跳至

首頁

尾頁

複式洋房

提吓大家先 ,
聽日(30/8, 10:00am)聖公會東涌幼兒園 Open Day呀!
有興趣嘅,聽日見啦.
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

別墅

Do they have half day class? What about gov sponsor?

原文章由 PigPigMother 於 08-8-29 09:39 AM 發表
提吓大家先 ,
聽日(30/8, 10:00am)聖公會東涌幼兒園 Open Day呀!
有興趣嘅,聽日見啦.

複式洋房

You can click here http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c for details.

幼兒班
Nursery

低班
Lower KG

高班
Upper KG

全年學費
(期數)
Annual Fees
(No. of Instalment)

上午班
AM Session

下午班
PM Session

全日班
WD Session

$25,560 (12)

兌換學券後的全年學費 (期數)
Annual Fees
After Redemption of Voucher
(No. of Instalment)

上午班
AM Session

下午班
PM Session

全日班
WD Session

$15,560 (12)

原文章由 mingger 於 08-8-29 11:29 發表
Do they have half day class? What about gov sponsor?
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

別墅

Thanks a lot...they only have whole day...so not good for me..I only prefer my girls to go half day class...thanks anyway.

原文章由 PigPigMother 於 08-8-29 03:48 PM 發表
You can click here http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/?lang=c for details.

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/images/images/spacer.gifhttp://kgp.proj.hkedcity.net/chi/images/images/annualfees_07 ...

男爵府

thanks!

有冇人知青草地幾時open day?Tks!

複式洋房

原文章由 PigPigMother 於 08-8-29 09:39 發表
提吓大家先 ,
有興趣嘅,聽日見啦.

Thanks PIG PIG MOTHER
聽日見 !!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 mingger 於 08-8-29 19:13 發表
Thanks a lot...they only have whole day...so not good for me..I only prefer my girls to go half day class...thanks anyway.

一見到個TOPIC一添
仲以為自己MISS咗D乜野...
好彩我都只係想揀半日既啫!

唔該晒!!!

男爵府

原文章由 yennie 於 08-8-29 22:40 發表

一見到個TOPIC一添
仲以為自己MISS咗D乜野...
好彩我都只係想揀半日既啫!

唔該晒!!!

你都係東涌友呀~
你個囡真係好似公仔,好可愛,好得意呀!

男爵府

畀面勳章

pigpigmother, bblove200705, 睇完之後有咩comments呀?

複式洋房

Hi DalaDala,

你哋去咗邊到旅行呀? 玩得開心嗎?

入返正題先,我參觀完之後就覺得校舍比較細,不過都算整齊清潔,老師都好友善. 本地幼稚園教學模式,每星期會有一堂普通話和一堂外籍老師教授英語,每日都會做早操. 而飲食方面,他們開始嘗試採用有機食材,話說反應不錯. 整體感覺只屬一般,我會睇多幾間比較吓先.
9月尾,富東保良局都有開放日,雖然佢冇pn班,不過我都打算去參觀吓,你有冇興趣呀?

複式洋房

原文章由 PigPigMother 於 08-9-2 12:36 發表
Hi DalaDala,

你哋去咗邊到旅行呀? 玩得開心嗎?

入返正題先,我參觀完之後就覺得校舍比較細,不過都算整齊清潔,老師都好友善. 本地幼稚園教學模式,每星期會有一堂普通話和一堂外籍老師教授英語,每日都會做早操. 而飲 ...

HI DADA !! 你好 好耐冇見啦 自playgroup 完左後, 你就好啦 去旅行 我都好想呀 !! 希望你玩得開心啦 .

關於學校呢...我就同意pigpig mother既意見, 校舍比較細 光線比較暗 而outdoor都比較細 ..而其他細節我已經聽唔太清楚了 因為焯杰已經坐唔定 令到我唔可以留在課室內聽老師既講解了 不過聽到小小既係 佢地既教法都係做project既型式 教小朋友 - 係一般既幼兒園教法 ..我都會睇多幾間先再決定 !!

男爵府

畀面勳章

Hi pigpigmother & bblove200705,
旅行梗開心啦, 不過玩完番黎做餐幪! 遲下upload左 d相再send比你地睇啦。

我鍾意organic food既概念。如果到時知道保良局幾時有開放日, 當然有興趣去八下啦, 順便帶阿囡去玩..hee..

多謝報料!!!!

原文章由 bblove200705 於 08-9-3 00:01 發表

HI DADA !! 你好 好耐冇見啦 自playgroup 完左後, 你就好啦 去旅行 我都好想呀 !! 希望你玩得開心啦 .

關於學校呢...我就同意pigpig mother既意見, 校舍比較細 光線比較暗 而outdoor都比較細 ..而其他細節我已經 ...

男爵府

hi all,

青草地同保良局好似都係10月25號open day,
大家留意留意

男爵府

畀面勳章

多謝報料

原文章由 jennyliu 於 08-9-5 22:56 發表
hi all,

青草地同保良局好似都係10月25號open day,
大家留意留意

首頁

尾頁

跳至