自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問8個月的bb可入紅館聽concert嗎?要幫他買飛嗎?

大宅

你睇返張飛,好似有最低年齡限制,好似6歳以下都不可進入。
小蕎媽媽

男爵府

回覆:BB可入紅館聽concert嗎?

有時去聽演唱會,我都唔係好頂得住啲音量(已經唔係勁歌熱舞嗰類),返到屋企隻耳仔都仲有少少唔適應,你要衡量下BB受唔受得住,而且佢係咪可以同你坐幾個鐘唔喊唔扭計唔影響他人。

男爵府

通常d音響都好犀利,8個月BB會唔會唔太適合聽?

禁止發言

大宅

carol0521 發表於 15-11-29 14:30

要幫他買飛,幾細都要.....仲要問清楚BB入唔入得

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

可以不過都要買飛,因為人頭計,我仔三歲時去過,但你個BB咁細個,D音響咁勁,大聲到嚇親佢就唔好啦,佢又唔識聽又唔識欣賞!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

紅館係一人一票, 無論咩年紀(如主辦單位俾的話)!

伯爵府

就算可以 你可唔可以保証到bb係幾個鐘內乖乖聽話 完全唔喊唔扭計唔影響到人呀? 而且音響又大,有時仲會有粉絲大叫,我覺得對bb始終唔係咁好

大宅

希望我睇時唔會遇到

happywindy    發表於 15-11-29 23:53

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

咩演唱會要BB去聽?

8個月,一早要瞓架?!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

carol0521 發表於 15-11-29 14:30
不適合帶BB去演唱會,應該一開始就會喊,你將無暇欣賞演唱會。

男爵府

引用:想問8個月的bb可入紅館聽concert嗎?要幫他

原帖由 carol0521 於 15-11-29 發表
演唱會咁嘈就唔好帶佢去啦 萬一嚇親成晚喊唔肯訓就揾黎搞

大宅

太細咁大聲會嚇親, 加上d 光閃閃下, bb個晚一定訓唔着

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 carol0521 的帖子

咁嘈…你想嚇死佢咩,就算棟篤笑都唔應該帶佢去啦…

Vinccy    發表於 15-11-29 16:27

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大聲到咁,唔怕

禁止訪問

侯爵府

引用:想問8個月的bb可入紅館聽concert嗎?要幫他

原帖由 carol0521 於 15-11-29 發表
如果係專 for 小孩的表演就冇乜所謂
。如果唔係個 bb 都幾辛苦

伯爵府

BK Milk勳章

每個演唱會都有年齡限制,你要自己留意,但8個月我個人認為太細了。

我自己都有帶小朋友去睇演唱會(2歲),但係去睇外國戶外嘅,好多外國人都會帶小朋友去,就算佢地唔專注睇都可以有地方走動,入場前都會有人見你帶小朋友派耳塞俾你,俾小朋友塞住減音。

紅館仲咁細就唔多合適了

伯爵府

諗下都知啦就算可以入都唔會帶囉!大人聽完出黎對耳都溫溫聲,何況bb耳膜??

首頁

尾頁

跳至