想生BB

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

想問有無話飲d咩幫助排清架?thx!

好驚等咁耐都未排得清呀, 假如下星期清唔晒就要做手術, 好驚呀

別墅

回覆:丙丙 的帖子

我之前也流產,血停了幾天自己以為排清了,於是看中醫,他再執左四日排惡露嘅中藥,我食頭兩日果陣真係再有流左D,食完之後我再去照陰超說全部排清了不用再用藥或手術,所以你也可一試中醫

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我之前也流產,血停了幾天自己以為排清了,

原帖由 shampoomama 於 15-12-14 發表
我之前也流產,血停了幾天自己以為排清了,於是看中醫,他再執左四日排惡露嘅中藥,我食頭兩日果陣真係再有 ...
好呀,咁我睇吓中醫,多謝你

侯爵府

回覆:有無jm試過“食藥引產”?

我係塞藥排走的,用咗幾天已經自己排清

希望你都順利排清

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我係塞藥排走的,用咗幾天已經自己排清希望

原帖由 Dot0716 於 15-12-14 發表

希望你都順利排清
希望啦,多謝你鼓勵

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:有無jm試過“食藥引產”?

禾唔識,祝早日康復,健健康康!

水晶宮

好媽媽勳章

引用:禾唔識,祝早日康復,健健康康!

原帖由 ttjl7 於 15-12-17 發表
禾唔識,祝早日康復,健健康康!
多謝你呀,有心

別墅

我前排喺公立醫院塞藥流左,第二日仲有啲,就比藥我食就放我走。
我有不詳預感,就去左私家再check,點知原來仲有未清,醫生再比藥我食多次,過兩三再照,就無啦。
之後要好好補返呀。

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我前排喺公立醫院塞藥流左,第二日仲有啲,

原帖由 Buppalo5 於 15-12-17 發表
我前排喺公立醫院塞藥流左,第二日仲有啲,就比藥我食就放我走。
我有不詳預感,就去左私家再check,點知原 ...
要食2次藥呀咪好辛苦,你都要好好調理返呀,祝福你

我呢2日排咗少少咋,第二日攞返醫院, 但姑娘話睇黎唔似bb組織,等化驗

聽日睇中醫睇吓幫唔幫到排出黎

都有d驚架, 下個禮拜要照過 我驚做手術

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我係塞藥排走的,用咗幾天已經自己排清希望

原帖由 Dot0716 於 15-12-14 發表

希望你都順利排清
唔好意思,想問吓你……

我見另一個post你話綠d可以check清晒組織未,但我無綠d,咁普通驗孕捧可以代替到綠d麻?

我連綠d係邊度買都唔知

我今日去咗睇中醫喇,都剩係排啡咋,未有反應

唔該你

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-12-14 發表我

原帖由 丙丙 於 15-12-18 發表
唔好意思,想問吓你……

我見另一個post你話綠d可以check清晒組織未,但我無綠d,咁普通驗孕捧可以代替到 ...
綠d上yahoo search大衛綠d就有,主要靠hcg值驗孕

驗孕棒都ok,成本高嘛

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-12-14 發表我

原帖由 丙丙 於 15-12-18 發表
唔好意思,想問吓你……

我見另一個post你話綠d可以check清晒組織未,但我無綠d,咁普通驗孕捧可以代替到 ...
測試如下

紅色(紅d)驗排卵
綠色(綠d)驗孕

所以如果組織排清,hcg值低返回復正常(懷孕時hcg值會高),咁綠d就會無反應

侯爵府

引用:Quote:原帖由 丙丙 於 15-12-18 發表唔好意

原帖由 Dot0716 於 15-12-19 發表
測試如下

紅色(紅d)驗排卵
我9/11藥排的

別墅

屋企人煲黑木耳 加瘦肉湯我飲,日日飲。

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-12-19 發表測

原帖由 Dot0716 於 15-12-19 發表
我9/11藥排的
咁你真係要好好調理,中醫話調理好就會有健康bb架喇我尋日都包到一隻糉咁先落街睇中醫呀,我地一齊加油

你寫得好詳細,多謝你呀

等屋企人放工幫我買捧,聽日驗晨v,遲d唔使坐月先買綠d(中醫話我要幾個月後先ok

以我理解,得一條線就無反應,啱麻?(老實講我40歲人第一次驗都係用 digital嗰款)

好彩你教吓我, 我心定d

水晶宮

好媽媽勳章

引用:屋企人煲黑木耳 加瘦肉湯我飲,日日飲。

原帖由 Buppalo5 於 15-12-19 發表
屋企人煲黑木耳 加瘦肉湯我飲,日日飲。
有飲呀,重食埋木耳,連飲2日,流咗一舊仔血塊,之後開始流啡喇

尋日睇中醫,飲咗一劑,今日巾巾好乾淨,剛剛覆你前又煲好一劑,一陣飲

公爵府

開心吸收勳章

我塞完藥,第二日出院即食2個禮拜藥,醫院開既,食得好辛葫,食親又發燒又肚痛,你同醫生講,想要口服藥,幫助排清,兩個禮拜後再照,唔清先做。

我塞加食,都清左好多,後來再照話有啲唔清,咁就同醫生講,等惡露去晒先再照,一路拖吓,拖多兩個禮拜,期間狂食木耳飯,飲中藥,跟住覆診話清晒

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我塞完藥,第二日出院即食2個禮拜藥,醫院

原帖由 大戶 於 15-12-19 發表
我塞完藥,第二日出院即食2個禮拜藥,醫院開既,食得好辛葫,食親又發燒又肚痛,你同醫生講,想要口服藥, ...
即係你食咗2次藥?

我14號出院前醫生開咗3粒口服藥比我, 我諗我得6w所以無塞藥掛

食完出院(有開止痛), 好彩都係少少肚痛+肚痾+暈暈地,第一日臨瞓前有少少發冷

期間有2次有組織(唔肯定係咪胎組織,要化驗)/血塊排出,交咗去化驗

亞媽都有教煮木耳湯, 但我食完都係流啡咋,尋日睇中醫直頭無流,今日巾巾都白雪雪

23號返去照,佢話當入院咁,唔知係咪流唔清就做手術喇,但姑娘安慰我話:可能排清呢~(但都驚驚呀我

水晶宮

好媽媽勳章

引用:我塞完藥,第二日出院即食2個禮拜藥,醫院

原帖由 大戶 於 15-12-19 發表
我塞完藥,第二日出院即食2個禮拜藥,醫院開既,食得好辛葫,食親又發燒又肚痛,你同醫生講,想要口服藥, ...
sorry睇錯食2次藥

你食2個星期藥?我係入TM急証,出院時食咗一次(3粒)到而家咋

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-12-19 發表我9

原帖由 丙丙 於 15-12-19 發表
咁你真係要好好調理,中醫話調理好就會有健康bb架喇我尋日都包到一隻糉咁先落街睇中醫呀,我地一 ...
過咗due day唔使晨v了,你見我d紀錄時間都唔係朝早

係呀,我9/11前有雙線positive反應,藥排清後係單線negative反應

首頁

尾頁

跳至