,一

其實呢位C Fu,一向擇出黎既小朋友都好誇張地叻。咁其實係另一位AUNTIE個女係佢 ...
其實已經改變唔到佢嘅八字,就平常心面對!可能Cf已經計埋你可承受,先比呢幾個期你揀呢!Cf有冇大約一講小朋友性格同邊方面有天份?跟住呢個方向去教養小朋友囉

男爵府

引用:回覆 Happybabyhbb 的帖子其實呢位C Fu,一

其實呢位C Fu,一向擇出黎既小朋友都好誇張地叻。咁其實係另一位AUNTIE個女係佢 ...
資優有時唔等於好命,只係父母覺得開心。

la_source    發表於 15-11-30 12:29

大宅

無呀,個CF呢其實幾自信心爆棚個D。可能我唔識啦,我一坐低又淨係問我同老公既8字,又唔問我陀男定女喎。
一味係咁講我老公條命點點點,跟住就俾左3個日子我,佢淨係話我地出生既BB注定係移文命同黑老豆既錢,呢個BB好識幫我地搵錢但轉個頭其實用返係佢度。

初時無講叻唔叻個D,淨係話一經佢擇而又出到細既BB,將來唔會話富豪人物但係一定至少專業人士或以上。

錢個PART係好中! 所以我老公好怕無啦啦有一筆大錢既JOB!因為唔知條友又邊度要洗錢 ==

大宅

回覆 lulumelody 的帖子

講左我既心聲!我最怕D 咩資優小朋友!個個都好難教!完全唔聽人講野,佢要點就點。有苦自己知

公爵府

引用:回覆 Happybabyhbb 的帖子無呀,個CF呢其實

原帖由 Loretta529 於 15-11-26 發表

無呀,個CF呢其實幾自信心爆棚個D。可能我唔識啦,我一坐低又淨係問我同老公既8 ...
聽說bb出到世那個時辰就受得起架啦,受唔起的會自己提早出世的
至於個天字,除非你属龍,否則真係受唔起

大宅

回覆 Loretta529 的帖子

我家姐同佢個fd都契左比黃大仙,我覺得佢2個契完真係好啲。

複式洋房

回覆:八字

諗起好像某大陸官二代-李天一,應該受唔起了

男爵府

引用:係呀,我搵左一個C Fu擇 (佢都幾出名係澳

係呀,我搵左一個C Fu擇 (佢都幾出名係澳門),但係個名就自己改。係我一位中文好好既內地朋友幫佢改。本 ...
”天“ 真係唔係人人受得起架!
契黄大仙就無所謂,祂是正神大神

伯爵府

回覆 Loretta529 的帖子

可否介紹呢位澳門師傅聯絡,收費比我,我好擔心自己個仔呀!(唔好問點解,總之就擔心) 。。。。先多謝你既善德。

大宅

我又想要澳門師傅資料 唔該

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至