自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好意思,問極EK都無人覆下,知呢薯多人!想問下有無仔女讀緊的媽媽可以講下!
係想問下荃灣兩間聖文嘉幼稚園邊間好?

大宅

引用:唔好意思,問極EK都無人覆下,知呢薯多人!

原帖由 wwckinki 於 15-12-16 發表
唔好意思,問極EK都無人覆下,知呢薯多人!想問下有無仔女讀緊的媽媽可以講下!

...

大宅

引用:唔好意思,問極EK都無人覆下,知呢薯多人!

原帖由 wwckinki 於 15-12-16 發表

...

大宅

好媽媽勳章

回覆:wwckinki 的帖子

我仔以前讀過近翠濤角面間聖文嘉,好唔好?都ok不過都過咗4年而家就不太清楚。2間的分别係一間有N班(即我仔讀過間)另一間無。其實你可以趁佢地有開放日的時候入去睇吓。

大宅

引用:我仔以前讀過近翠濤角面間聖文嘉,好唔好

原帖由 tictac0_0 於 15-12-16 發表
我仔以前讀過近翠濤角面間聖文嘉,好唔好?都ok不過都過咗4年而家就不太清楚。2間的分别係一間有N班(即我 ...
謝謝

大宅

我大女同仔都係讀聖文嘉的, 佢地係讀近4座果間... 不過呀女而家已經中五,而仔都小六了, 以前呢間好好架... 我同黃校長都ok熟, 我好like佢的辦學理念, 功課唔多, 反而比好多機會佢地做d日常我地唔放心佢地做的事... 如k1就出團去附近自己去買面包, 去超市... 有好多機會比佢地做決定... 响學校又試過自己煮野食... d小朋友好開心.. 不過呢幾年聽聞轉老師都轉得好勁.... 因d老師都好後生, 無以前咁好. 但anyway.. 我選幼稚園會以離學校遠近為最先考慮, 呢間近得來又OK, 所以選佢.

大宅

好媽媽勳章

回覆:有冇荃灣媽媽可以分享一下?

睇吓自己邊方面需求多D,我選擇有N班學校原因1.我仔好痴身架想早D俾佢入學校適應、另外時啱啱有咗妹妹唔係咁穩想多少少時間休息。
我仔讀時都有2個老師幾好蔡老師&劉老師好细心同有耐性。不過呢幾年D老師轉得好快,唔知仲有無做!

首頁

尾頁

跳至