親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

訂曬機票&酒店才記得新加坡好似香港咁新年係放假架,想問下有有人好似我咁農曆新年出發(年廿八去,初二晚返),你地會點安排行程呀,正在苦惱中

珍珠宮

引用:訂曬機票&酒店才記得新加坡好似香港咁新年

原帖由 smallmay 於 15-12-19 發表
訂曬機票&酒店才記得新加坡好似香港咁新年係放假架,想問下有有人好似我咁農曆新年出發(年廿八去,初二晚 ...
舊年農曆年試過,主要去聖淘沙同legoland, 影響唔大,不過如果要買林志源就要過年前買,因為會休息幾日,不過要排長龍同會限量買

複式洋房

引用:Quote:原帖由+smallmay+於+15-12-19+發表訂

原帖由 whyyou 於 15-12-19 發表
舊年農曆年試過,主要去聖淘沙同legoland, 影響唔大,不過如果要買林志源就要過年前買,因為會休息幾日, ...
Legoland 多唔多人呀,我初一去,唔知過關會不會多人都爆

男爵府

回覆:smallmay 的帖子

我初二出發, 已訂酒店及機票, 但未安裝行程, 包車及買USS...tickets. 唔知點入手 (第一次自由行)

別墅

回覆:有冇人都係農曆新年去新加坡??

大家會如何安排行程呢? 新手請教

男爵府

我都係新年去,不過諗住跟團,因有老有嫩費事煩

別墅

回覆 夢妮 的帖子

我都係初二出發,但我未找到包車去legoland, 有無介紹
:wave: :wink:

禁止訪問

大宅

回覆:CONANMUI 的帖子

跟邊間好

複式洋房

Doublefour 發表於 15-12-23 11:32
請問你地買package貴嗎?可否推介?
我係旅行社買package, 年廿八出發,坐酷航空,住Carlton Singapore, 早機去,淩晨機返(四日三夜)兩大兩小,$20,384 (小童不佔房)

大宅

有關包車到legoland, 搵咗Louis, Jason, 新年要收SGD200-220 來回, 你地有無人會有平的包車介紹 ?

男爵府

巴士係咪會好耐時間?

別墅

回覆:MarcusMiMi 的帖子

啊寶唔錯,可以試下

禁止訪問

男爵府

kan2011 發表於 15-12-23 12:20
跟邊間好
我跟永安

大宅

我初四去初十返,book左酒店,機票,諗住去uss, legoland, hello kitty land,safari,同兩歲幾女去唔知d嘢啱唔啱玩,第一次去星加玻

大宅

引用:訂曬機票&酒店才記得新加坡好似香港咁新年

原帖由 smallmay 於 15-12-19 發表
訂曬機票&酒店才記得新加坡好似香港咁新年係放假架,想問下有有人好似我咁農曆新年出發(年廿八去,初二晚 ...
我剛去完sin,可share 行程,pls pm me

男爵府

畀面勳章

回覆:leungsweethome 的帖子

你好,我復活節去,2大2小,留3日馬拉,2日星加坡,想請教應大概要換幾多星幣同馬幣?我地唔會食海鮮,只係普通基本行逛飲食,想有個預算,唔該晒!

大宅

剛同兩個6歲小朋友到星加坡及legoland, 分享以下經驗:
1. USS 好多人, 要等好耐,所以不太適合他們
2. 星加坡食嘢同交通都比Malaysia貴好多
3. Legoland 適合5-10歲小朋友, 其他年紀都可能會覺得細同無嘢玩. 我的小朋友可玩足一日. 很開心.
4.住了三晚星加坡及兩晚legoland, 平日早上十點從星加坡包車到Legoland, 無塞車, 1小時15分到, 回程同樣. 十人車 S100 程, 來回S200.
5. Legoland water park 都很好玩, 9:45 玩到 1:00 到 都夠.
6. 本來想去Angry bird park, 但最後都想留在legoland shopping 同再玩. (有6 條angry bird park ticket 出讓, 有意請PM)
7. 我們大小一行7人, 搭的士到天來食飯, 大約35-40馬幣一程(已包7人車的12元付加費).

我們的小朋友沒有耐性, 所以星加坡不太適合他們, 相反新山可多留至傍晚.玩足三天兩夜.

大宅

好媽媽勳章

引用:剛同兩個6歲小朋友到星加坡及legoland,+分

原帖由 kseric 於 16-01-02 發表
剛同兩個6歲小朋友到星加坡及legoland, 分享以下經驗:
1. USS 好多人, 要等好耐,所以不太適合他們
2. 星加 ...
我2月都住 2晚 Legoland, 諗緊第一日去唔去 little big club! 我1:00到 singapore, 包車到Legoland 都3點幾,如唔出去,酒店有野玩嗎?因我打算第2、3天先用2days combo! Thx

首頁

尾頁

跳至