想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:momo01 的帖子

我阿媽都無講,講出離一來幫唔到忙,二來佢根本唔明。我做第一次同阿媽講左,佢話做離做乜,十幾萬留返離養老好過,宜家年代唔生好過生!我聽完返屋企勁喊左好耐
再做第二第三次我誰都沒說,太大壓力沒經歷過既人根本唔會明

子爵府

引用:我阿媽都無講,講出離一來幫唔到忙,二來佢

原帖由 sukito630 於 15-12-23 發表
我阿媽都無講,講出離一來幫唔到忙,二來佢根本唔明。我做第一次同阿媽講左,佢話做離做乜,十幾萬留返離養 ...
我阿媽相反好支持,而且我頭兩次做唔係香港,所以話聲佢知好d。

其他人,冇乜必要我都唔講

複式洋房

回覆:純呻………做Ivf唱通街咩?

本身已經好大壓力,重要同人交代,你個朋友都唔體諒你,咁都唔係朋友啦!

男爵府

其他人梗本吾明我哋感受,所以無必要,吾會同吾需要知道嘅人講

大宅

回覆:小野花 的帖子

我為左同公司請假,已經通曬天,不過唔理得敢多~

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

即使幾熟幾親嘅人都唔代表每樣嘢都要拿高肚皮俾人睇, 每個人都有自己嘅私隱, 你唔需要唔開心, 老實講, 呢個朋友如果為咗啲咁嘅事去怪你, 唔體諒你, 咁都稱不上好朋友, 無需理會, 繼續做自己認為對的, 真正嘅好朋友係會明你、懂你、愛你的!!

子爵府

引用:你今次搵邊個做呀?預祝你成功

原帖由 holidaybb 於 15-12-23 發表
你今次搵邊個做呀?
預祝你成功
我今次搵Philip ho做啊

子爵府

引用:即使幾熟幾親嘅人都唔代表每樣嘢都要拿高肚

原帖由 Vinkivan 於 15-12-24 發表
即使幾熟幾親嘅人都唔代表每樣嘢都要拿高肚皮俾人睇, 每個人都有自己嘅私隱, 你唔需要唔開心, 老實講, 呢個 ...
Thx van仔!

男爵府

我覺得做ivf唔係d咩壞事或唔見得光既事,我係ivf生左1個仔,但係前排俾一個墮左4次胎既女人周圍唱我無仔生。

大宅

唔洗理他地,唔好影響自己心情,我都係ivf,我覺得心情情緒最影響受唔受孕到,加油,祝成功

子爵府

引用:唔洗理他地,唔好影響自己心情,我都係ivf,

原帖由 ivyyuen 於 15-12-25 發表
唔洗理他地,唔好影響自己心情,我都係ivf,我覺得心情情緒最影響受唔受孕到,加油,祝成功

...
Thx!

我就係唔想比人影響心情,希望上黎呻下,發泄左好好多!!

複式洋房

做IVF 唔駛話俾人聽,就等於人哋兩公婆幾時邊日行埋唔會話比你聽。樓主加油!唔好影響心情!聖誕快樂!

子爵府

毛毛加油!支持你!我覺得,個朋友唔理解,如果真心做朋友,一定會明白尊重,而且人地唔講也不應主動去問人甚至怪人~
撐你!祝你今次大成功!u deserve sth better!!

妳們將永遠活在我的心中.

別墅

引用:Quote:原帖由 ivyyuen 於 15-12-25 發表唔

原帖由 momo01 於 15-12-25 發表
Thx!

我就係唔想比人影響心情,希望上黎呻下,發泄左好好多!!
momo, 衷心祝福你今次成功!!加油!!!

子爵府

引用:毛毛加油!支持你!我覺得,個朋友唔理解,

原帖由 ET8379 於 15-12-26 發表
毛毛加油!支持你!我覺得,個朋友唔理解,如果真心做朋友,一定會明白尊重,而且人地唔講也不應主動去問人 ...

我會努力!

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-12-25 發表Thx!

原帖由 siuchungchung 於 15-12-27 發表
momo, 衷心祝福你今次成功!!加油!!!
Thx!!!

大宅

唔同人講好正常,免得第日bb比人lable。。。。。

大宅

momo~~~~~~

仲有我勁撐妳~~

預祝成功~~~~~~~~ 加油~~!

我都係老死朋友都無講呀, 只係響呢度同大家姊妹呻下咋~~~~ 完全感同身受~~

私人事唔講總有原因, 希望妳朋友都會慢慢領悟倒呢~~

大宅

引用:Quote:原帖由 lafield 於 15-12-22 發表我

原帖由 momo01 於 15-12-22 發表
多謝你

我又冇諗佢唱我既,只係覺得講左都唔明,又可能要我解釋,人總係好奇既,咁我要詳細講自己既傷心事 ...
完全明白你的感受,做IVF是自己的私事,講唔講亦由自己决定,但別人的行為你不能控制。如果再有人怪你,我就會同佢講,我正想一會講俾你知,點知你快一步問我……那大家會感覺好些,你别把一些無謂的事放在心,對自己無好處,祝福你心想事成!

大宅

momo 加油呀!
我哋一齊努力,我今日開針。

首頁

尾頁

跳至