論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb剛剛出世,而家仲有陪月,但開始覺得如果陪月完約,得番我同姐姐照顧3個小朋友都幾大鑊,而家諗緊好唔好請多1個姐姐

家中已有1個賓賓,大家覺得我應唔應該請多個工人?

同埋請多1個賓賓定1個印印好?

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆 baby223238284 的帖子

你另外果2個小朋友幾大?

別墅

回覆:3個小朋友

大女4歲9個月,2女2歲2個月

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:bb剛剛出世,而家仲有陪月,但開始覺得如果

原帖由 baby223238284 於 15-12-23 發表
bb剛剛出世,而家仲有陪月,但開始覺得如果陪月完約,得番我同姐姐照顧3個小朋友都幾大鑊,而家諗緊好唔好 ...
舊工人攪得掂 , 我唔會請多個。
如果唔好彩請多個唔掂的工人, 分分鐘湊多個女, 咪攪

hsbc005    發表於 15-12-25 08:36

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:bb剛剛出世,而家仲有陪月,但開始覺得如果

原帖由 baby223238284 於 15-12-23 發表
bb剛剛出世,而家仲有陪月,但開始覺得如果陪月完約,得番我同姐姐照顧3個小朋友都幾大鑊,而家諗緊好唔好 ...
有能力我會請,起碼出去抖下氣,行下街也好

水晶宮

早幾個月電視有個節目講一個媽咪自己湊3個小朋友,
大果個好似係k3 / P1, 中間果個k1, 最細果個手抱.

只要你個心決定o左自己+工人湊3個小朋友,
你自然會作出適當安排去處理小朋友返學/放學/作息及家務各項問題.

但如果你個心係覺得唔夠人手湊3個小朋友,
你自然係會請多一個工人.

所以, 究竟需唔需要多一個工人, 在乎你個心想點.

男爵府

有錢有地方點解吾請多個?多一個人睇,自可以出去呼吸下都要,同埋三個出街,方便好多!我都係三個小,同你一樣,5,3,1!我加工人湊,有錢有地我都想請多個,可惜兩樣都無!

別墅

引用:早幾個月電視有個節目講一個媽咪自己湊3個

原帖由 birdbird 於 15-12-23 發表

早幾個月電視有個節目講一個媽咪自己湊3個小朋友,
係,我要調整番個心態自然會知可以點安排時間,其實人多手腳亂,而且工人點都替代唔到媽咪嘅照顧,辛苦埋呢一兩年,之後就會輕鬆好多嘅!

別墅

哈哈,呢個年代有勇氣生三個,一係好鐘意小朋友,有係經濟家境超好, 請!

首頁

尾頁

跳至