時政擂台

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

Ume好耐冇見
如果錢吾多,可以考慮抽簽移民去美國
或者用技術移民方法去加拿大一D冇咁熱門既省份,如緬省等。

身無長物者如我,至少保住本BNO先,
逃生門既野,唔係咁多人識,亦懶得同人嘈,
沉鬱氣氛之下,各施各法吧

不過最好留返條後路回來,
OK準既李居明講過1617年走既人18年後會後悔
唔知真定假,但唔駛咁快斬斷自己既後路,
祝安好

公爵府

meow~meow 發表於 16-1-7 10:04
大陸好到咁...做乜個個係咁走
這就是重點!大陸人個個都明白,口講一套,但行就另一套。因為佢地知道口講的那一套能令自己有基本的安全,但行動上是找實際安全的地方。
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

珍珠宮

其實我覺得移去邊度都死
香港有中共
外國有ISIS
唉......

水晶宮

ume 發表於 16-1-7 10:07
真係唔好講笑,我真係有啲恐懼!我都係為咗下一代,如果我無小朋友,我同老公兩個人死就死啦!但有小朋友就 ...

識你咁耐..未見過你出呢d post...

Bye

公爵府

Yoshinohyun 發表於 16-1-7 10:09
Ume好耐冇見
或者用技術移民方法去加拿大一D冇咁熱門既省份,如 ...
Hi你好!我都上少咗BK,因為又要湊女,又要返工,好鬼攰!

你都講得啱,我而家都考慮緊快啲續返本BNO先!不過呀女無得拎!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

meow~meow 發表於 16-1-7 10:11
識你咁耐..未見過你出呢d post...
係!但香港而家搞成咁,我都好灰!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

Sumyeema1 發表於 16-1-7 10:05
Weekend 睇 jamie oliver 節目,剛好講瑞典,樣樣都好正……除了 80%税率……

...
讀大學免學費仲有少少生活補貼
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

ume 發表於 16-1-7 10:10
這就是重點!大陸人個個都明白,口講一套,但行就另一套。因為佢地知道口講的那一套能令自己有基本的安全, ...

唔係一味用口唱好就可以维隱

FujiiYobe    發表於 16-1-7 11:03
Bye

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

邊個國家最安全無罪案, 就移民去, GOOGLE下

公爵府

ninjarabbit 發表於 16-1-7 10:00
一聽到D尊貴議員無腦+無恥既發言,最睇下我張税單,vhk...i\'
係!年年交稅養班垃圾!真係想打人!

公爵府

meow~meow 發表於 16-1-7 10:13
唔係一味用口唱好就可以维隱
但大陸政治人物係咁諗!
其實同肥仔金既諗嘢方法好似!果然佢地係friend底!

水晶宮

ume 發表於 16-1-7 10:11
Hi你好!我都上少咗BK,因為又要湊女,又要返工,好鬼攰!

你都講得啱,我而家都考慮緊快啲續返本BNO先! ...不過呀女無得拎!
呢個亦係我考虑之一
Bye

水晶宮

Yoshinohyun 發表於 16-1-7 10:09
Ume好耐冇見
或者用技術移民方法去加拿大一D冇咁熱門既省份,如 ...
李居明講過1617年走既人18年後會後悔

any details?

Bye

男爵府

原以為在50年不變的基礎下, 起碼有50年安穩日子過下, 點知有人個心咁唔安定, 只係過左10幾年已經出爾反爾, 言而無信.
一單又一單冇常理可言既事情令我終於都死左條心, 今年同老公決定左移民去美國, 真心對香港政府同某D極權國家失望, 亦都為左下一代著想, 唔可以唔走啦今次. 我再生於安逸, 就係對自己下一代殘忍, 寧願去到另一個國家面對新環境新挑戰, 幾辛苦都要博一鋪啦.

FujiiYobe    發表於 16-1-7 11:04
mommy loves U  

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:一聽到D尊貴議員無腦+無恥既發言,最睇下我

原帖由 ninjarabbit 於 16-01-07 發表
一聽到D尊貴議員無腦+無恥既發言,最睇下我張税單,vhk...i'
今年我唔使交稅,但老公仲要交一大筆,佢又係咁講……

禁止訪問

引用:邊個國家最安全無罪案, 就移民去, GOOGLE下

大宅

ume 發表於 16-1-7 10:07
真係唔好講笑,我真係有啲恐懼!我都係為咗下一代,如果我無小朋友,我同老公兩個人死就死啦!但有小朋友就 ...
同意呀,自己好彩(?)冇生,同老公兩個爛命一條,苟且偷生都過倒下半世,但明白有孩子會有好多憂慮,或者俾心機儲錢供囡囡去第二度讀書,話唔定佢在外國自有奇緣,可以結婚吾駛返黎呢。我都好灰,但失望不能絕望呀,全世界都係要到18年先有起色(我係神婆好鍾意睇預測XD),自己要保持信念先可以捱過去呀,加油

水晶宮

Supersasa 發表於 16-1-7 10:17
原以為在50年不變的基礎下, 起碼有50年安穩日子過下, 點知有人個心咁唔安定, 只係過左10幾年已經出爾反爾, ...

我諗住小朋友大咗自己决定, 我唔想留低d老人家....似乎過於天真.
Bye

公爵府

無話可說 發表於 16-1-7 10:04
我想去加拿大,因為多親戚係果邊,但無能力走
加拿大,我都想!但要移民過去都唔容易!

男爵府

回覆:好想移民,但可以去邊?

我都好想移民,都係對呢個土生土長嘅香港嘅香港冇哂信心
呢一刻想走,其實都唔係擔心自己,反而係擔心小朋友大咗,佢將來嘅生活比我哋更難、更冇保障、冇將來,香港變到咁,我成日覺得生佢出嚟,係咪害咗佢

首頁
12345...22

尾頁

跳至