爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

本人有隻inboard快艇引擎有機件故障,現已向外地購買新的引擎更玩.....但外地dealer要求給予多點詳細資料&有關機件性能等之問題..... ****要用英文解釋/講述有關之機件故障說明*****.

請問有無邊位爸爸或男仕對快艇機械有了解以及英文又了得(總之要講得清楚比個dealer知隻船而加係壞成點?......麻煩晒....唔該晒....

大宅

原文章由 姨花花 於 08-8-25 15:46 發表
本人有隻inboard快艇引擎有機件故障,現已向外地購買新的引擎更玩.....但外地dealer要求給予多點詳細資料&有關機件性能等之問題..... ****要用英文解釋/講述有關之機件故障說明*****.

請問有無邊位爸爸或男仕對快艇 ...

I can try my best to help you, but what is the problem
with your boat?

Motor?Engines?

Be more specific.

別墅

畀面勳章

回覆 #2 chuiiris 的文章

我已經直接回覆咗係你個"私人傳訊"....

別墅

Can you also tell me the problem?

Q1,electric starter cranking or not?
Q2,cranking but cannot start ?
Q3,start but cannot keep idle?
Q4,idle but cannot rotate smoothly?
Q5,abnormal engine noise?
Q6,how many rpm(revolution per minute) on meter dashborad?
Q7,not enough power?
Q8,suddenly stop after warming-up?

別墅

畀面勳章

快艇問題....

hi bute,

唔好意思!我要問完死佬先可以答你....真係麻煩你呀...

別墅

有冇車去船廠檢查?船廠會找專修快艇嘅人幫你,價錢睇你有幾大獲,維修inboard會比outboard貴,隻艇係唔係你自己定購返嚟,咩牌子呀?pm我.....希望可以幫到你啦。

首頁

尾頁

跳至