網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

PPs付款2次、一直失敗!但發現過左數、請問要點處理?有冇姊妹知道淘寶香港電話?

男爵府

回覆:joewong911 的帖子

joewong911    發表於 15-12-21 12:42

男爵府

呢個情況成日發生, 你可以睇返之前的發貼,有詳細資料.
不過,係度可以講一講一樣野, 之前無提到, 就係大家若果見到pps付款成丐, 而不能進入支付寶時, 最好不要先關閉網頁, 首先若果是出現網頁錯誤時, 可以重新Refresh一次看是否可以再進入, 一般會提示是否重新提交資料, 確認再試試; 另一情況是畫面一直顯示連結支付寶畫面, 不動, 你這時可以去另一部電腦或手機登入, 可以看看是否已付款, 未, 就讓它繼續, 看一段時間之後是否已付款, 這時才關閉. (未亦將之關閉, 因為是真係死左),因為有時是已付款, 而未能到下一個網頁.
因為pps是分為兩個部份進行, 所以才會出現這種情況, 至今仍未有人反映重複付款而沒有退款, 所以大家還是可以放心, 只是退款是頗慢....

子爵府

引用:呢個情況成日發生,+你可以睇返之前的發貼,

原帖由 hkken04 於 15-12-21 發表
呢個情況成日發生, 你可以睇返之前的發貼,有詳細資料.
不過,係度可以講一講一樣野, 之前無提到, ...
我打左去了、佢叫我半小時後睇下、付款完成了未!如果仍未付款的話三天後會退回銀行帳戶、謝謝大家解答、幫忙🙇🙇🙇🙇感恩

首頁

尾頁

跳至