自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ice_seiya 發表於 16-1-7 15:30
無返阿,可連d學校都意識到佢太惡搞,所以無學校收

你個仔呢排都係咁痴身?
情況一樣。我個仔返PN一個幾月。我自己湊,係ftm。佢瞓覺好大汗,頭髮濕透。

大宅

回覆 ice_seiya 的帖子

小朋友病完好易有行為改變, 變得比較痴身.... 媽媽要重要TRAIN UP 佢....

珍珠宮

回覆:天阿~我個2歲仔究竟咩事阿!

會吾會之前去學校面嚇襯,所以冇安全感?我娚仔前排面試期過後好怕人,人一多(全部人以前都見過,只係少見)就勁喊!

男爵府

引用:回覆+ice_seiya+的帖子我唔信邪,好返再帶

原帖由 wpc666 於 16-01-07 發表
回覆 ice_seiya 的帖子

我唔信邪,好返再帶去一次,又發生同樣情況。但過左3嵗就冇事了。
唔好嚇我

男爵府

引用:會吾會之前去學校面嚇襯,所以冇安全感?我

原帖由 kavenzou 於 16-01-07 發表
會吾會之前去學校面嚇襯,所以冇安全感?我娚仔前排面試期過後好怕人,人一多(全部人以前都見過, ...
但係面試已經係兩個月前嘅事啦喎,佢果排都無咁痴身

男爵府

引用:Quote:ice_seiya+發表於+16-1-7+15:30+無返

原帖由 Minnie2010 於 16-01-07 發表
情況一樣。我個仔返PN一個幾月。我自己湊,係ftm。佢瞓覺好大汗,頭髮濕透。 ...
係咁俾佢d汗up住個心口個幾鐘直至到放低佢為止

伯爵府

BK Milk勳章

我個女都係咁呀!!
之前佢唔痴身,好好湊。不過佢病有過,同我咁岩有左,所以佢痴身左好多。
我發覺呢個年紀既小朋友會突然返轉頭。可能有啲刺激,或者環境轉變,都會令佢改變㗎!

男爵府

我囡試過, 發燒唔舒服開始, 連續個幾星期都係一起身就大喊。 痴身, 去個廁所都唔得, 要抱住訓, 一想放低佢就醒。。。。維持個幾星期先慢慢變返之前咁, 依家又ok囉

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

會唔會attention seeking?2歲好中意人注意佢,我仔都係咁,而家3歲,由2歲開始永遠夾係我同老公中間,我去邊都跟到實,我同老公一方出街,佢都喊到拆天,要攬實/抱住,爸爸翻左工,會不停問where is baba? 又會望窗睇下爸爸翻未,尤其而家有妹妹,有時呷醋得好勁,爸爸攬佢訓,訓到好淋都好,一鬆開手,即喊拆天,又會一晚喊幾次,好誇張!!

男爵府

引用:唔知做乜呢排勁痴身,一瞓醒落地就要抱,開

原帖由 ice_seiya 於 16-01-07 發表
唔知做乜呢排勁痴身,一瞓醒落地就要抱,開卡通片俾佢睇都唔得,就算睇都要我抱住黎睇,瞓覺就仲衰,要趴喺 ...
係咪見到

珍珠宮

回覆:ice_seiya 的帖子

我仔幾個月前剛2歳都係咁,中秋去完玩燈籠,因少去夜街,我唔迷信的,我相信可能仔大了,自己腦𥚃幻想一D野佢驚,無計,唯有比D安全感佢,痴痴下好D了

禁止訪問

大宅

我仔就係病完勁痴身,但平時奶奶臭我要返工

大宅

回覆:ice_seiya 的帖子

非常明白你的感受,我想有好多媽媽都有這經歷,當其時真係好辛苦,乜都做唔到,連去廁所都要抱佢入去,真係人都癲。
但而家我對仔女都十幾歲了,我好懷念佢地勁痴住我既感覺呀

[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

買啲碌柚葉煲水比佢沖涼

主 賜 平 安

男爵府

好媽媽勳章

答案好簡單.........trouble ✌️

首頁

尾頁

跳至