自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Copy from fb
岩岩係fb見到有人share出黎覺得講得好好,所以係度分享~

現代女性應該要是這樣,別因為當了媽媽就放棄自己應享有的一切
共勉之

la_source    發表於 15-12-20 13:49
FujiiYobe    發表於 15-12-20 02:40
333s    發表於 15-12-19 22:52

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:活出精彩自己

我要減肥扮靚啲先得

男爵府

水晶宮

象牙宮

lovelyyy 發表於 15-12-19 21:46
岩岩係fb見到有人share出黎覺得講得好好,所以係度分享~

领悟正确的处事和做人的方法,
包括各种各样的生活技巧,包括如何丰富自己的内心世界,以及如何处理外部复杂的人际关系。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

第一,二點唔係太同意,子不嫌母醜!KeeP唔到身才就係keep唔到,個仔因為你Keep唔到就唔驕傲!?我從來唔覺自己阿媽走樣而唔驕傲!反而覺得媽媽全心全意照顧孩子而忽略自己好偉大!媽媽為頭家握到雙手粗糙令我心痛媽媽每一條白髮都刻在我心上,唔好太外表化吧!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:Copy from fb岩岩係fb見到有人share出黎覺

原帖由 lovelyyy 於 15-12-19 發表
全部做到

不過“身材“可圈可點,肥得嚟有線條,或者識得衣著打扮隱惡揚善,也可更有自信

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:第一,二點唔係太同意,子不嫌母醜!KeeP唔

原帖由 幸福花 於 15-12-19 發表
第一,二點唔係太同意,子不嫌母醜!KeeP唔到身才就係keep唔到,個仔因為你Keep唔到就唔驕傲!?我從來唔覺 ...
諗起昨天嗰個嬲到震post.....

公爵府

2018復活節勳章

水晶宮

當孩子愈大,其實對母親外表有需求的,我仔仔十幾歲了,每天校門口落車也中意攬住我講bye bye,當然平時生活也要有愛心付出⋯⋯

少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

第一,二點唔係太同意,子不嫌母醜!KeeP唔到身才就係keep唔到,個仔因為你Keep唔到就唔驕傲!?我從來唔覺 ...
1,2條件不是獨立的,要加埋下邊幾項

少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

講得岩丫,但係好多人都做唔到(唔知又有冇個傻婆走入黎問我"好多即係幾多?有冇數據?")

男爵府

引用:Copy from fb岩岩係fb見到有人share出黎覺

原帖由 lovelyyy 於 15-12-19 發表
好多野要發自內心既,越想建立美好形象,強裝出來都係無意思

你越虛偽孩子越假。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都系咁講如果孩子既自信系建立系媽媽既外貌上,我諗好多人都唔洗做媽媽嚕

幸福花    發表於 15-12-20 09:55

禁止訪問

引用:當孩子愈大,其實對母親外表有需求的,我仔

水晶宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 幸福花 於 15-12-19 發表第一

原帖由 ryan_mami 於 15-12-20 發表
Me too

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 54heima 於 15-12-20 發表當

原帖由 KT0603 於 15-12-20 發表
都係咖,我仔讀中學,佢成日同我講佢d同學讚我,中年女性其自身都應該有適當的打扮,和注重體重管理 ...
當孩子還少,的確少左打扮。當孩子上左小學,漸漸打扮返自己。
我仔中學了,有時聽阿仔講,佢d同學都有話,你媽媽同你似兩姊弟多d.我聽左好開心架

lovelyyy    發表於 15-12-20 10:22
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 KT0603 於 15-12-20 發表都係

伯爵府

引用:Quote:原帖由 幸福花 於 15-12-19 發表第一

原帖由 ryan_mami 於 15-12-20 發表
乜嘢post?
忙得滯冇上嚟睇, miss 咗添

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+ryan_mami+於+15-12-20+發表

原帖由 Bloomberg 於 15-12-20 發表
乜嘢post?
忙得滯冇上嚟睇, miss 咗添
大概係阿女去party叫阿媽著靚啲咁啦。

首頁

尾頁

跳至