親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

去澳洲10日,請問係咪買上網卡最抵?定係香港租 pocket Wifi?

大宅

回覆:澳洲上網

我係Telstra買一張AUD$2電話連上網卡,另外增值50澳元,用左就來一個月都用唔晒!

唯一缺點係登記(要用passport登記)後成8、9個鐘先用到!

男爵府

回覆 Fay711 的帖子

是否在機場買?

伯爵府

熱血勳章

引用:回覆 Fay711 的帖子是否在機場買?

原帖由 cherubic 於 16-01-03 發表

是否在機場買?
在woolworths(超市)都買過自家牌子的$2電話卡
都要實名登記

大宅

回覆:cherubic 的帖子

墨爾本機場有Optus,無留意到Telstra!不過兩間公司都差唔多。自己就覺得打到電話都重要,好似我小朋友撞傷頭,我打去診所預約醫生!預約酒店tea buffet等都要打電話。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:墨爾本機場有Optus,無留意到Telstra!不過

原帖由 Fay711 於 16-01-04 發表
墨爾本機場有Optus,無留意到Telstra!不過兩間公司都差唔多。自己就覺得打到電話都重要,好似我小朋友撞傷 ...
optus無得打電話?

明天會更好~~

男爵府

Thanks!

大宅

回覆:LongRyan 的帖子

有啊!兩間都係大公司。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有啊!兩間都係大公司。

原帖由 Fay711 於 16-01-04 發表
有啊!兩間都係大公司。

明天會更好~~

複式洋房

我用開過尼間都幾穩定,可以參考下
ezegg.hk

大宅

仲要上網實名登記,包括passport no. 好唔方便,要等四個鐘以上

男爵府

我朋友三月來澳洲,響Optus 出張sim card,打上hotline登記,佢都係用passport,半個鐘就activate 用得了。

題外話:澳洲任何公司出SIM card, 本地和非本地人都要實名登記。

複式洋房

上淘寶買SIM CARD 啦....
我剛從SYDNEY用左十天回港, 十分好收....

子爵府

我在SYD 機場買OPTUS SIM CARD, $2/日500MB/DAY果隻PLAN..., 每次以$10既倍數去增值, 本來我只在AUS 10天, 入左$20 岩岩好, 點之有2日我爆左500MB, 佢即收我AU$2, 果2晚已經11點幾只用左一陣就AU$2...攪到我LAST DAY 無餘額上網.....

別墅

引用:我在SYD 機場買OPTUS SIM CARD, $2/日500MB

原帖由 Care_Bears2009 於 16-04-06 發表
我在SYD 機場買OPTUS SIM CARD, $2/日500MB/DAY果隻PLAN..., 每次以$10既倍數去增值, 本來我只在AUS 10天, ...
買咭插入自己香港的电話,whats app 是否仍可以用?

子爵府

kikima 發表於 16-4-6 22:14
買咭插入自己香港的电話,whats app 是否仍可以用?

可以呀~~ 我在機場買CARD, STAFF 會幫你入埋CARD, 再幫你SET 好MAKE SURE 你上到網佢先會叫你走~~ 幾好SERVICE!!

別墅

引用:Quote:kikima 發表於 16-4-6 22:14 買咭插

原帖由 Care_Bears2009 於 16-04-07 發表
可以呀~~ 我在機場買CARD, STAFF 會幫你入埋CARD, 再幫你SET 好MAKE SURE 你上到網佢先會叫你走~~ 幾好SER ...
甘就吾駛租wifi egg, 因為香港租egg 要
起碼$60/ day

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:上淘寶買SIM CARD 啦....我剛從SYDNEY用左

原帖由 wendycnc 於 16-04-06 發表
上淘寶買SIM CARD 啦....
我剛從SYDNEY用左十天回港, 十分好收....
有無link?

子爵府

引用:我係Telstra買一張AUD$2電話連上網卡,另外

原帖由 Fay711 於 16-01-03 發表
我係Telstra買一張AUD$2電話連上網卡,另外增值50澳元,用左就來一個月都用唔晒!

唯一缺點係登記(要用pa ...
你去au边度?

別墅

引用:Quote:原帖由 wendycnc 於 16-04-06 發表上

原帖由 CrabPincers 於 16-04-08 發表
有無link?
淘宝sim card 是否無限上網? 3G 定4G ?多少$

首頁

尾頁

跳至