家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔敢買股票,但有d資金想投資, 買車位好嗎?
現在投資物業是否好時機? 請指教

洋房

投資車位同物業都有一定風險,收入會黎自租金或者升值後賣番出去~~呢d可能都唔係好短期既事,而且投資金額好大~~
其實自己本身有無做開其他投資,e.g.基金,股票?如果你有一筆好大既資金,應該分散投資~放係風險唔同既投資工具上

別墅

現在投資物業不是好時間
未來下調空間1成左右
等股市差不多見底, 再考慮樓市
因為股樓關係密切
回報來講, 股比樓好
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

子爵府

我覺得幾好,起碼租車位比人吾使驚有租霸,又吾使驚會被租客破壞個車位(樓就驚),又吾使比錢裝修番新;銀碼細,回報又穩定! (不過要搵d對車位有需求嘅屋苑車位就會更加穩陣)

大宅

回覆 #4 wife 的文章

wife,
你講得有道理,但我擔心而家係咪入市好時機

子爵府

原文章由 siubbsw 於 08-9-1 01:18 發表
wife,
你講得有道理,但我擔心而家係咪入市好時機

而家做定research(位置,需求情況,價錢,租金回報,銀行按揭,差餉管理費...),楝定心目中理想車位,等個市低d,就係吸納嘅好時機,吾使心急!

大宅

之前聽收音機有廣告話投資的士牌, 100k入場, 有10厘回報, 唔知真唔真

有冇人知實情係點, 有咩要注意, 有咩風險?

首頁

尾頁

跳至