跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人知方醫生搞咩要二三四都只開上午半日

男爵府

回覆:方卓明醫生

返學喎。

子爵府

BK Milk勳章

本身已難約⋯⋯

大宅

最關心BB問題熱投勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

呢個醫生勁冇醫得。

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:呢個醫生勁冇醫得。

原帖由 CookingBB 於 16-01-06 發表
呢個醫生勁冇醫得。
何以見得呢?

大宅

回覆:雨嫣 的帖子

你search番,唔想重複再講

侯爵府

引用:你search番,唔想重複再講

你search番,唔想重複再講
咁我應該知道小小,因我好似有睇過下,不過對我嚟講,我信得過方醫生,我女由4個幾5個月開始正式睇佢到宜家3歲,一直都好好,覺得佢好有耐性同愛心,不過始終人夾人緣嘅

cinderellaming    發表於 16-3-22 16:47
cinderellaming    發表於 16-3-22 16:41
Natalie-Ching    發表於 16-1-28 22:41
Aloysiusma    發表於 16-1-13 09:58
SiuBBee    發表於 16-1-7 11:45
qqlun    發表於 16-1-6 15:48

大宅

有耐性? 我開頭都覺得佢係。但當我個仔同一個病睇佢第2次,佢已經完全冇耐性。有愛心? 可能你所講人夾人啦。我明醫生要講夾唔夾,唔夾我可以睇第2個醫生。但佢跟本連醫得都冇。

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+CookingBB+於+16-01-06+發表

原帖由 雨嫣 於 16-01-06 發表
咁我應該知道小小,因我好似有睇過下,不過對我嚟講,我信得過方醫生,我女由4個幾5個月開始正式睇佢到宜家 ...
認同我對仔女睇過幾個醫生,但只有方醫生夾到佢地,難book都冇辦法

侯爵府

引用:有耐性?+我開頭都覺得佢係。但當我個仔同一

有耐性? 我開頭都覺得佢係。但當我個仔同一個病睇佢第2次,佢已經完全冇耐性。有愛心? 可能你所講人夾人啦 ...

對我嚟講,佢好有醫德,我女果時5個幾月,就咁都聽到佢條氣hehe聲,方醫生話我女未夠6個月,一般都唔建議食藥,但無耐真係好似喘緊,佢徵求我意願下開俗稱青蛙仔嘅氣管藥,好詳細咁講解副作用,仲話如果我女食咗3日都唔得就停,等佢自己好,無唯再食埋佢,始終有副作用,結果我女食咗2日已好返好多,一直以嚟方醫生都唔會開抗生素,呢樣我好like,唔似得其實醫生咁,郁D就開
試過有一次我女睇睇下喉嚨嘔, 嘔到成地都係, 我好唔好意思, 反而方醫生同我講唔緊要, 小朋友一定會有, 仲同我女講唔好意思, 整到佢嘔, 我相信呢D說話唔係個個醫生都會講出口

大宅

等於一件衫,唔係人人都岩或鐘意。我都只係有果句講果句。只於好唔好,自己佢衡量就足夠。
對於學校一樣,冇話好唔好,最緊要揀到一個認為合適自己小朋友。

已刪除用户

大宅

引用:其實佢係咪有人格分裂症!我睇佢衰到爆,但

原帖由 gasman 於 16-01-07 發表
其實佢係咪有人格分裂症!我睇佢衰到爆,但你地講到佢好似另一個人咁!

...
都係果句,人夾人,同埋每個人嘅要求/睇法都唔同

子爵府

好媽媽勳章

引用:其實佢係咪有人格分裂症!我睇佢衰到爆,但

其實佢係咪有人格分裂症!我睇佢衰到爆,但你地講到佢好似另一個人咁!

...
可以講解下點衰嗎?我睇咗佢三年,次次都好有耐性,檢查同講解得好仔細,
真係未見過佢唔好嘅一面

已刪除用户

回覆:chole_bb 的帖子

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我女由幾個月大食輪狀開始睇佢
講真佢以前係好好,
明知佢難book都會去門囗第佢開門
但近半年真係好唔得, 冇耐性又判唔到症
我已經幫我女轉睇第2個....

子爵府

好媽媽勳章

引用:之前帶仔睇佢,檢查喉龍,用雪條棍時要為持

之前帶仔睇佢,檢查喉龍,用雪條棍時要為持兩三秒,正常唔好話一個4歳小朋友,大人都會反胃啦,試左兩三次 ...
明白我仔都試過,不過唔係方醫生,我仔唔知係咪因為由出世睇到依家,佢睇其他醫生好抗拒,唯獨方醫生佢先乖乖做檢查,而且d藥又夾到亞仔,通知睇一次就好番,而有其他jm話佢好鐘意開抗生素,但係喺我記憶中只係試過一、兩次,不過如果我係你咁嘅情況,我都冇下次會睇其他醫生

複式洋房

元朗仲有邊d 醫生好介紹

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

識人識方醫生,同我講過佢吾係我地想像咁好。。佢真面目係好。。

複式洋房

元朗曾憲榮,我一家都係睇佢,我餵人奶佢會就住開藥,兩個小朋友都係睇佢,唔會亂開抗生素,有耐性。我個仔好鍾意佢,醫生仲會同佢傾計同玩,我仔由出世睇佢4年幾喇

首頁

尾頁

跳至